fatu
Banned
- Reaction score
- 0
Adı Yok ki Zaten..!
Yanında bıraktığım yüreğimin sesini duydun mu hiç..? Avaz avaz bağırıyor, uzaklarda bi yerlerde seni düşünen biri var diye. Yanındakilere sorma boşuna; sen ve benden başka hiç kimse duyamaz sesi..! Ben buradan duyuyorum. Ama sende duyamazsın artık beni, beyninin en ücra, tozlu, örümcek ağlarıyla kaplı köşesine hapsettiğin için. Sadece hapsedip bıraksaydın ne güzel olurdu; takılırdım kafama göre oralarda. Ha bire birilerini de gönderdin yanıma, çok rahatsız ettin beni çoook..! Ama onlarla ortak bir noktamız vardı. Hepimiz aynı yerde mahkumduk. Sıcacık sohpetlere başladığımızda hep aynı sevda ile doldururduk kadehleri ve kurardık soframızı. Ben döverdim hepsini. Hep ben içerdim sabahlara kadar seni. Kalkmak istemezdim tek başıma kaldığım aşk sofrasından. Bitmesin isterdim ne içki nede gece. Pelesenk yaptım, seni anlatan en güzel nakaratları dilime sabahlara kadar, içerken seni.Uzuuuun bir kış bitirdim sensiz. Bana senin ne kadar değerli olduğunu öğrettiğinden bu yana, kışları da sever oldum. Hiç kaybolmayan kardelen tohumuydun sen. Yokluğunda yaşam buz gibi soğuk, mezar gibi karanlık oldu. Düşlermi yorgan yapıp ısındım, hayalini şavk edip ışıttım etrafımı.
Zaman insanları yıpratadursun, inatla yıpratmaya çalıştığı hislerimi, duygularımı, aşkımı senin zırhınla korudum hep. Herşeyim ilk günkü gibi hala. Beni bağladıkları zincirleri kemirdim hergün; bir gün koparıp yanına gelebilmek için..! Ama koparacağım bir gün söz veriyorum. Ufukta doğum sancısı var yine. Galiba güneş doğuyor. Güvenli limanlar arayan sıkıntılı kaptanlar gibi, annesini arayan bir bebek gibi ihtiyaç duyduğumda birine hep sen geldin aklıma.
Yokluğunda binlerce defa daha aşık oldum sana, binlerce defa daha kızdim kendime. En dayanılmaz olduğun zaman hasretim içimde, birbiri ardına sıralanmış vagonlar gibi yaktım sigaraları peş peşe söndürmeden hiçbirini. Onların dumanı ile dağıttım acımı havaya. Yüksek tepelerin soğuk rüzgarlarını, kutupların buzlarını getirdim. Senin ateşinin tenimi yakışını engelleyebilmek için..!
Yokluğunu kabul etmek bu kadar zorken, hiç olmama ihtimalini düşünemiyorum bile. Bekleyeceğim seni, zor olacak biliyorum ama bekleyeceğim. Bu yarım yüreğin diğer yarısı yani sen geleceksin değil mi..?
Fatu Ekim 2000
Askerlik hatıra defterimden çıkarıp yazdım..! Alıntı kısımlar vardır hatırlamıyorum..! Mesela kırmızı yer..!