Age of Empires lll'te Türk düşmanlığı

S2Cİ

Banned
Reaction score
0
Microsoft’un, dünyada milyonlarca kişinin oynadığı “Age of Empires lll” adlı bilgisayar oyununda Türk düşmanlığı yapılması büyük tepki aldı, şirket hata düzeltilecek dedi

OYUNDA TÜRK DÜŞMANLIĞI

Milyonlarca çocuğun bilgisayar başında oynadığı ‘Microsoft Age of Empires III’ oyununda ‘Türk düşmanlığı’ yapıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Türkler’in ‘barbar’ olarak tanıtıldığı oyuna internet üzerinden tepki gösterilmesi üzerine Microsoft yeni sürümde şikâyetlerin giderileceğine dair açıklama yaptı.
Fransa’da yaşayan Türkler, ‘Microsoft Age of Empires III’ün piyasadan çekilmesi için internet üzerinden bir kampanya başlattı. Kampanyanın öncülüğünü İstanbul doğumlu bir Fransız olan bilgisayar mühendisi Sergio Casaretto yürütüyor. Oyunun Türkiye’de de satışa çıkması üzerine protesto kampanyasına buradan da katılım başladı. Oyunun piyasadan kaldırılması için info@microsoft. com.tr adresine protesto mailleri atılıyor. Oyunda Türklere yönelik düşmanlığın körüklendiğini iddia eden Casaretto’nun iddiaları ilginç. İşte Caseretto’nun internet ortamında dolaşan iddiaları:

20060429sayfa12_1.jpg
30249.jpg

TAZMİNAT ÖDESİNLER

“Türkler’e karşı ayrımcılığı ve ırkçılığı körükleyen ‘Microsoft Age of Empires III’ oyununun piyasadan kaldırılması ve Microsoft Corporation’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne tazminat ödemesi şart. Maalesef her zaman olduğu gibi Türk arkadaşlarımız hiçbir zaman gerektiği gibi teşkilatlanamadıkları için Türkiye ve Türkler’e karşı yapılan haksızlıklara imkân veriyorlar. Alan hiçbir zaman boş bırakılmamalıdır, yapılan en ufak saygısızlığa cevap verilmelidir. Oyun 18 Ekim 2005 tarihinde piyasaya çıktı. Altı aydır kimse fark edip de bir şey yapmadı.”

DÜNYA ŞAHİN BEY’E KARŞI
Age of Empires III tarihsel bir strateji savaş oyunu. Hem oynayarak tarihi öğreniyor hem de strateji geliştirip fetih ede ede oyunda ilerliyorsunuz. Oyun, ‘barbar’ Türkler’i öldürmeyi amaçlıyor. Maltalı St. John şovalyeleri Osmanlılar’ın Malta’yı işgalini önlemeye çalışıyorlar. Osmanlı güçlerinin komutanı da Şahin Bey.. Taraflar savaşıyorlar. Oyunda Osmanlı güçlerinin amacı kaleyi ele geçirip işgal etmek; diğer güçlerin amacı da işgali önlemek. Karşı cephede başka kimler mi var? Almanlar, Fransızlar, İspanyollar, İngilizler... Dikkat çekici olan, oyunda bu ülkelerin o tarihlerdeki bayrakları kullanılırken, Osmanlı orduları için Türkiye Cumhuriyeti bayrağı kullanılmış.

Microsoft: Düzeltilecek
MICROSOFT yetkilileri oyunla ilgili Türkiye’den gelen şikâyetlerin yoğun olduğuna vurgu yaparak, şu açıklamayı yaptılar: “Gelen şikâyetleri, kayıtlara giriyoruz. Şikâyetlerin yoğunlaşması üzerine konuyu ABD’deki genel merkeze ilettik. Bu sorunun giderilmesi için çalışma başlatıldı. Yeni sürümlerde olmayacak.” Piyasadaki oyunların toplatılmayacağını vurgulayan şirket yetkilileri, oyunda güncellemeler yapılarak bu sorunun çözüleceğine işaret ettiler.

ben oyunu oynamadığım için bilmiyorum, ama oynayan arkadaşlarımız wardır forumda, onlar neden bu olayı farketmediler, onuda anlamış diilim. Fransız adam bizi neden savunuyo onuda anlamadım.

Turkler Onlara Gore Barbar Bunu Boyle Kabul Etmek Lazim Cok Da Abartmamak Lazim Bence

Tarih Okulda Okutuldugundan Cok Farkli

Konuyla Alakasi Yok Ama Hic Bi Turk Savasta Korkaklik Yapmamismi Saniosunuz, Yada Barbarlik Yapmamismi?

