acill yardımm delphi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alemdar86

New member
Reaction score
0
dbgrid e adoquery yoluyla bilgileri getirdim ve bir buttona
ADOQuery3.Close;
ADOQuery3.SQL.text:='select * from tablo where adet like'''+DBComboBox4.Text+'''';
ADOQuery3.Open;
bunları yazarak combobox içindeki bilgiye göre filter ettim
dbgrid den bilgileri diğer formda olan quick report a aktardım
nasıl aktardım

Form5.QuickRep1.DataSet:=Form1.DBGrid1.DataSource.DataSet;
for i:=0 to Form1.DBGrid1.FieldCount-7 do
begin
with QuickRep1 do begin
Form5.QRDBText1.DataSet:=Form1.DBGrid1.DataSource.DataSet;
Form5.QRDBText1.DataField:=Form1.DBGrid1.Fields.FieldName;
end;
end;

QRDBTEXT İN BİR TANESİNDE 1,2,1,2,3,1,2,3 GİBİ SAYILAR GELİYO BUNLARI TOPLAMAM LAZIM HER YOLU DENEDİM AMA OLMUYO QRExpr1 içinde ADOQUERY DE SUM yaptıgm zaman kaç adet listelenmiş onun sayısını veriyo bense o listelenen yerdeki sayıları toplamak istiyorum bunu başta filter ettiğimiz dbgrid içinde geçerli
yani dbgrid içinde bi columns daki bilgileri toplamak da olabilir

cektigin verileri nesnenin icine yazmadan once degisken icinde toplamayi denesen nasil olur acaba.. ben genelde oyle yaparim.. boylece veri hazir gelirke, benim de elime sonuc gelmis olur.

BiLGiSAYAR

ama ben nesnenin içinde onları filter ediyorum yani tüm kayıtlar varken ben iki tarih arası kayıtları getiriyorum yani kayıtlar azalıyo nesneye atmadan önce toplasam hepsinin sonucunu veriyo bunu stored procedurele yaptım databasede ki butun kayıtların toplamını veriyo

ilgin için teşekkürler

ADOQuery3.First;
while not ADOQuery3.Eof do
begin
ADOQuery3.FieldByName('adet');
ADOQuery3.Next;
end;

bakın istediğim bu ama orda adoquery de ki bilgiyi bi değişkene atamıyorum buna izin vermiyor bunun yolunu bulsak da olur yani
toplam:=ADOQuery3.FieldByName('adet'); gibi bir sey
inttostr veya strtoint de yazıyorum buna da izin vermiyor
yardım

yokmu ya bilen ilgilenen biri

abi o kadar anlayan var bu delphiden kod lazımmı diyen var ama benim soruma cevap veren yok

merhaba tatıldeydım yenı geldım acaba hala onlınemısın ?
eger istersen kapsamlı bvırsekılde ne progrım yazdıgını falan pmden anlat sana orda yardsımcı olım ıyı forumLar

cLosed.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri