AKP’ li karga
Kiliseye bir papaz atanmış.
Gelir gelmez ilk işi eski çanı değiştirmek olmuş.
Çan çalmak için geldiğinde bakmış karganın biri çana pislemiş, neyse temizlemiş.
Ertesi gün çan çalmaya geldiğinde aynı manzarayla karşılaşmasın mı?
Papaz kargayı yakalamaya karar vermiş, fakat ne yaptıysa bir türlü yakalayamamış.
Demiş ki, en iyisi ben bunu birisine sorayım; birilerine olayı anlatmış ve demiş ki, “Ben bu kargayı nasıl yakalarım?”
Adamın biri “Kolay” demiş; “Bir parça peynir, peynirin yanına da bir kadeh rakı koy yakalarsın.”
Papaz “Nasıl, olur mu öyle şey!...” demiş.
Adam izah etmiş; karga peyniri yiyecek, sonuçta susayacak rakıyı su diye içecek ve sarhoş olacak.
Papazın aklına yatmış, adamın anlattığını aynen yapmış.
Papaz çan çalmak için geldiğinde bakmış, ne görsün karga yerde yatıyor.
Kargayı tutmuş, “Ulan” demiş, “Sana Hıristiyan desem, kilisenin çanına pislemezsin, Müslüman desem rakı içmezsin, söyle len, söyle sen nesin?!”
Karga kekeleyerek “Aakkk partiliyim” demiş...
Kiliseye bir papaz atanmış.
Gelir gelmez ilk işi eski çanı değiştirmek olmuş.
Çan çalmak için geldiğinde bakmış karganın biri çana pislemiş, neyse temizlemiş.
Ertesi gün çan çalmaya geldiğinde aynı manzarayla karşılaşmasın mı?
Papaz kargayı yakalamaya karar vermiş, fakat ne yaptıysa bir türlü yakalayamamış.
Demiş ki, en iyisi ben bunu birisine sorayım; birilerine olayı anlatmış ve demiş ki, “Ben bu kargayı nasıl yakalarım?”
Adamın biri “Kolay” demiş; “Bir parça peynir, peynirin yanına da bir kadeh rakı koy yakalarsın.”
Papaz “Nasıl, olur mu öyle şey!...” demiş.
Adam izah etmiş; karga peyniri yiyecek, sonuçta susayacak rakıyı su diye içecek ve sarhoş olacak.
Papazın aklına yatmış, adamın anlattığını aynen yapmış.
Papaz çan çalmak için geldiğinde bakmış, ne görsün karga yerde yatıyor.
Kargayı tutmuş, “Ulan” demiş, “Sana Hıristiyan desem, kilisenin çanına pislemezsin, Müslüman desem rakı içmezsin, söyle len, söyle sen nesin?!”
Karga kekeleyerek “Aakkk partiliyim” demiş...