aklıma takılan bi soru????

ases

Altın Üye
Reaction score
0
ülkemizde danone ürünleri neden bu kadar tüketiliyor hiç düşündünüzmü? danone markasını aramızda bilmeyen yoktur sanırım. fransız sermayeli bu ürün sabancı ortaklığı ile türkiye piyasasına girmişti bircoğumuz bu ortaklığın hala devam ettiğini zannetmekte ancak sabancı ile ortaklığı gectiğimiz dönemlerde sona ermişti. danone özellikle cocuklar için besin mamülü üretir ve son dönemlerde oldukca ucuza satılamaya başlandı neredeyse imalatı fiyatına satışları gercekleşiyor.ve bu ürünler genelde 2-12 yaş arası cocuklar tarafından tüketilmekte yani insanın zihinsel gelişiminin en üst seviyede gercekleştiği dönem?? burada akılları kurcalıycak bi soru meydana cıkıyor. neden yabancı sermayeli bi firma, piyasa fiyatlarının altında ve de yanlızca cocuklara yönelik ürünler piyasaya sürmekte? bu sorunu cevabı kar olamaz.TÜRK milletini cok sevdiklerinden mi? yoksa ALLAH rızasımı? veyaaaaa................. BU KONU İLE İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR

millet ortak bozuldu die danone almayı kesmesin die ucuza satıolardır vede içinde bağımlılık yapcak kimyasal bi madde varsa -ki genelde çocukların yediği şeylerde olur- ztn yakında fiyatını normal fiyatının iki katına çıkartabilirler genelde plan budur önce millet alışsın sonradan kazıklama yyöntemi adamlar işi bilio bizim gibi hemen zirve fiyatlarla girmio olaya tabi bu bnm düşüncem... ben hiç denemedim ama bi kaç arkadaşı biliorum hergün sürüsüne bereket götürüo ürünleri...​

Kızıla katılıyorum buarada iyi bir konuya temas etmişsin paylaşımın için teşekkürler..

bende teknoloji çok ilerledi bunun altında mutlaka bı bit yeni var .yenı nesıllerı bence gıdalarına bişeyler katarak bişeyler yapmak ıstenıyor bunu amreıka bı ara buğdayla yapmışdı buda onun gibi bişey bence

KiZiLaKReP' Alıntı:
millet ortak bozuldu die danone almayı kesmesin die ucuza satıolardır vede içinde bağımlılık yapcak kimyasal bi madde varsa -ki genelde çocukların yediği şeylerde olur- ztn yakında fiyatını normal fiyatının iki katına çıkartabilirler genelde plan budur önce millet alışsın sonradan kazıklama yyöntemi adamlar işi bilio bizim gibi hemen zirve fiyatlarla girmio olaya tabi bu bnm düşüncem... ben hiç denemedim ama bi kaç arkadaşı biliorum hergün sürüsüne bereket götürüo ürünleri...​
arkadaşım benim burda değinmek istediğim alışkanlık falan deil asıl vurgulamak istediğim gelecek nesillerin asalak olması olasılığıdır yine de farklı düşüncen için saol danone kullanan ark.larını bi gözlemle bakim:D

arkadaşlar konu güzel sizler güzel türkçe yazı güzel e ALLAHTAN başka ne isteyeyim:)evet yabancı piyasa son 15 yılda TÜRKİYE pazarını eline alı ve başına gidiyor eskiden biz ilk okulda iken yerli malı haftası olurdu şimdiyse kimin haftası var belirsiz?biz millet olarak ilk önce birbirimize güvenmedikçe ne bu tartışmaların nede bu sorunların son bulacağı var neydi o güzelim hormonsuz yiyeceklerin tadı özledim ya!tarla ve bahçemden ayrılalı daha ne kadar olduki ?evet arkadaşlar biz yabancı malı yedikçe hem kendimiz hemde ülkemiz darbeler (devülasyon)vs.vs.görmeye devam edeceğiz neden mi=adamlar bizim paramızı bize mi yoksa kendi ülkelerine götürüyor?konu bu işte yabancı sermaye biz ve bizim gibi okumasını ve gelişmeyi seven arkadaşlar olayları doğru görür ve gözleye bilir ise sonumuz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün istediği gibi olacak ve onun istediği bilinçli gelişmiş ülkenin bireyleri olacağımız düşüncesindeyim...
neyse herkese sevgi ve saygılar....

arkadasler cok guzel bi konu aslina bakilira ben bu yonden hic dusunmemistim ben o urunleri almazdim sadece yahudi mallari oldugu icin ama simdi 2 kere dusunucem
SAYGILAR....

