ADD panelinde İslam'a ağır hakaretler

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Panelde manevi değerlere ağır hakaret. ADD Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Filiz, İslami değerlere karşı ağza alınmayacak sözler sarf etti

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen 'Çağdaş Cumhuriyeti Kuşatma Operasyonu Din İstismarı' konulu panelde konuşan Prof. Dr. Şahin Filiz, İslami değerler ve Osmanlı'ya karşı ağza alınmayacak sözler sarf etti.

Camilerde saz da çalınmasını, ibadet dilinin Türkçe olmasını istedi. Filiz, 600 yıllık şanlı geçmişi ile tarihe geçen Osmanlı Devleti'ni de 'mezbelelik' olarak nitelendirdi. GMİS Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, Genel Maden-İş Başkanı Ramis Muslu'nun da katıldığı panelde konuşan ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz, "İslam diye tanıtılan din bizim bildiğimiz din değildir. Bu siyasetçilerin veya siyasi amaçlarla dini kullanan insanların yaratmış olduğu bir siyaset dinidir." iddiasında bulundu.

Filiz, "İstismarcıların dininde çalıp çırpmak sevap haline gelmiştir. İnanan bir müslüman çalarsa bırakın günah olmayı, sevap olmaktadır. 'Bizimkiler çalarsa bunun bir sebebi hikmeti vardır' anlayışındalar." dedi.

CAMİLERDE SAZ ÇALINMASINI ÖNERDİ

İslamiyet'in en önemli mekanlarından biri olan Camileri "hiçbir sosyal faydası bulunmayan mekanlar" olarak nitelendiren Prof. Şahin Filiz'in şu sözleri, son günlerde, Kur'an Kursu ve Başörtüsü açılımları ile dikkat çeken CHP'li siyasetçilerden hiçbir tepki çekmedi.

Türkiye'de 80 bin cami olduğunu hatırlatan Şahin, "Bu camiler 75 milyon insanın vergileriyle yapılıyor değil mi? Madem ki herkes bir birini Müslüman kabul ediyor, bu camileri vakit namazlarında namaz kılanlar için ayırırsınız; semah yapılacaksa aynı camilerde semah da yapılır. Efendim biz saz da çalmak istiyoruz. Tabi ki çalacaksınız, adam öldürülüyor camide de saz niye çalınmasın? 80 bin cami, bütün masrafı, emeğiyle hepsi sadece 5 vakit namaz kılınmak için. O da üç beş insanın namazını imam eşliğinde kılmaları için israf edilen mekanlar olarak karşımıza çıkıyor. Ve sosyal hiçbir faydası yok bunların."

TEK PARTİ ZİHNİYETİNİ SAVUNDU: İBADET DİLİ TÜRKÇE OLMALI

Filiz Müslümanların nasıl ibadet etmeleri gerektiği konusunda da yol gösterdi. "İbadet dili mutlaka Türkçe olmalıdır" diyen ADD'li Profesör, Ezan'ı da 'gürültü' olarak nitelendirdi:

"Ezan vakit bildirmek içindir bağıra bağıra insanları rahatsız etmek için değildir. Bakın bunu söylediğiniz zaman burada da bir kısmı karşı çıkıyor. Ama çok iyi istismar aracı olarak kullanılıyor. Bu yüzden ibadet dili mutlaka Türkçeleştirilmelidir. Çare ortadadır. Biz Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkıyoruz diyen siyasi partiler, iktidar olduktan sonra tarikat ve cemaat liderleriyle en fazla biz görüşürüz demezlerse eğer, rahmetli Ecevit de onu yapmıştı ve en büyük hata oydu." dedi.

Kaynak

Hakikaten saçmalamış yahu. Camide ne işi var sazın??! Okullarda namaz kıldırmak ne kadar saçma ise, camide saz çalmak da bu kadar saçma olsa gerek. Herşey yerinde ve gerektiği gibi yapılırsa anlamlıdır.

Konu din temalı gibi görülsede siyaset ile yönetim ilişkisi vardır iyi forumlar..

Hakikaten saçmalamış yahu. Camide ne işi var sazın??! Okullarda namaz kıldırmak ne kadar saçma ise, camide saz çalmak da bu kadar saçma olsa gerek. Herşey yerinde ve gerektiği gibi yapılırsa anlamlıdır.

Gaza gelmemek lazım ,saçmalamak başka bir şey hakaret etmek başka bir şey.

Ayrıca bana çok mantıklı geliyor hatta camilerde aş evleride oluşturulmalıdır.

