Acil..Yardım.....windowsu kuramıyorum.

€rd@ls10

Altın Üye
Reaction score
0
bilgisayarımda windows xp sp2 yüklü...arkadaşlar bilgisayara fdisk yapma zorunda kaldım.ancak cd roomdan bi türlü önyükleme yapamadım.disk bölümleme yi yaptım windows yüklenirken daha doğrusu dosyslar %38 gibi yükleniyor kopyaalnıyor .orda kalıyor..sonuca ulaşamıyorum...tekrar reset attım
bu seferde
disk boot failure.insert system disk and press enter. diye sistem tıkanıyor kuruluma bi türlü gecemiyorum..harddisk yanmış olabilirmi ?

yardımlarınızı bekliyorum veya sorun ne olabilir........

€rd@ls10;3608268' Alıntı:
bilgisayarımda windows xp sp2 yüklü...arkadaşlar bilgisayara fdisk yapma zorunda kaldım.ancak cd roomdan bi türlü önyükleme yapamadım.disk bölümleme yi yaptım windows yüklenirken daha doğrusu dosyslar %38 gibi yükleniyor kopyaalnıyor .orda kalıyor..sonuca ulaşamıyorum...tekrar reset attım
bu seferde
disk boot failure.insert system disk and press enter. diye sistem tıkanıyor kuruluma bi türlü gecemiyorum..harddisk yanmış olabilirmi ?

yardımlarınızı bekliyorum veya sorun ne olabilir........

BölümLeme aLanına geLmeden hdd ni sıfırlamanı öneririm sektörLerde hata oLdugu kanısındayım...

€rd@ls10;3608273' Alıntı:
nasıl yapacaz sıfırlamayı ...

Takıcaksın xp cd sini normal yükleme gibi yapıcaksın ntfs biçiminde biçimlendir bölümüne geldiğinde her iki bölümüde çabuk ntfs biçimde hızlı yapıcaksın sonra bölümleri yaratıcaksın biçimlendirme bitince sonucu görüceksin...olmaz ise hdd de sorun olmalı...

Takıcaksın xp cd sini normal yükleme gibi yapıcaksın ntfs biçiminde biçimlendir bölümüne geldiğinde her iki bölümüde çabuk ntfs biçimde hızlı yapıcaksın sonra bölümleri yaratıcaksın biçimlendirme bitince sonucu görüceksin...olmaz ise hdd de sorun olmalı...

başlatamıyoruz ki meleti....bi başlatsak
disk boot failure.insert system disk and press enter ..diye kalıyor

€rd@ls10;3608294' Alıntı:
başlatamıyoruz ki meleti....bi başlatsak
disk boot failure.insert system disk and press enter ..diye kalıyor

Dostum cd romdan başlatmalısın ilk aşama..pc ni..buda bios menüsünden yapılır

€rd@ls10;3608313' Alıntı:
biosa girip cd roomdan başlatıyorum farketmiyor....bi tane ben anlıyorum diyen h..ın biri biosa girdi ayarlarıyla oynadı...ondan yapabilir mi bilemyorum

Bunda zor birşey yok chipsetin menüsüne gir orada first boot device yazıcak orada cd room'un markası yazmalı eğer yazmıyorsa ayarsız demektir...

Bunda zor birşey yok chipsetin menüsüne gir orada first boot device yazıcak orada cd room'un markası yazmalı eğer yazmıyorsa ayarsız demektir...

şunu soracam bios ayarlarında eleman bi sürü yere girdi çıktı...bios ayarları bozulmuş olabilir mi...eve gidince deniycem tekrar bilgiayar 7-8 yıllık masraf etmek te istemiyorum hemşerim....ölmek üzere sayılır.....ama internette akşamları bir iki saat takılmamıza yetiyodu zaten agır bişe yüklemeye gelmiyo:D

€rd@ls10;3608341' Alıntı:
şunu soracam bios ayarlarında eleman bi sürü yere girdi çıktı...bios ayarları bozulmuş olabilir mi...eve gidince deniycem tekrar bilgiayar 7-8 yıllık masraf etmek te istemiyorum hemşerim....ölmek üzere sayılır.....ama internette akşamları bir iki saat takılmamıza yetiyodu zaten agır bişe yüklemeye gelmiyo:D

BozuLacak die birşey yok Aç kasanın içini Bios piLini zaten görüceksin ortalardadır çıkar 1 2 dakıka bekle sonra yerine tak ayarlar sıfırlanıcakdır standart ayara dönecektir sende dediğim yere girip cd roomdan başlatı ayarlayarak işlemi tamamlayabilirsin ayarı yaptıkdan sonra f10 ile yes diyip menüyü kapatıcaksın :D kolay geLe...Demokraside çareler tükenmez

Cd-room un arızalı olabilri.Cd roomunu güzel bir şekilde temizle ve cd de de bozulma olmuş olabilir temiz bir xp cdsi ile rahat bir şekilde kurabilirsin

Geri