'AKP döneminde sorunlar derinleşti'

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
Alevi Araştırmaları Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, bir açıklama yaparak AKP döneminde Alevilerin sorunlarının daha da derinleştiğini söyledi.

Alevi Araştırmaları Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, Diyanet İşleri'nden yapılan açıklamalara tepki göstererek Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Alevilik konusunda fetva veremeyeceğini belirterek, “AKP hükümeti 7 yıldır devam eden iktidarı boyunca Alevi Toplumunun sorunlarını çözmek bir yana Alevilere karşı hukuksuz, eşitsiz, ayrımcı uygulamaları sürdürmekten asla geri durmamıştır. AKP çevreleri Alevileri öteki olarak görmektedir” dedi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, çalıştay sürecinin sonuna gelindiğini hatırlatarak, Alevilerin taleplerini tüm bu süreç boyunca son 20 yılda olduğu gibi açık ve net olarak bir kez daha dile getirdiğini ancak sonuç alınamadığını söyledi.

Alevi sorunları konusunda son sözü Diyanet İşleri Başkanının söyleyeceğini öğrendiklerini belirten Yıldırım, açıklamasında “Devlet Bakanı Faruk Çelik’in kendisine bağlı olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun “cemevleri” konusunda fetva yani talimat verdiği ortaya çıkmıştır. Beyefendilerin kendi iç yapılanmalarında hangisinin altta hangisinin üstte olduğunu bilemiyoruz. Ancak Türkiye Cumhuriyetinin bir bakanına ona bağlı bir memur talimat verebilmesi son derece vahim bir durumdur. Kabul edilmesi mümkün olmayan bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Alevi çalıştayının 7’ncisinin yapıldığını hatırlatarak “Ne var ki AKP hükümeti 7 yıldır devam eden iktidarı boyunca Alevi Toplumunun sorunlarını çözmek bir yana Alevilere karşı hukuksuz, eşitsiz, ayrımcı uygulamaları sürdürmekten asla geri durmamıştır. AKP çevreleri Alevileri öteki olarak görmektedir. Alevilerin de diğer inanç sahipleri gibi onlarla eşit olarak hak/hukuk sahibi olmasını asla kabul etmemekte tam tersine Alevileri asimile edecek, Alevileri alevi olmaktan çıkaracak açık ve üstü kapalı faaliyetler içerisinde bulunmaktadırlar” dedi.

Açıklama, "Eşit yurttaşlık hakkı istiyoruz. Ayrıcalık değil ayrımcılık son bulsun istiyoruz. Cumhuriyetin kazanımlarının korunduğu, demokratik, laik bir Türkiye istiyor ve özlüyoruz" sözleriyle son buldu.
(soL - Haber Merkezi)

'AKP döneminde sorunlar derinleşti' | güne soL'dan bakın

unutulmasın ki cemevini tanıyan cumhurbaşkanı da eski bir Akp'li idi .

bugüne kadar devletin tüm kurumlarında köşeleri tutanlar ,1-2 memur az aldırınca sesleri çıkmaya başladı

10 sene önce ben aleviyim diyemeyenler bugün otelin müze yapılmasını isteyebilmekte .

demokrasi , özgürlük bu değil de nedir ???
daha fazlasını isteyen varsa çıksın yapsın bi darbe yapsın veya açıkça devletin anahtarını istesin olsun bitsin :goz:

insan sevgim var ama sosyalistleri saymazsak ...

Bir Alevi komsum vardi, yas olarak onlarin cocuklari yaslarindaydim. Iyi gecinirdik, hic bir sikayetim yoktur. Birgün aramizda bir konusma gecti, abi bana dediki benim ailemden askerde 12yi geckin subay var dedi. Benim agzim dilim tutuldu kaldi. Ya benim ailemden degil koskoca köyümden subay yoktur.
Bu seferler yegenim asker imtihanlarina girdi, en sonlarina kalmis ama yine almamislar. Cikarken subayin biri imtihan boyunca gözüne carpmis ve seni elememeleri gerekiyordu demis.
Türk oglu türküz hemde en hakikilerinden tek bize o seref nasib olmuyor, bize tek asker olmak kaliyor. Ne diyeyim bunada sükür.

Oooo hiç sorun olurmu akepe , çok şey yaptı mesela mahallemizdeki hayrat. geçen gün yapıldı, akp döneminde yani. ayrıca gayet iyi birşey, daha iyisi yok. sıcakta tadından yenmez olacak, susadıkça su içicez falan.

Geri