akpden israile 2. one minute

akifb

New member
Reaction score
0
46172.jpg

İsrail-Türkiye ilişkilerinde gerginlik ilk defa sözlerden eyleme dönüştü. İsrail tarafı konuyla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

İsrail ordusu Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanan hava tatbikatına katılmalarının Ankara tarafından engellendiğini açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı iptal nedeniyle ABD'nin çıkarlarının da etkileneceğini öne sürdü ve Türkiye'yi batı medeniyetinin parçası olmaya çağırdı.

ABD VE İTALYA DA ÇEKİLDİ

Tatbikata katılması planlanan Amerika Birleşik Devletleri ve İtalya da gelişmenin ardından tatbikattan çekildi.

Bunun üzerine 12-24 Ekim tarihleri arasında yapılması planan tatbikatın uluslararası bölümü, tamamen iptal edilmek zorunda kalındı.

Genelkurmay Başkanlığı sitesinde Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen uluslararası müzakerelerin ardından tatbikatın iptal edildiği belirtildi.

İsrailli askeri yetkililerin karardan hayalkırıklığına uğradığı belirtiliyor. Askeri yetkililere göre diplomatik zararın dışında tatbikat İsrailli pilotlar için iyi bir eğitim fırsatıydı.

GAZZE SALDIRISINA KATILAN İSRAİL UÇAKLARI İSTENMEDİ

İsrail gazeteleri, Türkiye'nin geçen Aralık'taki Gazze saldırısına katılan İsrail savaş uçaklarına hava sahasını kullandırmak istemediğini yazdı.

Haaretz gazetesi, Türkiye ile İsrail arasında diplomatik ve askeri temasların sürmekte olduğunu ancak üst düzeyde görüşmelerin gerçekleşmediğine dikkat çekiyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan da konuya ilişkin açıklamalar geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Türkiye’nin Ortadoğu’da çok önemli stratejik ülke olduğunu ve Ankara’nın İsraille ilişkisinin bütün bölgeye yardımcı olduğunu belirtti.

"TÜRKİYE BATI MEDENİYETİNİN PARÇASI OLSUN"

Bununla birlikte Ayalon, Ankara'nın tatbikat iptali kararının NATO, Avrupa ve Amerika'nın çıkarlarını da etkileyeceğini söyledi.

Danny Ayalon, “hepimiz batı medeniyetinin parçası hoşgörülü ve İran modelinin tersi bir Türkiye istiyoruz” ifadesini kullandı.

2. one minute İsrail'i bozdu haberi - 12 Ekim 2009 Pazartesi 07:02

katılmasını istemeyen akp değil genel kurmay başkanlığı hemen genel kurmay başkanlığı iptal ediyor her şeyi akp le ilişkilendirmeyin hemen

genel kurmay kendi sitesinde yayınladı israilin katılımını reddettiğini ve tatbikaktın iptal edidiğini açıkladı

orduda bizim hükümette ikisi beraber verir kararları sen neyin peşindesin anlamadım boş konuşuyorsun

aynen katılıyorum. ama sonuç olarak asker iptal etmiş olsa dahi kararın sorumlusu hükümettir.

önemli olan israilin uçaklarının bizim ülkemizde eğitim görmemesi.

hani nerede biz söz değil eylem bekleriz diyenler iş eyleme dönüşünce bu zihniyet bu sefer karar askeri diyip sıvışıyorlar dürüst olun samimi olun

Arkadaş çok haklı

Eğer tatbikat yapılsaydı AK Parti yi suçlayacaklarıdı. Ozman akıllarına Genel Kurmay gelmeyecekti

Ayrıca ordu hükümete bağlıdır. Genelkurmay Başkanı da başbakana.

Hükümetin ve başbakanın bilgisi ve isteği dışında bir şey yapamaz

eskiden hükümetler ordunun söznden çıkmazdı haklısın.Amam son dönemlerde Asker hükümetin bilgisi olmadan tek başına bir iş yapamıyor

Zaten normal olan da bu

Zaten doğru olanıda budur.

Ama şunu unutmamak gerekir bir devletin ayakta durmasını sağlayan doğru siyaseti ve güçlü ordusudur.

Hükümet askerin sıkıntısına kulak vermeli ona göre hareket etmelidir.

Bizimki gibi son derece önemli bir coğrafyada Askeri ve siyeseti küs olan bir devletin sonu kurtlar sofrasında yem olmaktır...

Askerin ve siyasetçinin barışması için de her kurumun kendi sınırlarını belirlemesi ve diğerinin haklarına saygı göstermesi gerekir..yani ikiside eşit sayılmalıdır..
bence şuan yapılan da askeri karalama politikası değil budur..
ergenekon operasyonu da zaten askeri siyasetten arındırma operasyonudur. tabii bu benim fikrim.
her kurum kendi işiyle meşkul olmalı ve gerektiğinde istişare ederek ortak bir karar alabilmelidir.. normal olan, türkiyenin menfaatine olan budur..

sonuç olarak ortada yapılmış ve taktire şayan bir durum vardır..Askerimize de siyasetçimizede gösterdikleri hassasiyetten ve verdikleri karardan dolayı teşekkür ederim..

Askerin ve siyasetçinin barışması için de her kurumun kendi sınırlarını belirlemesi ve diğerinin haklarına saygı göstermesi gerekir..yani ikiside eşit sayılmalıdır..
bence şuan yapılan da askeri karalama politikası değil budur..
ergenekon operasyonu da zaten askeri siyasetten arındırma operasyonudur. tabii bu benim fikrim.
her kurum kendi işiyle meşkul olmalı ve gerektiğinde istişare ederek ortak bir karar alabilmelidir.. normal olan, türkiyenin menfaatine olan budur..

sonuç olarak ortada yapılmış ve taktire şayan bir durum vardır..Askerimize de siyasetçimizede gösterdikleri hassasiyetten ve verdikleri karardan dolayı teşekkür ederim..

Askerin görevi nedir?

Askerin görevi vatanı iç ve dış tehtitlere karşı korumaktır.

Tarihimiz boyunca yapılan her darbe öncesine baktığımızda, halkın kutuplaştığını, birbirine düşman olduğunu, bizden olanlar ve olmayanlar mantığına büründüğünü görürüz.

Patlayan bombalar, yapılan eylemler, polise sıkılan mermiler, polisin halkına sıktığı mermiler, iç karışıklık.

Halkını birleştirmesi gerekirken demokratik dışı eylemlerle kutuplaşmasını sağlayan siyeset ülke bütünlüğü için tehtit oluşturur.

Bu tehtidi gören askerin yapcağı tek şey tehlikeyi yok etmektir.

Demokratik olsun yada olmasın.

Asker siyaset yapmaz. Müdahalenin sorumlusu asker deildir. Askeri siyasete sürüklüyen siyasetçidir. Yapılan yanlış siyasettir.

Askerin görevi yat deyince yatmakmı? Kalk deyince kalkmakmı? Öl deyince ölmekmi?

Tartışmasız ülke birlik ve beraberliğini koruma konusunda en hassas kurum ordudur. Ve izlenicek siyeset bu hassasiyeti göz önünde bulundurursa, kimse kimsenin işine karışmaz.

Ergenekon, ergenekoncu, eregenekoncu abiler... Benim bildiğim Ergenekon destandır. Bilmiyormusun? Bana görede bu dava Türklüğü karalama çalışmasıdır...

Asker yada hükümet. Yapılan eylem sevindirici. Hiç deilse iki kelime ingilizce yerine icraat görmek hoş.

güzel olmuş her sahada yok sayılmıcanı onlarsız dünya olmıcanı düşünen israile bir kez daha acık bir şekilde Tsk. vede hükümet olarak yüzlerine carparcasına hiç bir şey olmadıklarını göstermişler

saygılar

Bu ülkenin Tayyipin değerini bilmesi lazım

Erbakan ı anlayamadı,bari Tayyipe sahip çıksın

Yahudilere rest çekmek zor iştir ama Allah ın izni ile Tayyip bunu başarıyor..

Yalnız benim merak ettiğim ezeli ve ebedi muhalefet CHP ve onun yolundan hızla ilerleyen sağ bacağı MHP bu işi destekleyecekler mi?

Bu ülkenin Tayyipin değerini bilmesi lazım

Erbakan ı anlayamadı,bari Tayyipe sahip çıksın

Yahudilere rest çekmek zor iştir ama Allah ın izni ile Tayyip bunu başarıyor..

Yalnız benim merak ettiğim ezeli ve ebedi muhalefet CHP ve onun yolundan hızla ilerleyen sağ bacağı MHP bu işi destekleyecekler mi?

İsrail israil olalı Erdoğandan yediği kadar fırça yemedi

Erdoğan fırçaladıkca CHP lilerin morali bozuluyor :smile:

Bide katılmasına izin verselerdi Allah'ım ya adamlar ne kadar cıkar peşindeler..

Geri