adsl li ve xp li makinalar icin %20 hız artışı

vengeance

New member
Reaction score
0
Normalde ADSL hızımız ne olursa olsun sadece %80 ni kullanabiliyoruz. Çünkü geriye kalan bu %20 Windows kendi yapacağı işlemler için ayırıyor. Ben bu yazımda size İnternet hızımızın %100 ünü kullanmayı anlatacağım. Bu işlemle artık internet hızınız %20 artacak.

Bu işlemler sadece Windows Xp kullanıcıları için.

Başlat >>> Çalıştır >>> gpedit.msc yazıp Enter basıyoruz.
Buradan Bilgisayar Yapılandırması >>> Yönetim Şablonları >>> Ağ >>> QoS Paket Zamanlayıcısı >>> Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla yı buluyoruz
Tıkladıktan sonra Etkin Bant genişliği sınırına 0 yazıyoruz. Uygula ve tamam diyoruz.

Tüm işlem bu kadar. Herkese İyi çalışmalar Kolay gelsin

alıntıdır ark. forum a baktım göremedim

vengenance bunlar birilerinin sallama yazılarından başka birşey diil! ADSL Hızını Santral hariç hiçbir yerden arttıramassın. Switch'leri ona göre ayarlıyorlar. Bu ayarı yaparken başka bir ayarıda bozuyorsun bunuda unutmayın. ;)

hurafe bunlar.......

walla ben yaptım da 1 ay önce falan öyle bariz bir şey yok . hatta hiçbirşey yok

bu windows un updatesini yavaşlattı galiba bilmiyom yaptım baya önce görmüştüm yine gördüm en iyisi hız artırmak için santrrdeki kabloyu 2048 lik bir girişe bglamak :D

vengeance' Alıntı:
Normalde ADSL hızımız ne olursa olsun sadece %80 ni kullanabiliyoruz. Çünkü geriye kalan bu %20 Windows kendi yapacağı işlemler için ayırıyor. Ben bu yazımda size İnternet hızımızın %100 ünü kullanmayı anlatacağım. Bu işlemle artık internet hızınız %20 artacak.

Bu işlemler sadece Windows Xp kullanıcıları için.

Başlat >>> Çalıştır >>> gpedit.msc yazıp Enter basıyoruz.
Buradan Bilgisayar Yapılandırması >>> Yönetim Şablonları >>> Ağ >>> QoS Paket Zamanlayıcısı >>> Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla yı buluyoruz
Tıkladıktan sonra Etkin Bant genişliği sınırına 0 yazıyoruz. Uygula ve tamam diyoruz.

Tüm işlem bu kadar. Herkese İyi çalışmalar Kolay gelsin

alıntıdır ark. forum a baktım göremedim

Bu sınırlamayı kaldırmak sadece ağ üstündeyseniz anlamlı. bilgi doğru fakat eksik.Tek makinede herhangi bir etkisi yok.Bir internet kafeniz var veya iş yerinde birbirine bağlı birden çok makine bulunuyor ya da bir intranet sistemi içindeyseniz "dış ağa" yani internete erişim hızınız artacaktır.Hurafe deyip kestirip atmak uygun bir yorum değil.

ben agdan bagalnıyom dowload acc.la 256 var 300 indiriyorum bunu yaptım yine 300 indiriyorum...

vengeance' Alıntı:
ben agdan bagalnıyom dowload acc.la 256 var 300 indiriyorum bunu yaptım yine 300 indiriyorum...

ağ üstünde makinelerin eş zamanlı kullanım oranları önemli. atıyorum internetten Counter oynuyorsanız tüm makinelerde eş zamanlı ping istekleriniz bağlantınızı zaman zaman boğacaktır .Böyle bir durumda ağ yöneticisinin ne yapmak istediği önemlidir. Client'ları isterse ağ üzerinde sınırlar ve belli bir bant genişliğini tahsis eder , sistemdeki bazı makinelere de kota koymaz. Bu örneği genel prensibini anlamanız için verdim.Kaldı ki ana makinede kısıtlama varsa , yavru makinelerde tek başına Ayrılabilir Bant Genişliği kısıtının kaldırılması anlamlı olmayacaktır.

ya bu dediğin regedit ayarları kısmında verilmişti ama neyse...
regedit ayarları kısmında bayağı bir hızlandırma işleri oluyor...
ilgilenenlere... :)

arkadaşlar bu sadece professional için olan bir şey home edition da böle deil. ayrica gözle görüşür bi artış hissedilmez ama var böle bişey.

yani bu ayarları yapalımmı yapmayalımmı?

eveat bölea bişi var ama yapsanda yapmasanda çok bişi değişmiyo neden diyeceksin
o kadar fazla bi hız artışı
yok çok az
:)

Çok teşekkürler arkadaşlar..

daha once verildi ancak hurafe bu sadece agda kullnılırsa gecerlı olur

hiç bir ise yaramıyor uyran arkadaşlara teşekkürler benden

Geri