Agatha christie kitapları ve kısa anlatımlar...

_MaNiaC_

New member
Reaction score
0
Agatha Cristie

i106502_cristie.jpg

i106503_marplemiss.jpg

1.Mavi Trenin Esrarı :
Lüks Mavi Tren Nice'e ulaştığında, kondüktör derin uykuya dalmış Ruth Kettering'i uyandırmaya çalışır. Ancak Ruth bir daha asla uyanmayacaktır; aldığı ağır bir darbe nedeniyle yüzü parçalanıp ölmüştür. Ayrıca kadının paha biçilmez yakut takıları da kaybolmuştur.
Bir numaralı katil zanlısı Ruth' un ayrı yaşadığı kocası Derek' tir. Ama Poriot toplanan kanıtlardan tatmin olmamıştır. Esrarengiz cinayeti trende tekrar sahneye koymaya karar verir....
"Polisiye romanlar kraliçesinden eşsiz bir cinayet romanı.

2.Şampanyadaki Zehir :
Muhteşem yemeklerle donatılmış yedi kişilik bir sofrada altı kişi oturuyordu. Yedinci kişinin yerindeyse Rosemary Barton'un anısına bir biberiye (rosemary) dalı duruyordu. Bir yıl önce meydana gelen o acı olayı kimsenin unutmak istememesi garipti. Çünkü güzel yüzü acıdan tanınmaz hale gelen genç kadın, bu masada son nefesini vermişti.
Rosemary Barton tanıştığı her insanda güçlü duygular uyandıran güçlü duygular uyandıran güzel bir kadındı. Ne yazık ki bir olay sırasında uyandırdığı başka bir güçlü duygu onun sonunu hazırlamıştı.

3.Üç Perdelik Cinayet :
İki cinayet; eski bir aktör, onun çocukluk arkadaşı, tiyatroya meraklı yaşlı bir adam ve tabii ki bu cinayetlerin peşinde Hercule Poirot.

4.Ve Perde İndi :
Belçikalı dedektif Hercule Poirot hastalandığı için Styles Köşkü'nde dinlenmek üzere pansiyoner olarak kalmaktadır.
Köşkün yöneticileri yaşlı bir emekli İngiliz albayı ve onun yaşlı karısıdır. Aksi bir ihtiyar olan albayın karısı, ansızın bir cinayete kurban gider. Dedektif Poirot ise bu cinayeti tek başına çözemeyecek kadar hasta olduğundan bir arkadışını kendine yardım etmesi için çağırır. Bu karmaşık cinayeti çözmek için Poirot ve arkadaşı araştırmalara başlarlar

5.Beklenmeyen Misafir :
Beklenmeyen Misafir esrarangiz gibi görünmese de aslında esrarangiz bir cinayet öyküsü olarak tanımlanabilir. Güney Galler'de yoğun siste bir adam yolunu kaybeder ve arabası bir çukura yuvarlanır. Yardım aramak için girdiği evde, kocasını öldürdüğü iddia eden, elinde silah bulunan bir kadınla karşılaşır...

6.Kanatların Çağrısı :
Bu birbirinden değişik on iki öykü, Agatha Christie'nin çok yönlü eşsiz bir yazar olduğunu kanıtlıyor. Kırmızı Işık ve Dördüncü Adam, sizleri heyecandan kıvrandırırken, Radyo adlı ironik öyküden gaddarca zevk alacaksınız. Ölüm Habercisi Köpek ise dehşetle tüylerinizi ürpertecek.

7.Işıklar Sönünce :
Bu, John Seagrave'in mutsuz yaşamının, kötü biten aşkının, düşlerinin ve ölümünün hikayesidir. Düşlerinde ve ölümünde ilk ikisinde elde edemediklerini bulduysa, yaşamı başarılı sayılır. Bunu kim bilebilir?

8.Köşkteki Esrar :
Arkadaşı için yerine getireceği basit bir angaryanın onu uluslararası bir cinayet komplosunun tam ortasına düşüreceği Anthony Cade'in aklının ucundan bile geçmezdi.
Birileri ne pahasına olursa olsun Herzoslovakya'da monarşinin tekrar kurulmasına engel olmak istiyordu.
Tüm bu bilinmezler düğümünü çözmek için güçlerini birleştiren Scotland Yard ve Fransız Emniyeti Surete dönüp dolaşıp aynı noktada kilitleniyorlardı... Ta ki Bacalar Köşkü'nde işlenen cinayet, bilinmezler düğümünün çözülmesini sağlayan ipucunu verene kadar.

9.Ölümün Tam Zamanı :
Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda yazı hayatına atılmış olan Agatha Christie tüm dünyada polisiye romanların kraliçesi olarak bilinir. Özellikle, yarattığı ufak tefek bir adam olan Belçikalı dedektif Hercula Poirot polisiye roman literatüründe en bilinen ve sevilen kahramanlarından biridir.
Tüm dillere çevrilen yetmiş yedi dedektif romanı ve öykünün satışları milyonlarla ifade edilmektedir.
Royston Köşkün'deki konuklar yeni yılın gelişini kutluyorlardı. Saatler on ikiyi henüz geçmişti ki, davetsiz bir misafir kapıyı çaldı. Gelen Bay Quin'di ve daha önce intihar ettiği bilinen bir kişinin aslında cinayete kurban gittiğini söyleyerek gecenin atmosferini bir anda değiştirecekti.

10.Noelde Cinayet :
Stephen peronda hızlı adımlarla ilerlerken, paltosunun yakasını kaldırdı. Hafif bir sis yüzünden istasyon yarı aydınlıktı. Dev lokomotiflerden çıkan buharlar soğuk havada küçük birer bulut halini alıyordu. Her şey kirli ve kurum içerisindeydi.

11.Üç Yanlış Üç Ceset :
Öğrencilerin kaldığı bir pansiyonda patlak veren hırsızlık olayı Hercule Poirot için hiç de ilgi çekici bir durum değildir.
Başlangıçta basit bir hırsızlık gibi görünen olayda çalınanların listesini gören Poirot, eşi bulunmaz bir sorunla karşılaştığını hem anlar. Çünkü listede; bir steteskop, bir kutu çikolata, parçalanmış bir be çanta ve çorba içinden çıkarılmış bir elmas yüzük vardır.
Çalınanların pek bir değeri yoktur, ama pansiyondakilerin neden böylesine şaşkınlık ve dehşet duyguları içinde olduğu Poirot'nun aklını fena halde kurcalamaya başlamıştır...

12.Beş Küçük Domuz :
Amyas Crale genç, yakışıklı ve ünlü bir ressamdır.
Çapkınlığıyla tanınan Amyas, nedensiz bir şekilde öldürülür. Olayın gerisinde çözümlenemeyen pek çok şüphali soru vardır ve bu ölüm yüzünden ressamın karısı suçlanır.
Yallar sonra Hercule Poirot'ya başvuran genç bir bayan, babasını öldürmekle suçlanan annesinin masumiyetini ispatlamak için Poirot'dan yardım ister.
Artık sır perdesinin aralanma vakti gelmiştir ve poirot iş başındadır.

13.Filler De Hatırlar :
Bayan Oliver dikkatle aynaya bakıyordu. Bir ara şöminenin rafında duran saate bir göz attı. Saatin yirmi dakika geri olduğunu düşündü. Sonra tekrar aynada saçlarına baktı. Bayan Oliver' ın bütün kusuru saç biçimini sık sık değiştirmesiydi. Bunu kendisi de itiraf ediyordu zaten. Hemen her modeli denemişti. Ciddi havalı, kabarık saç... Buklelerin zeka dolu alnı ortaya çıkacak şekilde, geriye doğru taranması...Daha doğrusu Bayan Oliver alnına bakanların zeki olduğunu düşüneceklerini ummuştu. Yazar bundan başka kıvırcık saçlarını hafifçe dağıtarak sanatkarca bir şekilde de denemişti. Ama bugün saç modelinin önemli olmadığını o da biliyodu. Çünkü bu sabah pek ender yaptığı bir şeye kalkışacak, yani şapka giyecekti.

