Akdağ: Acımız çok büyüktür

Junior - Kacan

Forumun Küçük Kaçanı
Reaction score
0
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, terör saldırılarına tepki göstererek,''Acımız çok büyüktür. Hükümetimizin terörle mücadeledeki kararlı tavrından kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari'deki terör saldırılarında 24 Mehmetçiğin şehit olduğu, 18 askerin yaralandığı haberini yurt dışındaki temasları sırasında aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''İkisi hemşehrimiz olan askerlerimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı mehmetçiklerimize de Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum. Acımız çok büyüktür. Hükümetimizin terörle mücadeledeki kararlı tavrından kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin yüksek feraseti, eli kanlı, gözü dönmüş canilerin emellerine ulaşmasına fırsat vermeyecektir. Terörün bir insanlık belası olduğu, bununla mücadele etmenin kararlılık gerektirdiğini biliyoruz. Yeni bir anayasa sürecinin başladığı ilk günde canice işlenen bu saldırının ülkemizdeki kardeşliğe zarar veremeyeceğini herkesin bilmesi gerekir''

Türkiye'nin 74 milyon insanıyla birlikte terörü lanetlediğini vurgulayan Akdağ, bu dayanışma ve kardeşlik bilincinin ülke üzerinde emelleri bulunan hainlere verilen büyük bir cevap olduğunu kaydetti.

Güvenlik güçlerinin milletin huzur ve selameti için gece gündüz çaba gösterdiğini kaydeden Akdağ, hükümet olarak demokrasinin çıtasını yükselterek milletin refahını daha çok artırmak için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Akdağ, demokrasinin anayasal güvence altına alınması, özgürlüklerin genişletilmesi, kardeşliğin kök salması için yapılan çalışmaların bir avuç hainin rahatını kaçırdığını belirterek, şöyle devam etti:

''Herkes şundan emin olmalıdır ki milletimizden aldığımız güçle ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Yurt dışından tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Aziz milletimize başsağlığı diliyorum''

AA​

Ekli dosyalar

• 655420110828074100569.jpg
    655420110828074100569.jpg
    9.1 KB · Görüntüleme: 937
Geri