Я@SmUsSعN ™
♥ нєяşєуỉи нαуıяℓıѕı ♥

Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'ın Başkanı Adnan Polat, Lig TV canlı yayınında Şansal Büyüka'nın konuğu oldu ve sorularını cevapladı.
Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'ın Başkanı Adnan Polat, Lig TV canlı yayınında Şansal Büyüka'nın konuğu oldu ve sorularını cevapladı.
Adnan Polat, Galatasaray'ın teknik direktörü kim olacak, transferde nasıl bir rota izlenecek ve yönetim olarak kulübün geleceği için hangi projeleri gerçekleştireceklerine dair soruların cevabını tüm açıklığı ile
Şansal Büyüka'ya verdi
İşte Şansal Büyüka'nın soruları ve Adnan Polat'ın cevapları:
SORU: 6 hafta kala bir toplantı yaptınız, bu toplantıyı niye yaptınız? Kalli zaten bırakacak mıydı yoksa toplantı yüzünden mi bıraktı?
Cevap: O toplantıda Feldkamp'ın sezon sonuna kadar takımda kalacağını, futbolcuların performanslarının sezon sonunda yine onla belirleneceğini ve gelecek sezon futbol komitemizdeki 4 isimden biri olacağını oyuncularımıza anlattım, ona saygıda kusur etmemelerini istedim.
Feldkamp ise daha sonra iş prensiplerimizin uyuşmadığını söyleyerek istifa kararı aldığını söyledi. Ben de hocaya, Ahmed Akcan'ın da istifa etmesi gerektiğini belirttim.
Soru: Medyada 'futbolcular istedi, Kalli gitti' şeklinde bir hava oluştu.
Cevap: Hayır, kesinlikle böyle bir şey yok.
Soru Abdullah Avcı'ya teklif yaptınız mı?
Cevap: Evet yaptık, ancak şu anda Büyükşehir Belediye'nin başında olduğunu ve takımının Galatasaray ile maçı olduğunu söyleyerek bunun etik olmadığını söyledi. Biz de ona hak verdik.
Soru: Kalli varken Cevat Güler, teknik kadronun neresindeydi?
Cevap: Cevat Güler o zaman kalecileri çalıştırıyordu.
Soru: Peki son 6 hafta kala bu kenetlenme nasıl oluştu.
Cevap: Ankara'ya deplasmana giitk ve orada bir toplantı yaptık. Ekibe kahramanlar kötü zamanda çıkar, size de kahraman olma fırsatı verildi. Bunu kullanın, tarihi siz yazın. Galatasaray'ın nasıl kahramanlar topluluğu olduğunu kamuoyuna gösterin dedim. Oynamayan oyuncuların, oynayanlar kadar önemli olduğu söyledim onlar da birbirini motive etmeye başladı.
Soru: Kongreye dönelim. Başlangıçta Adnan Polat'a bir tepki var gibiydi. Ancak oyların tamamına yakınını alıp seçildiniz bu nasıl odu. Bir de eski başkanlarla, camiayla çok çabuk birlik sağlamdı. Nasıl oldu bu?
Cevap: Ben Galatasaray kulübünü neredeyse genlerine kadar bile biriyim. Özhan bey seçimlere girseydi aday olmayacaktım. Ben Özhan bey aday olmayınca kazanacağımı biliyordum ancak önemli olan çok oy alarak seçilmekti...hem iktidar hem de mukterdir olmaktı. Kısacası yönetimle önceden bir plan yapmadık ama sonra ne yapalım dedik
Eski Başkanlarımızı çağıralım, eski teknik direktörlerimizi maça çağıralım dedik ve bu kenetlenme oluştu...
Fenerbahçe maçındaki galibiyet de camia için bir kırılma noktası oldu, bize motivasyon verdi, biz Fenerbahçe'ye yenilince sokağa bile çıkmak istemiyoruz. Fenerbahçeliler de öyledir.
Soru: 'Saat kaç' dediniz Galatasaraylılar Cemiyetinde ama sonra 'Kadıköy'den de duyulsun' dedinizz bu eleştirildi sizcee doğru muydu?
Cevap: Hayır doğru değildi. ama o saat espirisi artık Galatasaraylılar arasında bir 'trade mark' oldu. Bazen sürç-ü lisanımız olabiliyor, affola...
Soru: Aslan için hayvanseverlerin tepkisini konuşalım. Ne diyorsunuz?
Cevap: Yiğit Şardan'ın çalışanlarından biri patronuna jest olsun diye bunu organize etmiş. Şimdi de o Antalya'da o aslana ziyaretçi patlaması yaşanıyormuş. 2 sene önce Fenerbahçe kulübüne de dava açılmış öyle biliyorum. Öğrenmiş olduk.
Soru: Yabancı transferinde hata, yerli de tam isabet varmış gibi gözüküyor. Yabancı transferinde hatayı kabul eder misin?
Cevap: Hayır etmiyorum, Bouzid başarılı olamadı ama ona da bonservis ödemedik. Carrusca, Türkiye'de sert futbol oynandığı için uyum sağlayamadı. Barrusso'nun ise aklı Roma'da bu yüzden Galatasaray'a faydalı olamayacaktı. Gönderdik. Gelecek sezon olmayacaklar...
