Airties RT-206 modem şifresi sorunu [Çözüldü]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

spiralli

New member
Reaction score
0
arkadaşlar herkese iyi forumlar öncelikle ttnet kampanyasından aldıgım modem önceden tıkır tıkır çalişiyordu bilgisayar format attım ve airties programını yükledim ama oda nesi bilgisayar modem ayarlarını degiştirebilmem için benden modem kullanıcı adi ve şifresi istedi (ama daha önceden şifre falan koymamıştım)

192.168.2.1 adresine giriyorum orda internete baglandım görünüyor ama programdan ayarlarına giremiyorum modemin arkasindaki reset tuşunada bastım ama olmuyor bu nedenle bilgisayar internete baglanmıyor ne yapmam lazım yardım ederseniz çok sevinirim

iyi forumlar

kullanıcı adın ve password sekmesine şunları dene dostum

admin admin
admin password
admin ttnet
admin 1234

buyuk ihtimalle 2 yada 3 olacaktır ama diğer ihtimallerde göz ardı edilemez tabiki.. oradan adsl kurulumunu yap ve sorun hallolsun dostum.. kolay gelsin.

Airties ların modem şifresi olmaz. Şifre girmeden TAMAM tuşuna basıp girebilirsin. Fakat bu problem için tek yol , bilgisayar açıkken Bilgisayar Oturumunu Kapat'ı seçip CTRL ALT DELETE kombinasyonuyla şifre penceresini açıp kullanıcı adına Administrator yazıp girmek. O zaman modem paneline girip modem ayarlarını değiştirebilir , kendin de şifre atabilirsin modeme

Aırtıes Marka Modemlerın Fabrıka Ayarlarında Sıfresı Olmaz.. Eger Reset Attıysan Modem Ayarlar Sayfasına Gırıp Ttnet Kullanıcı Ayarlarını Yapman Gerekıyor Yoksa Zaten ınternete Baglanamazsın Fabrıka Ayarlarına Gerı Döndürmüssündür Büyük Ihtimalle.... Ama Bırsey Daha Modeme Gırdıkten Sonra Sıfre Atamayı Unutma Aksı Taktırde Html Ftp Portları Acıksa Modemde Uzaktan Baglantı Saglanabılır Modemıne Ve Zarar Gorebılırsın. En Kolay Gırılen Modemlerden Bırısıdır Aırtıes Ayrıca Dns Problemı Cok Yasanmaktadır Aırtıes Modemlerde

peki bişi soracagim arkadaşlar bu modem şifre olayını regedit ten çözmek gibi bişi olabilir mi yani ordam modem ayarını bulsam ve yapsam olur mu?

modemin ayarını regeditten yapamazsın çünkü sen modemin içine girip ayar değiştiriyorsun bilgisayarla bir alakası yok olayın..

en kolay yöntem budur sen bunu dene =)

Arkadaşlar benimde aynı modemden şikayetim var port açmam lazım açmak için modeme giremiyorum kullanıcı adı ve şifre bölümüne ne yazdımsa fayda etmedi banada yardımcı olacak arkadaşlar varmı reset atmaya çalıştım yinede değişen bişey olmadı

teşekkürler
admin ttnet oluyor...

evet airties rt-206 var port açılmıo.daha dogrusu nat ayarlarına girilmio
tabi şifremide unuttum peki bunu nasıl sıfırlayabiliriz onun için bir yol varmı ?

farklı markalarda aynı durum oluyor ama; öncelikle modemi alır almaz hemen bilen birine kurdurun eğer bilmiyorsanız.bir profesyonel veya o seviyede arkadaşınız varsa rica edin.şifre mutlaka koyun ve harfle birlikte sayısal karakter kullanın.bunlar önemli.zira internet üzerinden şifresiz veya fabrikasyon şifresi değişmemiş modemlere IP ile kolay giriyorlar hem de çok kolay.(modem sayı ve harf birlikte kabul etmeyen marka veya model olabilir ona göre belirlersiniz)
gelelim meselede asıl ve kaldığımız yere.şifre dışardan ulaşımla girilmiş veya bilmeden siz girmiş iseniz deneme yanılma yolu ile hafızaya yani flash belleğine alabilir.önemli olan kısım şu ki; sabit tecrübem oldu ve artık saymaz oldum; modemler bu aptal duruma giriyor.yani reset tuşu sonuç vermiyor.fişleri çekip bir müddet boşta bekletin birkaç gün mesela 3-5 gün veya 1 hafta.ha bu arada emanet modem bulun veya sabredin derim.sonra takın resetlenmiş göreceksiniz.sebebi flash belleği resetleseniz de içindeki yükü, yani akımı boşaltmıyor.boşa bırakınca yük devreden boşalıyor ve resetlemenin işe yaradığını görüyorsunuz.inanın çok yaşadım bu sebeple aynı sıkıntı ile karşılaşan tüm kullanıcılara bu tecrübemi aktarmayı görev bildim.deneyin görün arkadaşlar.imalat kalitesi flash bellek chiplerin, veya kasıtlı bir sebeple birçok modemde mütemadiyen rastladığım bir aptal durum.aynı modem 50 reset yese cevap veriyor.bazan da bir resette aptallaşıyor.sabit bir aralık veya periyodu yok.en azından ben çok sayıda karşılaşsam da bir istatistik verecek düzenli veri elde edemedim.kolay gelsin.önemli bir hatırlatma;piyasada profesyonelim deyip dükkan açmış birçok vatandaştan bu modem bozulmuş garanti dolmadı ise gönder ya da bulursan tamir ettir eden yere diyenlere çok rastladım.bir iki istisna hariç modemlerin hepsi tekrar çalıştı sıfırlanmış hafıza ile yeniden ayar girdim iş bitti.en yakın zamanda us robotics de oldu.modelini yazmıyayım önemli değil ama baba bir modeli idi:):)

dostum kulanıcı adı admin şifre ise ttnet kolay gelsin

sımdı arkdslar bende de airties RT-206 modemi var modemin uzerinde butun ısıklar yanıyor ınternet fılan var gozukuyor ben modemi tanıtırıoum laptopa ag baglantılarımda fılan baglandı yazıyor ama ınternete baglanamıyorum 192.168.2.1 adresıne gırıoyrum ordan modemınızın port ayarlarını yapın dıyıyıor ordan ben kullanıcı adı sıfresını fılan degstıroyrum modemın ama ne ayarı yapacagımı bılmıyorum ya da nasıl ınternete baglanabılırım yardımcı olursanz sewınırım...

admin / admin
admin / ttnet

veyahut direkt TAMAM yapıp girin. Başka ihtimal yok.

Konu kapandı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri