Acill yardım harici hardisskim yandı galiba ... :( :( ?

bahadır_88

New member
Reaction score
0
s.a arkadaşlar benim 160 gb sata hardiskimi birçevirici yardımıyla pc bağlayıp harici hardissk gibi kullanıyodum. ama az önce bişey için pc ye bağlamak isterken nasıl olduysa çeviriciden miyoksa hdd denmi ? çıtır çıtır sesler geldi yanık kokusu geldi sonra baktım duman çıkmaya başladı sizce nedir problem harddiskimde kaç gb arşiv var bunu nasılalabilirim ???? :( :( :( :( :( :(

Hangisinde sorun oldugunu anlamak için tek çaren harici harddiskini pc ye baglayıp bios görüyomu diye kontrol etmek

Hangisinde sorun oldugunu anlamak için tek çaren harici harddiskini pc ye baglayıp bios görüyomu diye kontrol etmek

hocam hardiski pc kasaısnın içine bağladım deidğin gibi görmedi. :(
birde şöyle bir4 durum var hardiskin sata elektrik girşinden yanık kokusu geliyor sence neden olabilir ?
birde bu harddiskin garantisi devamediyor ...

Harddisk'in devre kartı yanmış büyük ihtimal,müdahale edebilecegin bi durum yok en iyisi garantiye göndermen

Verilere dokunacaklarını sanmıyorum ama siz genede özellikle bunu belirtirsiniz,ne olur ne olmaz

Verilere dokunacaklarını sanmıyorum ama siz genede özellikle bunu belirtirsiniz,ne olur ne olmaz

hımm anladım hocam saol tşk ederim aydınlattığın için .... :( :(
anasını satım paranın gözü kör olsun usta garibanlık işte aslında ne uğraşıyon bunla albir tane normal harici hdd tak usb ye kullan 10 tane kablosu var bunun allah kahretsin .. .:(

Aksilik geldimi geliyor işte.

İyi forumlar

Garantiye gönderilen hiçbir HDD nin içinden hiçbir firma veri almaz. Çok deli paralara garanti harici içindekileri alabileceğin yerler var ama veri boyutuna göre para + işçilik alıyorlar. Bir müşterimden gelen istek ile iletişim kurduğum firmanın 160GB lik HDD için 850 $ istediklerini hatırlıyorum. Geçmiş olsun.

ani akim degisikligi nedeni ile olmustur sebekeden de olabilir guc kaynagindanda kartin uzerindeki direnclere bakmak lazim belki onlar yandi onlar yandiysa degistir veya araya lehim at :)

bisey olmaz verilere kurtarirsin kolay gelsin

Garantiye gönderilen hiçbir HDD nin içinden hiçbir firma veri almaz. Çok deli paralara garanti harici içindekileri alabileceğin yerler var ama veri boyutuna göre para + işçilik alıyorlar. Bir müşterimden gelen istek ile iletişim kurduğum firmanın 160GB lik HDD için 850 $ istediklerini hatırlıyorum. Geçmiş olsun.

halıısn hocam aynen öyle hdd yialdığımbilgisayarcıya gittim bu gün anlattım durumu adam dediki eğer garantiye giderse yenisini yollarlar amaiçindeki verilere karışmazlar amaşöyle bir iki inceledi harddiski muhtemelen güç kablosunun takıldığı kart yanmış bazı elektronikciler makul fiyata tamir ediyor verilerine bişey olmaz dedi. bende bilgisayarcı bir abimiz vardı onun yanına götürdüm anlattım durumu saolsun halledeeğini söyledi 25 -30 tl gibi fiyata elektrik kablosunun bağlı olduğu kartı değiştireceğini söyledi inşallah düzelir... :)
neyse buda bana ders oldu aslında olay voltaj dalgalasnmasından ziyade sata elektrik kablosundan kaynakladın sata elektrik kablonun diğer ucunu adaptör ucuna takarken ordaki pinler geri çıktı orada temassızlık olurken çıtır çıtır etti .. :)
ama en kısa zamanda harici hdd alacam soalun yardımcı olsunuz için ... :)

Geri