ases' Alıntı:
ülkemizde danone ürünleri neden bu kadar tüketiliyor hiç düşündünüzmü? danone markasını aramızda bilmeyen yoktur sanırım. fransız sermayeli bu ürün sabancı ortaklığı ile türkiye piyasasına girmişti bircoğumuz bu ortaklığın hala devam ettiğini zannetmekte ancak sabancı ile ortaklığı gectiğimiz dönemlerde sona ermişti. danone özellikle cocuklar için besin mamülü üretir ve son dönemlerde oldukca ucuza satılamaya başlandı neredeyse imalatı fiyatına satışları gercekleşiyor.ve bu ürünler genelde 2-12 yaş arası cocuklar tarafından tüketilmekte yani insanın zihinsel gelişiminin en üst seviyede gercekleştiği dönem?? burada akılları kurcalıycak bi soru meydana cıkıyor. neden yabancı sermayeli bi firma, piyasa fiyatlarının altında ve de yanlızca cocuklara yönelik ürünler piyasaya sürmekte? bu sorunu cevabı kar olamaz.TÜRK milletini cok sevdiklerinden mi? yoksa ALLAH rızasımı? veyaaaaa................. BU KONU İLE İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR

senin yazının kalan yarısını buldum :lol:
DANONE MARKASINI TÜRKİYEDE BİLMEYEN YOK. SABANCI HOLDİNG
ORTAKLIĞI ILE VE SAGLADIGI GÜVEN ILE DANONEYİ TÜRKİYEYE GIRMIS OLDU.

BUGÜN SABANCI İLE ORTAKLIKLARININ BİTMİŞ OLMASINA RAĞMEN ÇOĞU İNSAN SABANCI
HOLDİNG İLE ORTAK OLDUĞUNU ZANNEDEREK BU ÜRÜNLERİ ALMAKTA. PEKİ FRANSIZLARA
AİT OLAN DANONE TÜRKİYE DE NEDEN BU KADAR ÇOK ÇOCUKLAR ÜZERİNE ÜRÜN
ÇIKARTMAKTA VE UCUZA SATMAKTA HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

DANONENİN TÜRKİYE İÇİN ÜRETİLEN ÜRÜNLERİNİN İÇERİSİNE ÇOCUKLARIN ZİHİNSEL VE
BEDENSEL GELİŞİMİNİ ETKİLEYECEK MADDE KATILIYORMIŞ VE ŞU AN DANİNOLAR SADECE
2 VE 12 YAŞ ARASI ÇOCUKLARA YEDİRİLMEKTE. YANİ TAM GELİŞİM ZAMANINDA.
GELECEK NESİLLERİMİZİN ZEKİ OLMASINI ENGELLEMEK İÇİN ŞİMDİDEN YOĞUN ÇABA
İÇERİSİNDE OLDUKLARI ANLASILIYOR VE TÜM PAZARLAMA ŞİRKETLERİ ŞU AN DANONE
İLE ANLAŞMALI KAPI KAPI DOLAŞIP PİYASA FİYATININ ALTINDA URUNLERINI
SATMAKTADIRLAR. AYRICA ŞİRKETLERE VE DAĞITIM ELEMANLARINA ÇOK İYİ ÜCRET
ÖDENEREK DAHA FAZLA SURUM YAPILMAKTA, DAHA FAZLA İNSANA ULAŞMAKTADIRLAR.
LÜTFEN DANONE URUNLERİNI KULLANMAYALIM VE ÇEVREMİZDE ÇOCUKLARINA DANİNO
YEDİRENLERİ DE UYARALIM.. BU KONUDA BİZLER DUYARLI OLABİLİRİZ AMA
BUYETMİYOR.
MARKA DÜŞKÜNÜ BİR GENÇLİK OLDUĞU SÜRECE BU FİRMALARIN TÜRKİYEDE EKMEKLERİNE
YAĞ SÜRÜLECEKTİR. LUTFEN UYANALIM VE UYARALIM.
Prof.Dr.Turan Karadeniz
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Ordu Ziraat Fakültesi
Bahçe Bitkileri Bölüm
Başkanı ORDU
Tel: +90 452 230 05 56
Faks: +90 452 225 12 61

bu bana gelen mail:lol:

arkadaşlar bu global dunyanın gereksınımı nıye ılla altında bışey arıyalım pazar paını artırmak için fiyatı duşurmuştur bence okadarda ucuz degil normal kafanızdan fantazı uretmeyın

ben zaten Türk mallarını tercih ediyorum...yabancı mallarıda elimden geldikce almamaya özen gösteriyorum
10 aylık yeğenim var ve azına sürmedi danoneyi ve de süremez. bende bu işte bi bit yeniği olduğunun kanısındayım
fakat ülkede satılan bu ürün acaba Türk mühendislerinin kontrolünden geçmedimi...

Geri