14.Ölüm Diken Üstünde :
Sıcal eylül güneşi La Bourget Havaalanını kavuruyordu. Yolcular ağır ağır ilerleyerek birkaç dakika sonra Londra'ya hareket edecek olan büyük uçağa binmekteydiler.
Uçağa son girenler arasında bulunan Janet Grey ilerleyerek on altı numaralı koltuğa oturdu. Yolcuların çoğu yerlerini almışlardı bile.

15.Ölüm Oyunu :
Kaptan Roger Angmering bundan iki yüzyıl kadar önce, Leather Combe Körfezindeki adaya bir ev yaptırdığı zaman, herkes bunu garip karşılamıştı. Onun gibi köklü bir aileye mensup bir adamın kendine uygun bir yer satın alması daha doğru olmaz mıydı? Örneğin, bahçesinden küçük bir dere geçen, etrafı ağaçlarla çevrili büyük bir köşk?

16. 16.50 Treni :
Sıradan bir günde, herşeyin olması gerektiği gibi olduğu bir anda inanılmaz bir olay yaşanır.
Yan yana gelen iki trende ancak korku filmlerinde rastlanacak türden bir cinayet vakası yaşanmaktadır. Ve tüm bunların tek tanığı bir kadındır.
Elspeth çaresizlik içinde baktığı vagonun penceresinden bir adamın bir kadının boğazını hunharca sıktığını görür. Zavallı kadının bir süre sonra cansız bedeni yere yığılır ve o anda tren hareket eder.
Bu düğümü çözebilecek tek kişi Jane Marple' dan başkası değildir.
Ve belki de Elspeth' e inanacak tek kişi... Çünkü ortada ne şüpheli, ne başka tanık, ne de ceset vardır.
"Bu romanı okurken bir an bile sıkılmayacaksınız...

Hepsi okumaya değer mükemmel kitaplar 1. numaralı bir yazar...

Okuyacağım arkadşaım vaktim oldukça yeni yeni kitaplarını okuyorum...

dostum 1998 yılından beri bu kadının kitaplarını tek geçerim :) benim için de 1 numaralı yazardır. abartmıyorum yaklaşık 50 kitabını en az ikişer kere okumuşumdur. 5 - 6 defa okuduğum kitapları var... Harika bir yazardır.
e-booklarını bulursan haber ver. şu anda sadece 3 adet e-book unu buldum. sen bulursan haber ver olur mu?

Okey ama bende şuan sıfır sendekileri yollasana ?

annem koleksiyoneri bu kadının her kitabını 20defa falan okumuştur bende öyle tabi:) valla kadıncağızda bu yazarın türkiyede yayımlanmamış ingilizce kitapları bile var kendisi zaten ing.örtmeni onlarıda okuo hehe ama ben jayatımda hiç bir kitatan agathanın kitapları kadar zevk alamam poirotun hastasıyım "gri hücreler":) saol paylaşımın için elime geçerse e*book olarak yollarım sana linki görüşmak üzere...

dostum bende sadece 3 tane e-book u var Agatha'nın...
Hercule Poirot iz üzerinde
ölüm meleği
Ve ayna kırıldı

bunları istersen yollarım. ama zaten bu üçü her yerde var sayılır. hangi e-book sitesine baksan bunlar var. ama yolla dersen yollarım ok

Nestor dostum annen de benim gibiymiş desene... takdir ettim valla.
benden daha agatha cı birinin olacağını sanmazdım.
saygılar...

yok mu agatha christie nin yeni kitaplarını vercek bir babayiğit?

Geri