Afyonkarahisar 6. Klasik Müzik Festivali Başladı

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Afyonkarahisar'da bu yıl 6. düzenlenen Klasik Müzik Festivali Ufuk - Bahar Dördüncü 'Dört El Piyano Konseri' ile başladı. Sanat yönetmenliğini Hüseyin Başkadem'in yaptığı festivale, Afyonkarahisarlı sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

742502_84030_o.jpg

Afyonkarahisar'da bu yıl 6. düzenlenen Klasik Müzik Festivali Ufuk - Bahar Dördüncü 'Dört El Piyano Konseri' ile başladı. Sanat yönetmenliğini Hüseyin Başkadem'in yaptığı festivale, Afyonkarahisarlı sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Oruçoğlu Termal Otel'de düzenlenen kokteylin ardından, Millet Hamamı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Ufuk - Bahar Dördüncü' ikilisinin 'Dört El Piyano Konseri' sanatseverler tarafından büyük alkış aldı. Festivalin Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, sanatı, eğitimin temelindeki bir maya olarak nitelendirerek, "Sanattan yoksun olan toplumlar ilerleyemez. Bilimi ve sanatı yüce tutan bir Afyonkarahisar ümit ediyorum. Bu benim şahsi düşüncemdir. Herkes buna katılıp katılmamakta özgürdür. Festivalin en önemli özelliğinin cumhuriyet ideolojisine sahip olan değerleri yaşatmaktır. Cumhuriyet ideolojisi bize, çağdaş, modern ve aydınlık oluşlar hedeflemektedir." dedi.

Kokteylde değerlendirme yapan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, 6 yıllık bir geçmişin festivalin kurumsallaştığının göstergesi olduğunu belirterek, "Yaklaşık 60 kişi festivaldeki etkinlikleri izleme fırsatı buluyor. Bir kereye özgü olarak yapılan festival geleneksel hale gelmemiştir. Anadolu'da karpuz kavun festivalinin ikincisi yapılınca geleneksel adı verilir. Bu festivalimiz artık bu tür festivallerden değil. Artık kurumsallaşmış, Afyonkarahisar halkı tarafından kabul görmüş ve İstanbul'daki sanat camiası ile bir köprü oluşturuyor. Bu sevindirici bir olgudur." diye konuştu.

Hayatının büyük bölümünün müzik dinleyerek geçirdiğini anlatan genç oyuncu Pelin Batu, "Bu festivalin müzikten öte bir misyonu var. Biz Afyonkarahisar'a gelince okullara gidiyoruz. Benim için en değerli olan da o çocukların dünyasına bir gün için dahi olsa girebilmek. Biz o çocuklara belki bir şey öğretemeyiz ama onları önemsediğimizi göstermek çok önemli. Türkiye'de ne yazık ki eğitim sistemi çok iyi değil. Çocuklar kültürden sanattan haberdar olamıyorlar. Hatta kültür ve sanat ne yazık ki ülkemizde lüks olarak görülüyor. Ama bunlar bize hayal kurmayı öğretiyor. Hayal kurmadan da mutlu olamayız. Bunlar hayatımıza anlam kattığı için ben bu festivali çok önemsiyorum. Festivalde birazcık da olsa bu dünyaları çocuklara göstermiş oluyoruz." şeklinde konuştu.

Tiyatrocu Mahir Günşıray ise, okulları dolaştıklarını ifade ederek, çocukları festivale çekebildikleri zaman yararlı olacağına inandığını söyledi. Günşıray, "Anadolu'da sadece Afyonkarahisar'da değil, diğer şehirlerde de sanatsal faaliyetlerin yayılması, ülkenin gelişmesi için önemli" şeklinde konuştu. Kültür ve sanatın ekonomiyle uğraşan bir kişiyi de geliştireceğini dile getiren Günşıray, "Eve kapanıp televizyon izlemek tabiî ki ucuz ve zevkli ancak dışarıda başka insanlarla canlı müzik dinlemek, tiyatro seyretmek çok farklı bir şey." diye konuştu.

Klasik Müzik Festivali'nin açılış konserini, Vali Haluk İmga ve eşi Dilek İmga, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker ve eşi Sabiha Aker, Vali Yardımcıları Nevzat Sinan ve Nevzat Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Ateş, ünlü oyuncular Halit Ergenç, Pelin Batu ve Mahir Günşıray'la birlikte çok sayıda sanatsever izledi. (Cihan Haber Ajansı)

Geri