akp'den Bir İstifa Daha

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
AK Parti Afyon Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar partisinden istifa etti. AKP'li Aşkar, cumhurbaşkanlığı seçimi ilk tur oylamasına da katılmamıştı. AK Parti'nin sandalye sayısı 352'ye düşerken bağımsızların sayısı 11'e yükseldi.

Aşkar, istifa dilekçesinde, "Ülkemizin içerisine sürüklendiği gergin ortam ve milletimizin bütünlüğünün tehlikeye girmesi sürecinde yetkililere yapmış olduğum uyarıların hiç birisi dikkate alınmamıştır. Ülkemiz hızla kaosa sürüklenmektedir" dedi.

"Milli birliğimize ilişkin kaygılarım Adalet ve Kalkınma Partisi'nde siyaset yapmamı bugünden itibaren mümkün kılmamaktadır" diyen Aşkar, "Halkımızın sağduyusunun ülkemizi bu ortamdan çıkarmada yol gösterici olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Ben her şartta ülkemin hizmetinde olmaya devam edeceğim" ifadesini kullandı.

Son olarak 26 Nisan'da da, AK Parti Amasya milletvekili Hamza Albayrak partisinden istifa etmişti.

TBMM'deki son sandalye dağılımı şöyle:

AK Parti: 352
CHP: 151
ANAVATAN: 20
DYP: 5
SHP: 1
HYP: 1
GP: 1
BAĞ: 11
Boş: 8
Toplam: 550

İbrahim Hakkı Aşkar kimdir?

1965 Afyon doğumlu İbrahim Hakkı Aşkar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Avukat olan Aşkar İngilizce biliyor. Aşkar, evli, iki çocuk sahibi.

( cnn Turk )

1 kişi daha gitti .

bagimsiz olarak aday olsa secimi kazanabilir miydi acaba?

hemen bazi gazeteler weryansina baslamisti, akp millet wekili transferi yapacak, para teklif ediyorlar vs vs

henuz akp`ye gecen olmadi ama akp`den istifa edenelr oldu, goruluyor ki diger partiler daha iyi yapiyor bu isi!

Parti değiştiren milletvekilleri dönektir. Belçikada bir millet vekili parti değiştirdi diye halk ayaklanmıştı ülke yeniden seçimlere gitti oysa bizde ne kadar da basit parti değiştirmek. Dost zor günde belli olur diyen atalarımız çok haklı. Kaça sattın kendini söyle fiyatını millet vekili. İnadına A K P

evet olabilir chp de kendi içinde o kdar iyi bir parti değil bana göre
chp içindede türlü türlü dolaplar dönüyor. deniz baykal var başta zaten.

tamam davadan dönmek kötüdür hatta şerefsizlik bile denilebilir
fakat parti içindeki şerefsizlikleri görünce insan dayanamıyor demekki!

Bir partiden seçilip te sonra istifa etmek ne kadar ahlaklı tartışılır bence partiden istifa eden kişinin milletvekilliğininde düşmesi lazım..Sçilne kişiler parti oylarıyla seçiliyorlar bağımsız aday olsalardı ya....

Çocuk oyuncağı deil ki bu..Partiye girmekte çıkmakta o kadar kolay olmamalı...

anlamsiz bir istifa..
sen gel milletvekili olarak millet tarafindan
secil sonra istifa et..milletvekilligini de biraksin..
pisman olacagi bir karar
cunku Ak parti daha 10 sene Turkiyenin hukumeti olacaktir..

Geri