AK Parti'nin gizli ajandası olmadığını sağır sultan biliyor

VolkaN

Altın Üye
Reaction score
0
Gönlüm uçmak dilerken semavi ülkelere;ayağım takıl
AB Komiseri Olli Rehn, AK Parti'ye yönelik kapatma davası ile ilgili endişelerinin devam ettiğini belirterek iktidar partisinin gizli ajandası olmadığını sağır sultanın bile bildiğini söyledi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, önceki gün Ankara'da gerçekleştirdiği temasların ardından Türkiye'deki siyasi gelişmeler üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Rehn, hükümetin gizli bir ajandası olduğu yönündeki iddialarla ilgili olarak, "AK Parti'nin şeriat yasasını savunmadığını aslında sağır sultan bile biliyor." derken, AB'nin Türkiye'deki herhangi bir partiden değil Avrupa değerlerinden, demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden yana tavır aldığını ifade etti. Olli Rehn, davayla ilgili endişeleri olduğunun da altını çizerek, "Şüphesiz kaygılıyım. Ama ben her zaman hukukun üstünlüğüne ve demokratik ilkelere saygı duyulmasından yanayım." dedi. CNN Türk'e konuşan Rehn, "Anayasa Mahkemesi eğer AK Parti'yi kapatma kararı alırsa, partinin kapatılması Türkiye'nin AB sürecini olumsuz etkiler mi?" sorusuna "Şimdi çok tahminde bulunmamak lazım. Varsayımlara bağlı düşünmemek lazım. Türk Anayasası'nın da maddelerine saygı duyulması gerekiyor." cevabını verdi. Türkiye'de liberal laiklerle muhafazakar Müslümanlar arasında çatışma olduğunu savunan AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Rehn, "Ben liberal laiklere bir de sivil toplumda aktif görev alanlara daha çok güveniyorum. Demokratik laikliği savunacak ve yeni bir uzlaşı ruhunu destekleyecek olan onlardır. AB üyeliği gibi önemli konular-da toplumda mutabakat oluşması gerekiyor." ifadesini kullandı.

AB Genişleme Komiseri Olli Rehn, 301. maddede yapılan değişikliğin de önemli olduğunu vurguladı. Ancak asıl sınavın uygulamada verileceğini belirterek, bu noktada hükümete görev düştüğünü ve ifade özgürlüğünün herkes için teminat altına alındığını göstermeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Rehn, AK Parti'nin AB üyeliği konusunda samimi olup olmadığıyla ilgili bir soruya ise şöyle karşılık verdi: "Ben görüşlerimi ve muhakememi kayıtlara dayandırıyorum. Son dönemde özellikle idam cezasının kaldırılması gibi önemli adımlar gördük, işkence vakalarında azalma gördük, kadın hakları yasalarında değişiklikler oldu, sivil-asker ilişkilerinde ilerleme gördük." Demokrasinin gelişiminde sivil toplum faaliyetlerinin önemine dikkat çeken Rehn, geçen yıl Anayasa'nın 367 şartı ile ilgili yaşanan krizin çok fazla enerji kaybına yol açtığını ifade ederek, "Bence yargı alanında reformların yapılması, Türk vatandaşlarının hakları için önemli. Bir de ombudsman reformu da yine çok önemli. 2008 harcanmış bir yıl olmamalı. Geleceğe bakarken reformlara odaklanmak son derece önemli." diye konuştu. Türk demokrasisinin geçmişte olduğu gibi dur-kalk şeklinde yürümemesi için daha fazla istikrar, daha fazla siyasi diyalog ve uzlaşı gerektiğini anlattı. Temaslarını tamamlayan Rehn, Ankara'dan ayrılmadan önce Liselerarası Avrupa Bilgi Yarışması Ödül Töreni'ne de katıldı. Dış Haberler Servisi

kaynak

Sağır Sultanında Kör bakkalına kadar herkes biliyor fakat bilmek istemeyen demokrasiden haktan hukuktan bahsedipte en büyük haksızlıkları yapan bazı şahsiyetler var bu ülkede :(

aynen

bide atatürkün arkasına gizlenir anıt kabirde şebeklik yaparlar. merak ediom bitanesi ATA'nın ruhuna dua ediormu diye :)

Amerikayı Kalkındırma Partisi..

Durmak Yok Vatanı Satmaya Devam..

Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstismar..

Başlığa yorum yazıyorum; Sağır duymaz uydurur gülüm Anlaşılan Sağır sultan yanlış anlamış.

bu andavallar kendi yalanlarına kendileride inanıyorlar.

****Sağır duymaz uydurur gülüm Anlaşılan Sağır sultan yanlış anlamış.

:D

Eeee tabi oli rehn abimiz ne derse doğrudur.Huku yasamızı ona götürüyoruz halka göstermeden önce.Hani abi bişe istiyomusun değiştirelim ayağına.Sonra zam istiyruz IMF ile RTE arasında ki bağ oli abi ve rte şunu diyor :zam isteyen ımf yi ikna etsin.Eeee ne demişler : BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI

Geri