Ahmedinejad düğmeye bastı

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ahmedinejad'ın zenginLeştiriLmiş uranyum üretiLmesi üzerinde çaLışmaya başLanması taLimatının hemen ardından, 'SaLı günü' açıkLaması geLdi

100207%20ahmedinajad.hlarge.jpg

İran'ın yüzde 20 zenginLeştiriLmiş nükLeer yakıt üretimine SaLı günü başLayacağı biLdiriLdi​

İran Atom Enerjisi Kurumunun başkanı Ali Ekber Salihi, Arapça yayın yapan devlet televizyonu El Alem'e yaptığı açıklamada, salı günü yüzde 20 zenginleştirilmiş yakıt yapmaya başlayacakları bilgisini içeren mektubu yarın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na (UAEK) teslim edeceklerini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin Atom Enerjisi Kurumuna, Tahran'daki nükleer araştırma reaktörü için zenginleştirilmiş uranyum üretilmesi çalışmalarına başlanması talimatı verdiğini söylemişti.

Ahmedinejad, Atom Enerjisi Kurumu başkanı Salihi'den, santrifüj kullanılarak uranyumun yüzde 20 oranında zenginleştirilmesini istediğini belirtmişti.

GATES'TEN YAPTIRIM ÇAĞRISI

İran’dan kesin tarih açıklaması gelmeden kısa süre önce, ABD Savunma Bakanı Robert Gates, "İran'a baskı yapmak için" uluslararası topluma birlik olma çağrısında bulundu.

Gates, Roma'da İtalya Savunma Bakanı Ignazio La Russa ile düzenlediği ortak basın toplantısında, uluslararası toplumun İran'a baskı yapmak için ortak bir birlik oluşturması durumunda, baskı ve yaptırımların başarılı olabileceğini düşündüğünü belirtti ve "Ancak bunun için hep birlikte çalışmalıyız. Her birimizin daha fazlasını yapabileceğini düşünüyorum" dedi.

Bu arada Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İran'ın bu açıklamasından duydukları "derin kaygıyı" dile getirerek, bunun, BM Güvenlik Konseyi kararlarının kesin olarak ihlali anlamına geldiğini belirtti.

Ekli dosyalar

• 100207%20ahmedinajad.hlarge.jpg
    100207%20ahmedinajad.hlarge.jpg
    16.4 KB · Görüntüleme: 1,211
ohh, zenginleştirin su uranyumları, ne uranyummus be :)

Bu Ahmedinejat nasıl bi düğmeye basıyo kardeşim merak ettim şu düğmeyi , ne zaman bu adamı görsem düğmeye basıyo ama helal olsun şu irana adamlar çok güzel işler yapıyor....

yürü be koçum kim tutar seni :clap

helal olsun size.:clap

Iranın güçlü olması işimize gelir tabiki ama işbirliği halinde olmamız koşuluyla.

liderler magazini düzenlense Ahmed abim hep manşetlerde olur maaşallah.. Helal abime :durdurun

Bu Ahmedinejat nasıl bi düğmeye basıyo kardeşim merak ettim şu düğmeyi , ne zaman bu adamı görsem düğmeye basıyo ama helal olsun şu irana adamlar çok güzel işler yapıyor....

''ne zaman bu adamı görsem düğmeye basıyo'':durdurun

aynen bize basacak düğme bırakmadı herif. yakışır mahmud abime.

İran qelecekte bu sistemle ayakta duramaz ve yıkılır diyorum.. Ama şu koşullarda bile bizden kaç kat daha iyi olduklarini gosterdiler.

Kılıcları keskin olsun. Bizden daha onurlu oldukları kesin.

Geri