Aklımıza Bile Getirmiyoruz

admiral

New member
Reaction score
0

Vaslui'yi eleyerek, bir adım sonraki Şampiyonlar Ligi kapısına varmak istediklerini söyleyen Aykut Kocaman, “Bu kez kimsenin, Young Boys'a elendiğimizdeki gibi gerekçe öne sürecek durumu yok” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, direkt olmasa da Şampiyonlar Ligi’ne ön elemelerden gitme şansını yakaladıklarını belirterek, bunu en iyi şekilde değerledireceklerini söyledi. Başarılı hoca, iki sezon önce Young Boys’a elenip, Devler Ligi’ne katılamadıklarını anlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni yaşamak hem bana hem takıma büyük şeyler katacaktı. Şimdi bir yıl geriden başlayacağız buna. Elemelerden, rakiplerimizi eşeleye eşeleye gideceğiz. Young Boys’a elendiğimiz zaman bir takım gerekçeler öne sürülse de bu kez ne takımın, ne de herhangi bir Fenerbahçe sorumlu mensubunun bu turla ilgili olarak, oyunun dışında herhangi bir gerekçe sürecek durumu yok. Hazırız, iyi transferler yaptık, moralliyiz, önümüz berrak. Hem Şampiyonlar Ligi yolu hem Süper Lig açısından görünüyor. Buna göre hesap yapabiliyoruz. Dolayısıyla çok istediğimiz bir tur olacak. Değerli bir rakip olan Vaslui’yi eleyerek bir adım sonraki Şampiyonlar Ligi kapısına varmak istiyoruz.

Çok daha ciddi takım olmamız, avantajımız

Vaslui’nin oyuncu seçimleri bize benziyor. Farkı belirleyecek olan ana faktör bizim özellikle her iki maçta kendi adımıza geçen seridekinin aksine daha organize halimiz, yeni transferlerle daha güçlenmiş halimiz. Daha da önemlisi artık çok daha ciddi takım olma halimiz bize bir adım daha avantaj sağlıyor.” Bir Rumen gazetecinin yönelttiği “Fenerbahçe bu turu geçemezse dram olur mu? Vaslui’de kimden çekiniyorsunuz” sorularına Kocaman, “Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Düşünmüyoruz elenmeyi, aklımıza bile getirmiyoruz. Ancak hayatın içinde böyle şeyler olursa da bunu dramatik hale getirmenin anlamı yok. Futbol dramlar oyunu değildir. Geçen sezon 58 gol atmış takımın hemen hemen yarısına yakın golünü atmış bir oyuncu takımda olmayacak. Bu, Vaslui açısından bakıldığında dezavantaj görünebilir” yanıtını verdi.

Bu takımın gruplara kalması gerekiyor

Kocaman, Aziz Yıldırım’ın takımın yanında olmasının nasıl bir etki oluşturduğu sorusu üzerine şöyle konuştu: “Başkan hayatının merkezine Fenerbahçe’yi koymuş bir insan. Dolayısıyla burada olması, o etkiyi bütün oyunculara veriyor. Başkan varken de yokken de bu takım hep kazanmak isteyen bir takım. Ama olumlu etkiyi hepimizin aldığını düşünüyorum.” Transfer sürecinin sürdüğünü anlatan Aykut Kocaman, “Bu takımın gruplara kalması gerekiyor. Bu uzun yolda, koşuda oyuncu ihtiyacımız doğal ve açık. Bunu tamamlayacağımızı düşünüyorum. Son derece yoğun bir şekilde çalışılıyor. Beraber olduğum insanlara her zaman her şartta güvendim. Yeni oyuncular gelirse tam kadro takviyeli hale gelecek. En azından şu an itibarıyla tam kadro olduğumuzu ve mazeretsiz halde olduğumuzu çok net söyleyebilirim” diye konuştu.​

Ekli dosyalar

• fft1mm1841309.jpg
    fft1mm1841309.jpg
    31 KB · Görüntüleme: 52
Geri