acil yardım

fox_1793

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar, masaüstü bilgisayarımı açtığımda xp profesyonel yazısına kadar bilgisayar açılıyor ama daha sonra uyku moduna geçiyor ama bilgisayar hala çalışıyor. Ekranda Sleeping mode şeklinde bir yazı beliriyor. Benim yaptıklarım neler:
-Bilgisayarı güvenli modda açtıktan sonra masaüstü-özellikler-güç yönetimi-hiçbir zaman şeklinde ayarlarını değiştirdim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda yine aynı şey oldu, bu kez bios ayarlarına girdim ve orada değişiklikler yaptım ama yine aynı şey oldu. Daha sonra bilgisayarın kasasını açtım ve içinden bios pilini çıkararak biosa reset attım. İlk açtığımda bilgisayar açıldı ama işlem yaparken işin ortasında yine uyku moduna geçti.Baktım ki bilgisayar güvenli modda çalışıyor, virüs programı olmasına rağmen virüs bulaşmış olabilir dedim ve bilgisayara format attım. Ama bilgisayar yine uyku moduna geçiyor. Lütfen yardım edin.

Saçma gelebilir ama klavyenizde uyku modu tuşu var mı? :)
Eğer varsa takılı kalmış olabilir. Deneme yapmak için başka bir klawye yada klawye olmadan
bilgisayarı açmayı deneyin

kardeş onu da denedim yine aynı şey oluyor

Ekran kartınızın sürücülerini güncellemeyi deneyin

benim anlamadığım bilgisayar normal açılmıyor güvenli modda açılıyor. format atmama rağmen böyle oluyor

Eğer formattan sonra düzelmediyse sorun donanım kaynaklı demektir. Muhtemelen anakart veya ekran kartından dolayı veya ısınma probleminden dolayı sistem kendini kapatıyordur.
Ekran kartın radeon ise pasif soğutmalı modelleri vardı ve genelde bu tür sorunlara neden oluyordu.
Kısacası ısınma sorunu gibi geldi bana.

uyku moduna hep aynı zaman aralığında geçiyorsa ilgili programları bi karıştırmak gerek..

yazdığınız için teşekkürler sorun çözüldü

yazdığınız için teşekkürler sorun çözüldü
bunca insan sorunlariniza cözüm icin kuyruga girmis ken siz nasil cözüldügünü bile yazamayacak kadar MESCHGULSUNUZ;
önemli not forumda daha faydali olmak istiyorsak sorunlarimizin nasil cözüme kavusdugunuda ögrenebildiysek! bir daha ki sayin okurlarimizin yararina olmasi acisindan yazarsak verimli bir hale forumumuzu getirmis olacagiz, EN IYI DILEKLERIMLE hayirli forumlar

arkadaşım söylediklerinde haklısın ama nasıl çözüldüğünü bende bilmiyorum çünkü şu an tamirde. herkese iyi forumlar

Geri