Ağır hakaret nerede göremdim.
Cidden aciz bu fethullahçı basın.
Ülkeyi nasıl karıştırırım, nasıl fitne sokarım, nasıl insanları tahrik edip; Atatürkçüleri dinsiz gösterip, dinli-dinsiz çatışması yaratırım derdinde.
Galiba bunları şu cümle rahatsız etmiş;
"İstismarcıların dininde çalıp çırpmak sevap haline gelmiştir. İnanan bir müslüman çalarsa bırakın günah olmayı, sevap olmaktadır. 'Bizimkiler çalarsa bunun bir sebebi hikmeti vardır' anlayışındalar."
ne kadar güzel demiş.
Katılmadığım nokta ise Camiler dini bilmeyenlerle dini kullananlar arasında oyuncak edilmiş durumda.Camide yemek yenir,oturulur,sohbet edilir,yatılır,uyunur ama saz çalıp eğlenecek başka yer mi yok.Türkçe ibadete gelince yeter ki Allaha ibadet et.Türkçe et,arapça et,ingilizce et yeter ki et.Bizlerin sevap kazanacağı tek yer camiler değildir,her camiye giden beş vakit namaz kılan insan da takva sahibi iyi bir müslüman değildir. İhtiyaç fazlası camilerin ülkemizin her bucağında bulunduğu bir gerçek.Sadece şeklen islamiyet yaşanmaz,içini dolduramadığın 3-5 cemaatle nerdeyse her mahallede birden fazla cami mantığını doğru bulmuyorum.

senin bişeydende haberin yok belli.. ideal cami zaten içerisinde külliye muhteviyatında aşevi okul darul aceze-hamam-medrese (okul) kütüphane velhasıl bilcümle eğitim öğretim sosyal mekanların olduğu yerler olarak vardı ve olmasıda gerekir.. haa eskisi gibi değil densede sorun değil..kaldıki tozutan bu add li kişi bilmiyorki camiler vergilerle değil,o muhitte yaşayan inananların yardım paralarıyla yapılır.. devletin ve o zatın vergisi ile değil.. kendine saz evi arıyorsa istediği yere yaptırsın. bu cins kafalar o camiden müslüman mevta diye kalktıkça fessübhanallah çekmekten de gına geliyor ama napalımki yinede islamın hoşgörüsüne sığınmaktan başka yapacak bişey yok. o kişiyi ALLAH affetsin diyorum başkada ne söz söylenirki..

Ağır hakaret nerede göremdim.
Cidden aciz bu fethullahçı basın.
Ülkeyi nasıl karıştırırım, nasıl fitne sokarım, nasıl insanları tahrik edip; Atatürkçüleri dinsiz gösterip, dinli-dinsiz çatışması yaratırım derdinde.
Galiba bunları şu cümle rahatsız etmiş;
"İstismarcıların dininde çalıp çırpmak sevap haline gelmiştir. İnanan bir müslüman çalarsa bırakın günah olmayı, sevap olmaktadır. 'Bizimkiler çalarsa bunun bir sebebi hikmeti vardır' anlayışındalar."
ne kadar güzel demiş.
Katılmadığım nokta ise Camiler dini bilmeyenlerle dini kullananlar arasında oyuncak edilmiş durumda.Camide yemek yenir,oturulur,sohbet edilir,yatılır,uyunur ama saz çalıp eğlenecek başka yer mi yok.Türkçe ibadete gelince yeter ki Allaha ibadet et.Türkçe et,arapça et,ingilizce et yeter ki et.Bizlerin sevap kazanacağı tek yer camiler değildir,her camiye giden beş vakit namaz kılan insan da takva sahibi iyi bir müslüman değildir. İhtiyaç fazlası camilerin ülkemizin her bucağında bulunduğu bir gerçek.Sadece şeklen islamiyet yaşanmaz,içini dolduramadığın 3-5 cemaatle nerdeyse her mahallede birden fazla cami mantığını doğru bulmuyorum.

saz konusunda bağnazca düşünüyorsun.

mesela bıçağı ekmek kesmek içinde kullanabilirsin insan doğramak içinde kullanabilirsin, namazda böyledir namazı insanları kandırmak içinde kullanabilirsin ibadet içinde kullanabilirsin aksini ispatlıyamazsın gerçeği hakkıyla Yüce Rab bilir.

Saz ibadet içinde kullanılabilir eğlenmek içinde kullanılabilir ibadetin belli bir şekli olmaz ibadet kalpledir niyetledir.

islamı şekle şemale kalıba sokmaya çalışan zihniyet bağnazlığını hak sanır hakikat sanır oysa hakkıda hakkikatı gerçeğiyle bilen Ulu Tanrıdır!

