AKP çocukları

64general1

New member
Katılım
14 Haz 2007
Mesajlar
1,720
Reaction score
0
Puanları
0
"Resmin en görünür kısmında bakan babalar; onların gölgesinde hızla beliriveren çocuklar vardı. Onlar, günümüz iktidarının işadamları olmuş çocuklarıydı. O çocuklar, haklarında hayali ihracattan toplu gümrük kaçakçılığına, sahte fatura düzenlemekten vergi kaçakçılığına kadar birçok suçlama bulunan ‘büyüklerinden’ işleri devraldılar.’
‘Babam Sağ Olsun’ kitabının yazarı İlhan Taşcı kitabın kahramanlarının ortak ana vasıflarını böyle anlatıyor.
AKP iktidara geçmeden önceki durumları hakkındaki değerlendirmesi ise şöyle:
“Bakan çocuklarının hiçbirinin, AKP iktidarından önce tek kuruşluk şirketi, ticari faaliyeti de yoktu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’dan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak’tan eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’ye, devlet büyüklerimizin çocuklarıydı ticarette hızla yükselenler…”
Cumhuriyet Kitapları-İnceleme dizisinden yayımlanan bu 184 sayfalık kitabın yazarı meslektaş İ. Taşcı’nın üslubu son derece kuru(!). Çünkü bulgularını kitabında ilginç hale sokmak için renkli sıfatlarla süsleme gereksinimi bulmasına gerek duymamış. Cumhuriyet’in yargı muhabiri olarak izlediği olaylarla ilgili rakamları ve bilgileri, zaman zaman berrak özetlemelerle, kısaltmalarla kitabına yerleştirmiş.
AKP lider kadrosunun çocuklarının akıl almaz ticari başarılarının öyküleri yanında babalarının yaşamlarına da ışık tutmuş. Ülkeyi yöneten günün ‘büyükleri’ hakkındaki ilginç geçmişleri kitapta yer almış.
Olağanüstü başarılarının öyküleri anlatılan çocukların yaşları 12 ile 30 arasında. Çoğu 1980’den sonra doğmuşlar. İlk AKP hükümeti kurulduktan sonra faaliyete geçip bugüne kadar 18 şirket sahibi olmuşlar. Sermayeleri ise 30 milyon YTL’yi bulmuş.
Yazar günlük muhabirlik görevini yaparken saptadığı ayrıntıları bir araya getirdiğinde ülkenin nasıl bir siyasi iktidar tarafından yönetildiğini de gösteriyor.
İktidarın kilit şahsiyetlerinin geçmişleri, nereden nereye nasıl geldikleri, gelirken de öncelikle ailelerine neler sağladıkları laf uzatılmadan anlatılıyor.
Hele hele TBMM’den çıkarılan, yayımlandığında kimi mahiyeti pek anlaşılmayan, yasaların kimlerin işine nasıl yaradığı hakkındaki ayrıntılar gazete haberlerinin neden daha dikkatle okunması gereğini ortaya koyuyor.
Altı bölüm halinde sunulan kitabın birinci bölümü ‘Gül’en Yüzler’ başlığı altında, Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi’nin, Kayseri’deki Güllük Camii’nin imamlığından, tesviye atölyesi işçiliğinden fabrikatörlüğe nasıl ulaştığı anlatılıyor. Torunlarının pek dehaya gereksinim duymayan başarılı iş yaşamları(!) yanında oğlu Abdullah’ın oldukça tartışmalı siyasi yaşamı hakkında da ayrıntılı bilgi tazelemesi var.
Oğulları başarılı işadamı haline gelen Gül ailesinden Abdullah’ın başı, çeşitli görevleri sırasında yaptığı kurum kaynaklarından kişisel harcamalarıyla derde girmiş. Ama milletvekili dokunulmazlığının Çankaya’da sürmesiyle nasıl noktalanmış?.. Öykünün ayrıntıları sadece parasal konuları değil, devletini uluslararası bir mahkemeye şikâyet eden bir Dışişleri Bakanı eşinin tutumunu da kapsıyor.
Kitabın beş bölümünde yer alan diğer AKP lider kadrosunu oluşturan aile mensuplarının da kimi renkli öyküsünden parçalar yansıtılmış. Örneğin Başbakan eşi Emine
Erdoğan’ın 15 yaşına geldiğinde kendinden bir yaş büyük ağabeyince örtünmeye (türban) sokulmak istendiğinde intihar etmeyi düşündüğünü hatırlıyor muydunuz?
***
MEDYA NOTU: Medyanın ‘Ergenekon davası’ adını verdiği konunun iddianamesiyle ilgili olarak İstanbul Başsavcısı bir açıklama yaptı. Medyada bugüne kadar
yer alan iddialardan çoğunun doğru olmadığını söyledi. Şimdi bu durumun mesleki açıdan bir değerlendirmesinin yapılması gerekmez mi?
MEHMET ALİ KIŞLALI -
 
Geri
Üst