Adobe Flash | CS5 | Eğitim Seti | Türkçe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

isadem87

New member
Reaction score
0
FLASHCS5.jpg

infinity.png

Adobe Flash CS5 ile gelen yenilikler;
1-Metin Çerçeve Düzeni:

Flash’ın daha önceki sürümlerinde metin kutuları tam ihtiyaçlarımızı karşılıyamıyordu.Buna karşı TLF metin düzeni getirildi.TLF metin kutuları ile eskisinden daha iyi metin düzenleri yapabiliyoruz.Metin kutularında sutunlar oluşturabiliyoruz.Daha gelişmiş stil seçenekleride var.Bir metin kutusundan diğer metin kutusuna veri kaydırabiliyoruz.

2-Code Snippets Paneli:

Flash’ın gelişmesi ile birlikte gün geçtikçe ActionScript dilide gelişmektedir.ActionScript hiç bilmiyen ya da yeni başlamak istiyenlere Adobe hazır kod şablonları kütüphanesi oluşturdu.Bu kütüphaneyede Code Snippets paneli adını verdi.

Code Snippets paneli içerisinde çeşitli kategorilere ayrılmış bir çok hazır kod bulunmaktadır.Bu kodları kullanmak için yapmanız gereken ilk olarak nesnemizi movieclip veya buton yapmak daha sonra o nesneler seçili iken istediğiniz hazır koda tıklamanız yeterli olucaktır.

3-ActionScript Editörü:

ActionScript kod yazarken çoğu yerde ActionScript Editörü bize yardımcı olarak kodlarımızı tamamlıyor.Bize doğal olarak daha hızlı ve doğru kod yazmamıza yardımcı oluyor.

4-Deco Aracı:

Deco aracı bildiğiniz üzere içinde hazır nesneler bulunmaktadır.Eğer bu nesneler hareketli ise onlar tek tek frameler halinde bulunmaktadır.CS5 sürümünün önceki sürümlerine göre Deco aracındaki farkı daha kaliteli nesnelerin bulunması.

5-Geliştirilmiş Bone Aracı:

Flash CS4 ile Bone araçlarının gelmesi animasyon tekniklerini baya kolaylaştırmıştı.CS5 sürümünde bone aracı geliştirilmiştir.Önceki sürümlerde nesneler sadece kemikler ile bağlanıyordu.CS5’te ise kemik bağlanan nesnelere yumuşaklık,sertlik gibi fiziksel özellikler kazandırabiliyoruz.

6-Font Gömme Sistemi:

Bilgisayarımızda bulunan fontlar harici başka fontlarla çalıştığımızda bu fontları Flash’a gömmemiz gerekiyor.Eğer bu işlemi yapmazsak kullandığımız font başka bir kullanıcıda bulunmazsa yazılar bozuk çıkacaktır.Bunun için Font Embed aracı geliştirilmiştir.

7-Resimleri Photoshop ile Editleme:

Flasha eklediğimiz resimler üzerinde düzenleme yapmak istersek ve bu düzenlemeyi photoshop ile yapmak istersek Flash’ta sağ tuş menüsünden "Edit with Photoshop CS5" butonu ile bunu gerçekleştirebiliriz.

8-Otomatik Sağ Süslü Parantez Kapatıcı:

ActionScript’te geliştirilmiş bir kod tamamlayıcısıdır.Fonksiyonlarda açmış olduğumuz bloğu otomatik olarak kendisi kapatan bir sistemdir.

9-SWF Geçmişi:

SWF History Panelinden SWF dosyalarımızın geçmişini görmemizi sağlıyor.

Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: Adobe Flash Cs5 Eğitim Seti.part1.rar
Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: Adobe Flash Cs5 Eğitim Seti.part2.rar
Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: Adobe Flash Cs5 Eğitim Seti.part3.rar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri