AKP'yi protesto etmek isteyen öğrencilere rektörden tehdit

sen@

New member
Reaction score
0
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir süre önce Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’ye ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Prof. Dr. Pakdemirli'nin genç yaşta rektör olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Bakan Arınç, Pakdemirli'nin başarılı olacağına inandığını, 1992 yılında kurulan üniversitenin yeni yönetimiyle bugünkünden çok daha iyi noktaya gelmesini dileğinde bulundu. Üniversitenin bütçesinin birkaç gün önce çıktığını ve 115 milyon lira civarında olduğunu kaydeden Arınç, “İhtiyaç olursa yine takviye ederiz” dedi.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı üniversitelerinde ağırlamaktan büyük şeref duyduklarını söyledi. Üniversiteyi geliştirip daha ileri bir noktaya taşımak istediklerini dile getiren Pakdemirli, “Üniversiteler yarışında öne geçmek istiyoruz” dedi.

ÖĞRENCİ YURDUNDAN PROTESTO
Bu arada ziyaret öncesinde rektörlük binası arkasındaki erkek öğrenci yurdundaki kalan Türkiye Gençlik Birliği üyesi olduklarını belirten bazı öğrenciler AK Parti hükümetini protesto etmek isteyince, Rektör Prof. Dr. Pakdemirli ile aralarında sözlü tartışma yaşandı. Grup adına Rektör Prof. Dr. Pakdemirli'ye açıklamada bulunan Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Erdem Özdemir, “Siz Atatürk'ün Nutku'nun son buklesini okuyun. ‘Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdafa edecek güç gençliktir’ der. Türk gençliği devrimlerin ve cumhuriyetin bekçisidir. Size yetkiyi aldığımız yeri açıklıyoruz. Siz diyorsunuz ki, ‘Ben size bu görevi vermedim?’ Ama diyorum ki, ‘Bu görevi sizden değil, Atatürk'ten aldık” dedi.

Bunun üzerine Özdemir'e müdahale eden Rektör Pakdemirli, “Sizler Atatürk'ten görev alamazsınız. Cumhuriyeti savunacaksam ben savunurum. Ben burada rektörüm. Size kalmaz bunu savunmak. Ben, size cumhuriyeti savunmak için görev vermedim. Net bir şey söylüyorum size. Siyasi slogan atarsanız. Kimliklerinizi toplarım.

Üniversiteden atarım hepinizi. Hemen dağılıyorsunuz. Burası benim ve hepinizin üniversitesi. Burada slogan atamazsınız. Eğer atarsanız emniyet görevlileri kimliklerinizi toplayacak” diye karşılık verdi.

Rektör Pakdemirli'nin uyarısının ardından üniversiteli gençler polis ekipleri tarafından rektörlük binasının önünden uzaklaştırıldı.

AKP'yi protesto etmek isteyen öğrencilere rektörden tehdit

Yaptıkları protestoların,attıkları sloganların yarı enerjilerini derslerine verseler belkide ilerde rektör olup cumhuriyeti savunacaklar,yada başarılı olup Atatürk'ün istediği
''genç'' olacaklar ama bu üniversite öğrencilerinin bir grubunun protesto,slogan,yürüyüş,yumurta yağmuru gibi fetişleri var =)

Bunlarda bir gün adam olacak inşallah =)

bu zamana kadar olması gereken hareketi ilk defa gördü türkiye... ondan bu kadar tuhaf geliyordur...

sen öğrencisin oku adam ol ( iş güç sahibi ) ondan sonra cumhuriyete sahip çık... ama önce cumhuriyetin yasa ve yönetmeliklerine uymayı öğrenerek başla işe....!

Yaptıkları protestoların,attıkları sloganların yarı enerjilerini derslerine verseler belkide ilerde rektör olup cumhuriyeti savunacaklar,yada başarılı olup Atatürk'ün istediği
''genç'' olacaklar ama bu üniversite öğrencilerinin bir grubunun protesto,slogan,yürüyüş,yumurta yağmuru gibi fetişleri var =)

Bunlarda bir gün adam olacak inşallah =)

insanlardaki enerji motorlardaki enerjiye benzemez.

motorlar bir işi yaprken başka bir işi yapmaya zorlanır ya da sevk edilirse iki iş arasında enerjilerini bölmek zorunda kalırlar ve işlere uyguladıkalrı enerji düşer. ama insanlardaki enerji öyle değildir. bir işi yaparken başka bir iş yapmaya başlarlarsa enerjilerini bölmek zorunda kalmayabilirler.

mersela ilkokula giden bir çocuk piyano çalmak ister ve bunun için enerji harcamaya başlarsa okulundan geri kalacak diye kesin bir kural yoktur. piyano çalmak onun okuldaki başarısını artırabilir ve büyk ihtimalle artırır. çünkü dersin yanında yapılan sanatsal ve bedensel aktiviteler öğrencilerin konsantrasyonunu ve beyini kullanma kapasitelerini artırır.

siyaset de böyle birşeydir. bir öğrenci sadece derslerine kafa yorar ve dersten başka bişey düşünmezse o öğrenciden sadece bilim adamı olur. ama öğrenci ülke meselelerine kafa yorar ve o meseleler için mesai harcarsa büyük ihtimalle ülkesi için iyi işler yapan biri olur ve bu mesainin önderleri de ilerde devleti yöneten kişilerden çıkar.

yani sizin dediğiniz gibi sadece derse kafa yorarlarsa iyi devlet adamı olurlar tezi yanlış bir tezdir. çünkü sadece derse yorulan kafa ilerde başka meseler hakkında düşünmesi gerektiğinde zamanında o yönde çalışmadığı için geri kalacaktır.

bu olay tarihsel olarak da ispat edilmiştir.

örnek: recep tayyip erdoğan ; gençliğinde akıncı gençlik derneğinde faaliyetlerde bulunmuş ve ülke meseleleri hakkında kafa yormuştur.

örnek: ertuğrul günay; gençliğinde dev-yol örgütünde faal bir kişidir. ve ülke meseleleri hakkında kafa yormuştur.

örnek: kemal kılıçdaroğlu; öğrencilik zamanında kendi deyimiyle yapılan bütün eylemlere katılmış ve ülke meseleleri hakkında kafa yormuştur.

adam olma meselesine gelince; adam olmak okuyarak olunacak bişey değildir. adamlık insanın içindedir. içinde yoksa bir insanı ölünceye kadar okutun bir halt olmaz. ama içinde varsa kara cahil bile olsa adamlığın örneklerinden biri olur.

bu zamana kadar olması gereken hareketi ilk defa gördü türkiye... ondan bu kadar tuhaf geliyordur...

sen öğrencisin oku adam ol ( iş güç sahibi ) ondan sonra cumhuriyete sahip çık... ama önce cumhuriyetin yasa ve yönetmeliklerine uymayı öğrenerek başla işe....!

cumhuriyete sahip çıkmak için bir yerden maaş alma zorunluluğu yoktur. sadece vatanı sevmek zorunluluğu vardır.

ama sizin zihniyetiniz bunu anlamayabilir. çok görmüyorum. ama biraz gayretle anlayacak dereceye gelebilirsiniz. çok az gayret yeterlidir.

Taraflı rektör görevini yerine getiriyor.
Merak ediyorum bu öğrenciler CHP veya MHP'yi protesto etselerdi o zamanda aynı şekilde davranırmıydı.

Geri