Gaza falan gelmiyorum. Adam hakaret etmemiş ama bence saçmalamış. Camiyi sosyalleştirecem diye saz çalacam demek saçmalıktır. Oldu olacak bir de club müzikleri çalalım da tam olsun bari. Haa şunu da söylüyeyim bu panalde birisinin yaptığı konuşmayı tüm ADD' ye mal etmek de cahilliktir. Yanlışı kim söylerse söylesin yanlıştır. Doğruyu da kim söylerse söylesin doğrudur.

Ne olacak

ADD atalarının izinde

En azından Atası olan insanlar var ülkede, sizin bir Atatürk' ünüz bile yok...

Güzel bir atasözümüz vardır

tam da bu adam için söylenmiş sanki

"Köpeklerin duası kabul olsa gökten kemik yağardı"

hakaret falan yok. maksat atatürk düşmanlığı. başlığı okuyan saf arkadaşlarımız direkt addyi islam düşmanı sanacak. amaç bundan başka birşey değil....

hakaret falan yok. maksat atatürk düşmanlığı. başlığı okuyan saf arkadaşlarımız direkt addyi islam düşmanı sanacak. amaç bundan başka birşey değil....

Atatürk düşmanlığı

uzun zamandır işinize gelmeyen alakasız şeyleri Atatürk e mal etmiyordunuz

demekki daha fazla dayanamadınız

Bu yazıda Atatürk le alakalı bir tane cümle söyleyevilir misin

tahamulsuzluk adam bişi solememis hakaret icerikli

K€LKiTLi;4087005' Alıntı:
Atatürk düşmanlığı

uzun zamandır işinize gelmeyen alakasız şeyleri Atatürk e mal etmiyordunuz

demekki daha fazla dayanamadınız

Bu yazıda Atatürk le alakalı bir tane cümle söyleyevilir misin

işime gelmeyen neymiş. atatürkçü düşünce derneğini karalayan haber yapmanın altındaki amaç nedir? saçma sapan işler, yalan yanlış haberler. başka işiniz yok arkadaşım!

ben sıyası boyutuna gırmek ıstemem yeterınce dıger konularda gırıyoruz ama bazı seylerı mıllet anlamak ıstemıyor kardesım her onune gelenın lafına ıtıbar edılmez kaale alınmaz ınsanları yaratan ALLAH yarattıgının huylarını bıldıgı ıcın onları korumak amaclı dınler gondermıs peygemberlerı vasıtası ıle kıtaplar olusturtmus yahudıler KURAN da kıbırlı toplum olarak anlatılır hrıstıyanlarda bırcok peygamberlerı oldurmuslerdır bu ınsan toplulugu kısaca kıyamate kadar sızlerle ugrasır onlar dıyor yaratan demekkı herzaman bu ınsanlar bız muslumanlara saldıracaklar ve oyle oluyor bıze dusen bızımde ekonomı teknolojı ve sılah olarak guclu olup kendımızı mudafa etmekdır ama sonucta ALLAH nurumu tamamlayacagım dıyor unutmamak gerekır bosuna kurek cekıyor dın dusmanları osmanlı yı cephede yenemeyen dusman taktık degıstırmıs ve fıtne vesat sokarak dınden sogutarak halkı ayrıstırmıstır ve sonuc kocaman osmanlı yıkılmıstır ?? unutmamak gerekır sımdıde aynı sekıl devam edıyor toplum ayrıstırılmıs durumda arada bır bomba yapıp carpıstırıyorlar halkımızı olay budur ataturk un bır cok sozu var ama nedense sadece bır kısmı topluma lanse ettırılıyor neden? dusmanlık cıksın amac bu dur ataturk hılafetı kaldırmıs ama durum yenıden olsusursa hılafet getırılır demıs ne demek eskı sısteme donulur demektır tarıh te alınmıs kararları tarıh ıle kıyaslamak lazımdır gunumuz sartlarında bakarsanız yanılırsınız ataturk unde yaptıgı o tarıhtekı sartlar geregıdır unutmamak gerekır !!!!!! bırde bır dını veya bır ınsanın fıkırlerını anlatan bırısının yaptıgı ıslere bakmak lazımdır anlattıgına yaptıkları uyuyorsa tamam ama uymuyorsa sorun var demektır ulkemızın durumu ortada dıkkat etmek gerekırkı bugune kadar bırcok sıyası partı geldı gectı ama sonuc bazısı az bazısı cok ısler yaptı toplamda ulkemıze bakarsak 80. 90 senede bıtme noktasına gelmıs durumda ? demekkı sol sag merkez neyse cogu sıyası partıler ulkeye bırsey kazandırmamıstır sadece lafta kalmıs anlatılanlar ...............

