AGP8X Ekran Kartı Tavsiyesi...

puppet

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Abit NF-8 anakartımda su anda ATI 9200PRO takılı bu kartı değiştirmek istiyorum.Alabileceğim kartlar;

Sapphire HD2600Pro agp8x yada Sapphire X1650Pro agp8x,

Sizce hangisini tercih etmeliyim.Oyun ve film izlemek için kullanacağım.Genel olarak oynamak istediğim oyunlar COD4,Crysis,FOW ve benzeri türde oyunlar.Sizce bu tür oyunları medium grafik seviyesinde oynayabilirmiyim?

Model :Sapphire X1650Pro AGP 8X 512MB DDR2 DVI-TvOut[/B]
Grafik İşlemci :RADEON™ X1650 PRO
Bellek :512MB DDR2 128 BİT
RAMDAC :400MHz
Veri Yolu :AGP 8x
Azami Çözünürlük :2560 x 1600
Tv Çıkışı :S-Video
İşletim Sistemi :WIN XP 2000 ME
Diğer Öz. 1 :İşlemci Hızı : 590 MHz
Diğer Öz. 2 :Standartlar : DirectX® 9.0c, Shader Model 3.0

Model :Sapphire HD2600Pro AGP 8X 512MB DDR2 DVI-TvOut
Grafik İşlemci :ATI RADEON™ HD 2600PRO
Bellek :512 MB DDR2, 128 bit
RAMDAC :400 MHz
Veri Yolu :AGP 8x
Azami Çözünürlük :2560 x 1600
Tv Çıkışı :S-Video
DVI Çıkış :1
İşletim Sistemi :Windows 2000/XP
Diğer Öz. 1 :İşlemci Hızı : 600 MHz
Diğer Öz. 2 :2. VGA Çıkışı : DVI

Kart özelliklerine bakıldığı zaman aralarında sadece 10 mhz lik işlemci hızı farkı var gibi gözüküyor.Diğer özellliklerini bulamadım.Birde bu bilgisayar daha önce iş yerinde güvenlik kamerası monitörü olarak kullanılıyordu ben üstündeki kamera kartını cıkardım.PSU 420W gücünde ekran kartını deiştirdikten sonra bu psu oyunlar için yeterli olacakmıdır?Yoksa 600W civarında bir PSU mu almalıyım?

x1650 proyu aldım alet cok guc çekiyo oyuna gırdıkten 5 dk sonra kıtlıyo pc yı oyun oynıyamıyosun en az 600 watt psu ıstıyo ona göre ve de ısınma cabası ıyı bı guc ve de sogutma gereklı kılınıyo alırsan saphıre alma bu arada hıs iceq modelı var x1650 nın sogutma sıstemı mukemmel..

islemci modelin ve ram miktarin nedir kardesim??
cunku; bir ekran karti gibi bir urun tavsiye ederken sirf anakart yetmiyor

ayrica "power yeterli mi?" diye bir soru sormussun, bunun icin makinenende ne var ne yok soyleyeceksin, ya da netten her urunun kac watt cektigini hesaplayip bakacaksin.

diger bir mesele de criysis gibi bir oyunu oynamak istiyorsan alacagin ekran karti zaten seni tatmin etmeyecektir,

edit:

kisisel fikrim; agp ekran karti satin almak, parayi cope atmak demektir

Yazanomer arkadasım su anda toptan donanım aldığım bir yerde 100$ kadar param kaldı onun için ekran kartı alacağım kendime.İşlemci AMD 64 3000+, 1.5gb ram takılı.

Utkublack arkadasım HIS ıceq ekran nkartı için cok iyi yorumlar okumadım.Nerdeyse alanların %80'i lanet okuyor.Sapphire X1650Pro iç.in yorumlar genelde iyi,ancak senin de dediğin gibi cok PSU yu cok fazla kullandığı söyleniyor.

Birkaç gün içinde ekran kartını alacağım eğer PSU yetersiz kalırsa yapacak birşey yok.Yenisini alacağım.

kardesim iki x 1650 pro ile ilgili bu islemci ve uyum noktasinda bir sikayet gormedim,

ama hd 2600 e.k. icin ayni cumleyi soyleyemem, bazi anakartlar urun seciyor,

yani calistirmama gibi bir sorunu yok fakat donanimsal cakismalar yasanip urun iadesi yapmak icin basvuranlari biliyorum, atinin 2*** serisi katlarin bazilarinda bu sorun yasandi, eski sistemleri desteklemiyebiliyor, kisaca sisteminde bu kart calisir ama garanti veremem

arkadaslarindan birinde 2600 serisi olan varsa deneyip oyle al derim

kolay gelsin

Tekrar teşekkürler zaten büyük bir ihtimalle X1650Pro alacağım...

sapphirenin 3850 agp si var bence bunu al ama maddiyat konusunda bişi diyemem x1650den performans alamazsın

HD3850 AGP8X e para bayılmaya niyetim pek yok aslında.Nasılsa PCI-E16X kadar yüksek performans sağlamayacak.

Geri