Soru: Lincoln kalacak mı?
Cevap: Evet kalacak, Lincoln'e aşırı tekme atılıyor. Ben her maçtan sonra soyunma odasında ağrıdan yerde yattığını biliyorum ama Lincoln,İstanbul'u Galatasaray'ı çok seviyor. BU sezon çok şey veremedim, borcum var diyor. Ben de Lincoln'ü satmayı istemiyorum.
Soru: Galatasaray'ın fazla transfere ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz? Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde çok güçlü rakipler bekliyor. Diğer taraftan Galatasaray'ın kadrosunun tamamına yakını Milli takımın EURO 2008 kadrosunda. Neler söyleyeceksiniz?
Cevap: Biz başlattığımız dönüşümü devam ettirecez. Diğer arkadaşlarla da konuşacağız ancak benim kafamda dinamik, genç bir kadro var.
Soru: Şampiyonluklarda emeği geçenlerde bir sıralama yapabilir misiniz?
Cevap: Teknik olarak Fekdkamp, idari olarak Adnan Sezgin başarının mimarlarıdır bence...
Soru: Adnan Sezgin'e camiada eleştiriler var, neler diyeceksiniz?
Cevap: Adnan futboldan çok iyi anlar, UEFA'yı, Federasyonu, kanunu, hukuku çok iyi bilir. Bu konuda uzman nadir isimlerden biridir.
Soru: Abdülrahim Albayrak olayına ne diyorsunuz. Sizin için 'Kravatı verdi, koltuğu vermedi' deniliyor.
Cevap: Onu çok üzdüğümü biliyorum ama bazen Galatasaray'ın menfaatleri herşeyin üstünde oluyor...
Soru: Transferde ne kadar harcayacaksınız? Bütçeniz ne kadar?
Cevap: Ne kadar gerekiyosa o kadar...
Soru Hakan Şükür'ün durumu ne olacak?
Cevap: Herkesin kaderi Çarşamba günü yapılacak toplantıda belli olacak. Hakan, Türk futboluna inanılmaz katkı yaptı ama Galatasaray'da onu Hakan Şükür yaptı.
Soru: O toplantıda sizin oyunuz ne olacak devam mı etsin bıraksın mı diyeceksiniz kişisel olarak?
Cevap: Kamuoyu üzerinden buradan Hakan Şükür'e bir mesaj gönderemem, bir şey söyleyemem...
Soru: Hakan Şükür'ün 'kutlu doğum haftası' açıklamasına ne diyeceksiniz?
Cevap: Zaman gazetesinden bir arkadaş Hakan'a 'Kutlu doğum haftasındayız, ne düşünüyosun' diye sormuş. Hakan bunu üzerinde o cevabı verdi. Söyledikleri alındı şekilden şekile sokuldu. Biz Türkiye Cumhuriyet'nin Laik, sosyal bir hukuk devleti olmasından yana bir kurumuz ancak herkesin inançlarına da saygılıyız. Galatasaray'da ne cemaat ne de tarikat etkili olabilir. Galatasaraylılar o açıdan rahat etsinler.Ben bu konuda Hakan Şükür'e de haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Adnan Polat'ın da kim, ne olduğunu herkes biliyor kimseye bu anlamda birşey kanıtlamak durumunda değilim...
Soru: Daha önce Futbol Şubesi'nin başında olduğunuz dönemde, bazı kesimlerden oyuncularınıza cuma namazı izni verdiğiniz için, Ramazanda da oruç tutmayı yasakladığınız için tepkiler aldınız. Ne diyeceksiniz?
Cevap: Oruç'u yasaklamıştım çünkü futbolcunun su ihtiyacı var belli besinleri alması lazım. Liberaller beni Cuma namazı izni veriyorum diye, muhafazakarlar oruç izni vermiyorum diye eleştiriyorlardı, ne Musa'ya ne İsa'ya yaranamadık.
Soru: Hoca kim olacak, Laudrup mu yerli bir isim mi? Cevat Güler bu işin neresinde olacak?
Cevap: Evet Laudrup'u istiyoruz ama o ne düşünüyor bilemiyoruz şu anda yerli hoca ise çok düşük bir ihtimal. Cevat hoca, Nezihi hoca tabi ki Galatasaray'ın bünyesinde. Sözleşmeleri bitiyor ama yeni gelen teknik direktöre de bağlı. Yeni hocaya, bir yardımcısını seçme opsiyonunu vereceğiz ama diğer isimleri biz belirleriz...
Soru: Futbolcuların size 'abi' demesini eleştirenler var. Ne diyorsunuz?
Cevap: Başkan olmam onların abileri olmadığım anlamına gelmiyor. Bunu çok yanlış anlıyorlar...
Soru: Borçlar konusunda ne diyeceksiniz?
Cevap: Galatasaray'ın borcu konusu çok abartılıyor. Bana göre borç bankalara olan faizli borçdur. Bu rakamda 64 milyon dolardır ve 4 seneye yayılmıştır. Galatasaray'ın mal varlığı zaten borçlerını çok çok üzerindedir...
