Acil Yardım

dellyy17

New member
Reaction score
0
arkadaşlar benim dvd raytırım dvd yazmıo
önceden yazıodu ama dünden beri dvdleri yakıo pcde çok dolu ne yapmam lazım lütfen yardım?

Writer ı temizlemeyi dene. Bu işlem için temizleme cd leri satıyorlar (kafa temizleyici). Umarım işe yarar ömrünü doldurmuş gibi geldi bana.

en dusuk hizda yazmayi dene(4X - 6X daha fazla cikma deneme amacli olsun) bazi dvd romlar bir sure sonra sikinti cikartiyor
baska marka bos dvd dene
sendeki bos dvdleri baska bir makinede dene, bazen serilerde bozukluklar cikabiliyor,(kavun degilki koklayip alasin)
yazilimini gunelle
HDD'leri birazcik bosalt, minimum bir dvd'lik bos yer birak

belki writer'in omrude bitmis olabilir

Başka Markalrıda Denedim Ama Sadece Bir Tane Yazabildim şimdi En Düşük Hızda Bida Denicem... Bir Kerede Cd Raytırıma Olmuştu Aynısa 3 Ay Sonra Yazmaya Devam Ettim Ama O 3 Ay Içinde Bende Dvd Raytırı Aldımdı :d

Aynı ide kablosunamı bağladın yeni bi kabloylamı bağladın. İde kablosundada problem olabilir.

aynı kabloya bağladım hatta bu sabah dvd ile cd nin girişlerinide değiştirdim yavaşta yazdırdım tık yok

dostum dvd lerde bozuk olabilir bende 2 hafta önce bi dvd kopyalayacaktım ama kopyalıyo açmak isteyince pc donuyo başka marka bir dvd aldım ve yazdı bi sorunda çıkarmadı

başka markalarıda denedim ama yok tık yok gittim sabah 4 farklı markdan 5er dvd aldım hepsini en düşük hızda yazdırdım ama olmadı olmadı olmadı....

anladığım kadarıyla sen tek ide kablosuyla hem dvd-rw hemde cd sürücü kullanıyosun. Eğer harddiskinde ide ise hdd nin ide kablosunu dvd ye tak dvd ninkini hdd ye tak. Yada deneyebileceğin sağlam bi ide kablosuyla dene. Daha önce temizlemeyi dene demiştim. Nero yu güncellemeyide deneyebilirsin. Bütün bunları yaptığın halde gene sorun devam ederse ömrü dolmuş demektir writer ın.

saol
hepsini denicem

hepsini denedim olmadı :( ben arkadaşla konuştum ayarladı bi tana dvd raytır gitcem onu alcam yardımlarınız için saolun

Geri