ben sıyası boyutuna gırmek ıstemem yeterınce dıger konularda gırıyoruz ama bazı seylerı mıllet anlamak ıstemıyor kardesım her onune gelenın lafına ıtıbar edılmez kaale alınmaz ınsanları yaratan ALLAH yarattıgının huylarını bıldıgı ıcın onları korumak amaclı dınler gondermıs peygemberlerı vasıtası ıle kıtaplar olusturtmus yahudıler KURAN da kıbırlı toplum olarak anlatılır hrıstıyanlarda bırcok peygamberlerı oldurmuslerdır bu ınsan toplulugu kısaca kıyamate kadar sızlerle ugrasır onlar dıyor yaratan demekkı herzaman bu ınsanlar bız muslumanlara saldıracaklar ve oyle oluyor bıze dusen bızımde ekonomı teknolojı ve sılah olarak guclu olup kendımızı mudafa etmekdır ama sonucta ALLAH nurumu tamamlayacagım dıyor unutmamak gerekır bosuna kurek cekıyor dın dusmanları osmanlı yı cephede yenemeyen dusman taktık degıstırmıs ve fıtne vesat sokarak dınden sogutarak halkı ayrıstırmıstır ve sonuc kocaman osmanlı yıkılmıstır ?? unutmamak gerekır sımdıde aynı sekıl devam edıyor toplum ayrıstırılmıs durumda arada bır bomba yapıp carpıstırıyorlar halkımızı olay budur ataturk un bır cok sozu var ama nedense sadece bır kısmı topluma lanse ettırılıyor neden? dusmanlık cıksın amac bu dur ataturk hılafetı kaldırmıs ama durum yenıden olsusursa hılafet getırılır demıs ne demek eskı sısteme donulur demektır tarıh te alınmıs kararları tarıh ıle kıyaslamak lazımdır gunumuz sartlarında bakarsanız yanılırsınız ataturk unde yaptıgı o tarıhtekı sartlar geregıdır unutmamak gerekır !!!!!! bırde bır dını veya bır ınsanın fıkırlerını anlatan bırısının yaptıgı ıslere bakmak lazımdır anlattıgına yaptıkları uyuyorsa tamam ama uymuyorsa sorun var demektır ulkemızın durumu ortada dıkkat etmek gerekırkı bugune kadar bırcok sıyası partı geldı gectı ama sonuc bazısı az bazısı cok ısler yaptı toplamda ulkemıze bakarsak 80. 90 senede bıtme noktasına gelmıs durumda ? demekkı sol sag merkez neyse cogu sıyası partıler ulkeye bırsey kazandırmamıstır sadece lafta kalmıs anlatılanlar ...............

halka bi kısmı söyleniyor çünkü halk daha delirmedi malum lafın tamamı deliye söylenir.

Atamızın uygun şarttan kastıda kıyamettiir kıyamet zamanı islam için bir oluşum olacaktır o zamana kadar Türkiye Cum huriyeti onuruyla kıyamete kadar yaşayacaktır işte mesele bu... fazla kurcalama....

halka bi kısmı söyleniyor çünkü halk daha delirmedi malum lafın tamamı deliye söylenir.

Atamızın uygun şarttan kastıda kıyamettiir kıyamet zamanı islam için bir oluşum olacaktır o zamana kadar Türkiye Cum huriyeti onuruyla kıyamete kadar yaşayacaktır işte mesele bu... fazla kurcalama....

yahu ne onuru ne bagımsızlıgı kardes senın ortamın veya bakıs acın farklı galıba onuru ıle yasamalıdır her mıllet kabul ama turkıye dekı onursuzluk ta nedır anlatsana mesele a partısı b partısının degıl mesele butun turkıye nın meselesıdır turkıye nın sorunlarıdır bu sorunlarla veya onu bunu karıstırma demekle kıyamete kadar gıtmez bu ulke gıden dıyende mılletı kandırır bunuda bıl senın ekonomın sıfır lanmıs uretım yok denecek kadar az enerjın dısa bagımlı savunma sılahların az veya ıthal oldugu ıcın tam kapasıte kullanamıyorsun bunları dusun sonra gel bana yorum yap varsa bıldıgın anlat yoksa sus gorende alım zannetsın

Geri