Soru: Galatasaray'ın günlük ekonomisi dönüyor mu?
Cevap: 2 senedir bir ses duyuyor musunuz? Kısa vadede bazen sorunlar oluyor ama tabi ki
Soru: Aslantepe projesi ne durumda?
Cevap: 3 ay geri kalmış durumdayız projede. Bazı sıkıntılarımız var. Finansmanında da zaman zaman sıkıntılar olabiliyor ama 2009 yılında bitmesi lazım .Gecikme olsa bile 2010 hazır olur...
Stat 52.000 kişilik, 3.000 tane araçlık park yeri olan, üstü kapanabilir bir stat olacak. Şişli Etfal Hastanesi de oraya taşınacak, yeni stat gerekli olduğunda seyyar hastane oarak da kullanılabilecek.
Soru: Stat locaları ne zaman satışa çıkıyor? Ciddi bir talep var...
Cevap: Stat'ın 'görünürü' meydana çıksın o zaman satışa çıkartmayı düşünüyoruz. 10. 000 VIP koltuğu da localarla beraber satışa çıkartmayı düşünüyoruz. Tahmin ediyorum Eylül ayında satışa başlarız. Bu satıştan 275 milyon dolar nakit gelir bekliyoruz...
Soru: Ali Sami Yen'de ciddi bir yatırmınız olacakmış...neler olacak?
Cevap: Şampiyonlar Ligi maçlarını Ali Sam Yen'de oynamak istiyoruz. Taraftarımızı da Sami Yen'den ayırmak istemiyoruz. Bu yüzden bazı düzenlemeler yapacağız.
Soru: Şampiyonluk kutlamalrında stadın ışıkları söndürülmeseydi daha iyi olmaz mıydı?
Cevap: Böyle bir eleştiri ilk defa duyuyorum ama bir dahaki kutlamalarda ışıkları söndürmeyiz.
Soru: Riva ne olacak?
Cevap: 800 viilalık bir projemiz var. Beledeiye'den ruhsat bekliyoruz. Eğer bu proje biterse 200 milyon dolar gelirde bu projeden bekliyoruz...
Soru: 'Gelin Gelin' demenize rağmen taraftar arzu ettiğiniz ilgiyi vermedi takıma?
Cevap: ALi Sami Yen'in şartlarından dolayı seyircimize hak veriyorum. Sezon başındaki 6 maçlık seyircisiz oynama cezası da etlili oldu bunda.
Soru: Federasyon ile aranız nasıl?
Cevap: Hasan Doğan'a güvenimiz tam, diyaloğumuz çok iyi. disiplin, tahkim, hukuk kuruluna güvenimiz var. Ancak Gözlemciler ve Temsilciler Kurulun'dan rahatsızız, bakalım Federastyon nasıl bir karar alacak?
Soru: Fenerbahçe-Kayserispor maçından sonra internet sitesinden 'beyaz sayfa' tepkisi verdiniz. Hemen o gece bir tepki vermeniz doğru muydu?
Cevap: Evet, inanılmaz derecede rahatsız olduk. Biz tepkimizi koymak zorundaydık. Şampiyonluk yarışında olduğumuz bir süreçte Kayseri maçında olanları kabul edemezdik..
Soru: Bu sezon sizin için en önemli maç hangisiydi?
Cevap: Fenerbahçe maçı, ama Sivas ve İBB maçlarına giderken de endişeliydik. Bizi Sivas'ta çok iyi ağırladılar...
Soru: Şampiyonlar Ligi eleme grubunda çok zorlu takımlar var. Efsane, Avrupa'ya geri dönecek mi?
Cevap: Bakarsınız UEFA Kupası'na gideriz, final nerde olacak biliyorsunuz değil mi? Ama kim çıkarsa çıksın elemek, geçmek zorundayız.
Soru: Avrupa Şampiyonu olan bir takımınız var.Tekerlekli sandalye basketbol takımınız için neler söyleyeceksin?
Cevap: Evet, çok önemli başarı. Başkan olarak kazandığım ilk Avrupa Kupası...Şubeye bakan yönetici arkadaşların da başarıda büyük payı var...
Bu arada Çekmece de üst hakkını aldığımız bir arazi var. Florya'yı oraya taşımak istiyoruz. Çekmece'de kürek ve yelken şubeleri için yerler yapmak istiyoruz. Florya'yı boşaltıp, üst hakkı bizde olan kısımlarında mülkiyetini almak istiyoruz, oradan da 35 milyon dolarlık bir gelir bekliyoruz. Ayrıca Galatasaray Üniversitesi ile işbirliği yapıp kurumsal organizasyonumuzu da yenilemek istiyoruz.
Soru: Milli takım EURO 2008'deki başarısı nasıl olur?
Cevap: Portekiz maçı, ilk maç önemli. O maçta iyi bir sonuç alırsak daha yukarılara çıkabilir milli takımımız...İnşallah Türk Milli takımı bizi mutlu eder....
Gecce