Akıllı Kime Denir

otlupeynir

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
okuduğum bir kitaptan alıntıdır..okuduğumda hoşuma gitmişti..belki beğenen olur diye paylaşmak istedim..=)

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi görmüş S.A rumuzlu(kitapta geçtiği haliyle) bir hastanın tarifine göre Akıllı kime denir..?

1-Akıllı adama akıllı denir..

2-Akıllı adamın akıllı olduğunu anlayana akıllı denir..

3-Akılsız adamın akılsız olduğunu anlayana akıllı denir..

4-N'aber akıllım diye seslenilmiş olan adama akıllı denebilir..

5-Akıl mevhumundan bihaber adama akıllı denebilir..

6-Akıl mevhumundan bihaber adama akıllı denebilir cümlesindeki Aristo mantığı açısından varolan hatayı sezebilene akıllı denir..

7-İlk dört maddenin birbirinden farklı şeyler anlatmasına rağmen beşinci ve altıncı maddelerin birbirine muhtaç olduğunu farkedebilene akıllı denir..

8-Yedinci maddenin kendinden önceki maddeleri yargıladığını keşfedebilene akıllı denir..

9-Maddeleri birbirine düşman etmeye çalışan yazarın akli dengesinin yerinde olmadığını sezebilene akıllı denir..

10-bu iş kabak tadı verdi, (çok uzadı)diyenlere akıllı denir..

11-İki saattir anlatılan şeylerin akıllı ile uzaktan yakından alakası olmadığını anlayabilene

AŞK OLSUN

Ben anLamıstım zaten ama yineden okudum amma akıllıyım be . : )

hehehh harikaydı eline sağlık.. bunca şeyi elbette tedavi görmüş bir takıntılı bulurdu.. düşünmeyen varlıkların sözü olamaz bunlar.. insan düşün(-dür-)en varlıktır..

Bu kadar ince düşünmek için de bazı sebeplerin varolması gerekir ... Sıyırmak gibi :p:p

12- Akıllı İnsan Karşısındakinin Akılsız'da Olsa Çok Akıllı Olduğunu Söyleyendir.
Buda Benden Olsun. :)

Geri