Okullarda Okutulan Tarih At Gozlugunden....

Tarafsiz Kaynak Da Yok

Farkli Taraftan Kaynaklardan Okuyup Derleme Yapip Yorumlicaksiniz Adamlar Kendi Acisindan Bakinca Bu Oyundaki Gibi Gozukuyo

Bizde Bi Oyun Yapalim Tam Tersini Koyalim........ Marifet Burda Cozum De Burda (benim Fikrim Bunlar)

HoCuSPoCuS' Alıntı:
Konuyla Alakasi Yok Ama Hic Bi Turk Savasta Korkaklik Yapmamismi Saniosunuz, Yada Barbarlik Yapmamismi?

Okullarda Okutulan Tarih At Gozlugunden....

Tarafsiz Kaynak Da Yok

Farkli Taraftan Kaynaklardan Okuyup Derleme Yapip Yorumlicaksiniz Adamlar Kendi Acisindan Bakinca Bu Oyundaki Gibi Gozukuyo

Bizde Bi Oyun Yapalim Tam Tersini Koyalim........ Marifet Burda Cozum De Burda (benim Fikrim Bunlar)

Tarih bazı müstevillerin Bir kaç hizmetine karşılık binlerce ihanetiyle yazılmıştır.
M.Kemal Atatürk

Bunlar da senin gibi düşünen insanlardı.Türkler Kurtuluş Savaşı adı altında ÖLÜM - KALIM Savaşı verirken bazıları 31 Mart Ayaklanmasını çıkararak Din esaslı Avrupa piyonu bir devlet kurmak, Bazıları da kürd :mad: devleti kurmak niyetindeydi.İşte onların insanların önüne sürdüğü başlıca neden "Türkler aslında korkak insanlar, Biz onların savaşlarında ön saflarda yer alıyor ve savaşı kazanıyoruz onlar da üstüne yatıyor.":Sopa olmuştur.

İnanmazsınız ama bir şahsın bana Kurtuluş Savaşı'nda savaşan ordunun % 80'i araptı geri kalanı kürd :mad: dediğide olmuştur.

Bu adama verilecek en güzel cevapsa tabiki "Aslında Malazgirt Savaşı'nıda siz kazandınız ve biz üstüne yattık" demek olsa gerel:hhman:

Bİr şeyi aslını öğrenmeden yapmak gerçek piyonluktur.Bir şeyin neenini sormadan yapmak gerçek piyonluktur.HocusPocus haklı bence.

100 kere açıldı konu

kitlenmeden ben yorumu yapayım o zaman :p

Kampanyanın öncülüğünü İstanbul doğumlu bir Fransız olan bilgisayar mühendisi Sergio Casaretto yürütüyor.

kampanyayı yürütene bak,biz hala uyuyalım adam bizden daha çok ilgili istanbula ve türkiye'nin iyiliğine

hocuspocus savaşın doğası gereği zaten yırtıcı olursun acıyarak savaş kazanılmaz ama biz değilmiydik bacağı kopan ingiliz askerini kendi adamları yardımnına koşmaya korkuyoken o askeri kendi cephesine taşıyan.istanbul fethedilince biz deilmidik herşei özgür bırakn.2.dünya savaşında çek'ler çekceyi dağdaki çobanlardan öğrendiler çünkü naziler hepsine almanca öğretti.biz böyle şieyler yapsaydık osmanlı yıkılmazdı.biz asimilasyonu kültüre yönelik yapmadık iskan politikaları yapıp kaynaşmayı sağladık.bizim savaşlardaki mertliğimizi araştır sonra gel burda bunları yaz istediğin kaynağa bak gör yabancıların kendi kaynaklarını oku hatta!böle kritik konularda bilgissi olan konuşsun gereksiz adamların konuşmasına gerek yok!!!

ya dostum HoCuSPoCuS dediklerin doğru türkiyede belkide hiç tarafsız kaynak yok onun için böle oluyo adamların gözünden bakınca böle gözüküyo aslında güzel bi konuya deindin çok saol

tuvalet diye ayrı bir oda yapılması fikrini haçlı seferlerinde bizden öğrenen uluslar,,,bize medeniyet dersi vermeye çalışıyo ya...işte bu delirtiyo beni yaa....bide kendi geçmişlerine baksalar ya...bizimkiyle uğraşmak yerine...

Geri