AKP kendi kendini fişliyor.

mrzsngr

New member
Reaction score
0
Ergenekon davasında bugün ilginç bir sorgu yapıldı. Sorguda "Ak Parti vekillerinin fişlendiği ortaya çıktı". Peki o fişlemeyi kim yapmıştı?
''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (SESAR) Başkanı İsmail Yıldız'ın sorgusu yapıldı. Yıldız'ın bilgisayarında bulunan Ak Parti milletvekillerinin özel bilgilerinin yer aldığı dosya Yıldız'a soruldu.

AK PARTİ VEKİLLERİYLE İLGİLİ FİŞLEME

Cumhuriyet Savcısı, Yıldız'a ''Aynı soruyu Behiç Gürcihan'a da sorduk. Bu belge onun bilgisayarından da çıkmış. AK Parti milletvekilleriyle ilgili bir fişleme yapılmış. Fişlemeden haberin var mı?'' diye sordu.

FİŞLEMEYİ BEN YAPMADIM, AK PARTİ'DEN ALDIM

Yıldız'ın cevabı ise şöyle oldu:

Yıldız, ''bu belgenin AK Parti tarafından kendisine verildiğini, partinin milletvekilleriyle ilgili yaptıkları bir çalışma olduğunu, değerlendirme yapması için kendisine iletildiğini'' söyledi. Yıldız, ''söz konusu bilgileri de milletvekillerinin sicil amirlerinin bilebileceğini, SESAR'ın böyle bir çalışma yapmasının mümkün olmadığını'' dile getirdi.

BELGEYİ KİMDEN ALDIN?

Cumhuriyet Savcısı, bunun üzerine ''AK Parti'nin aleyhine ifadeler var. Bir partinin kendisi için tanımlayamayacağı sözler kullanılmaktadır. Bu sizin için önemli bir savunma. Kimden aldığınızı söyleyin'' dedi.

HATIRLAMIYORUM

İsmail Yıldız, ''AK Parti'nin 4 genel başkan yardımcısı ile görüştüğünü ve bu belgeyi kimden aldığını hatırlamadığını'' ifade ederek, ''O dosya, AK Parti tarafından milletvekillerini analiz ettiği bir çalışmadır. Çok geniş bir çalışmadır. SESAR'a ait değildir'' şeklinde konuştu.

PARTİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU BELGELER

''Ben savunmamı yapmak için buradayım'' diyen Yıldız, şunları söyledi:

''O bilgiler bir partinin başkanının ihtiyaç duyduğu bilgilerdir. Bu belge, partinin kendi içinde yaptığı bir çalışmadır. AK Parti'nin bütünlüğünü korumakla ilgili analiz yazdım. Benden yorum yazmamı istediler, ben de yazdım. Faturasını da kesip partiye gönderdim. Bu benim mesleğim. Bu belgeyi internette yayınlamadım. Bu bir ticari ilişkidir. Bu işten para kazanıyorum. Bu belge AK Parti'nin kendi içerisindeki siyasal rekabetini gösterir. Hiçbir zaman hakaret kastıyla iktidara yüklenmedim. İktidara yönelik her türlü tenkit, eleştiri 'halkı iktidara karşı isyana tahrik' olarak değerlendirilemez.''

Kaynak:
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=167157&interstitial=true

Geri