AKP ye Fatih Sultan Mehmet han'ın bedduası...

dark007

New member
Reaction score
0
Fatih sulatan Mehmet han İstanbul'u frt ettikten hemen sonra yabancılara mülk ve toprak satanlara beddua etmiştir. Zülfü Livaneli 28.09.2005 tarihli vatan'daki yazısında bu hadiseyi şu şekilde nakletmektedir;
Fatih İstanbul' u alıp da alayla Ayasofya önüne geldiği zaman derinden bir ses işitti. Sesin geldiği tarafa bir adam gönderdi . sakalları uzamış , hali perişan bir keşiş bulup getirdiler. Huzura çıkardılar. ‘niçin hapsedildin ? diye sordular. Keşiş fala baktığını ve kuşatma hazırlıkları esnasında Konstantin’in kendisini çağırıp İstanbul ‘u Türklerin alıp alamayacağını bildirmek üzere bir remil atmasını söylediğini remilde İstanbul’un Türklerin eline geçeceğini gördüğünü söyleyince de konstantin ‘in kızarak onu zindana attırdığını hikaye etti. Ve ‘ şimdi karşınımızda bulunuyorum, demek ki falım doğru imiş’ dedi.
‘bunun üzerine Fatih de İstanbul’un kendi elinden çıkıp çıkmayacağına dair düşüncesini sordu ve doğruyu söylerse ödüllendireceğini bildirdi. Keşiş remil etti ve şöyle dedi:
‘İstanbul Türklerin elinden harp ve darp ile çıkmayacak, lakin öyle bir zaman ki emlak ve arazileriniz satılacak, bu suretle İstanbul Türk malı olmaktan çıkacak!’
Bu falın bildirdiği sonuçtan büyük üzüntü duyan Fatih ellerini kaldırarak ; ‘Feth ettiğim ve mülk edindiğim bu yerleri ecnebilere satanlar, Allah’ın gazabına uğrasınlar!’ diye beddua etti.
Şimdu duruma bir bakın Türkiye satıla satıla bir şey kalmadı ve hala satıp da Ceplerini dolduracak bir şey arıyorlar. Ne diyeyim inşallah Fatihin bedduası tutar da görürüz. Cani yürekten;
AMİN

fatihin bedduasına bişey diyemeyiz doğru olabilir ben okumadım ama konuyu bir keşişin remil atmasına bağlayan ve buna inanan bir fatih bana inandırıcı gelmedi ,oysaki fatih illa bu konuda bişey öğrenecek olsaydı ve ilerde ne olacağı yönünde bir görüş isteseydi ki bu bile saçma bir şey onun için ,bunu kalkıp keşişe değil yanı başındaki akşemsettine sorardı.. ben konunun bu yönünden doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum ama beddua konusunda bir sözü varsa buna katılıyorum .. bu arada illa satışlarla ilgili bedduası varsada öncelikle yazılı kanuınnamesinde ve vasiyetinde AYASOFYA nın durumu delilli belgeli bir olaydır konuya esas teşkil edecek olayda o dur. ayasofyayı kimler nasıl kapadı ve yok etti asıl onun üzerinde bir konu açılsaydı daha faydalı olurdu.. eline sağlık yinede..

kardeş kusura bakma ben zülfü livanelinin yalancısıyım...

bunu okuyan akpli olursa düşünmeyi bırakın gocunmaz bile o kadar değişik tavırları var ....

Geri