Acil Yarım Lazım Vista Için Uzman Arkadaşlar..!

cordial23

New member
Reaction score
0
kardeş merhaba beni sorunum şu lütfen yardımcı olurmusun.ben vista home premium kullanıcısıyım orjinal vista hemde benimki ama xp deki gibi windows vista update kısmına tıkladığımda şu hata kodunu alıyorum " kod 8024402C Windows Update_dt000 " ayrıca bu hata kodunu verdikten sonra bilgisayarımın visatı güncellemesi engellenio güncelleme alamıyorum bana verdiği yardım yazısı ve hata kodu hakkındaki bilgi ise aynen şu " Windows Update 8024402C hatası

Güncelleştirmeleri denetlerken Windows Update 8024402C hatasıyla karşılaşırsanız, aşağıdakilerden birini yapmanız gerekebilir:

Bu hataya bilgisayarınızda çalışan ve Windows Update Services'ın (SVCHOST) Internet'e erişmesini engelleyen bir program neden olabilir. Bunu yapabilecek programlar güvenlik duvarları, casus yazılım önleme yazılımları, web hızlandırıcılar, Internet güvenliği veya virüsten koruma programları ve proxy sunuculardır. Bu programlardan herhangi biri çalışıyorsa, güncelleştirmeleri karşıdan yükleyip kurarken programı kapatmanız gerekebilir. Microsoft bilgisayarınızı güncelleştirdikten sonra bunları yeniden açmanızı önerir. Daha fazla bilgi için bkz. Windows Update 80072efd hatası.

Bilgisayar işyerindeki bir ağa bağlıysa, ağ yöneticisine başvurun. Ağ yöneticilerinin bir ağdaki tüm bilgisayarlara güncelleştirme dağıtmak ve yönetmek için kullandığı bir hizmet olan Windows Server Update Services (WSUS) ile güncelleştirme alıyor olabilirsiniz. WSUS hakkında daha fazla bilgi için, Windows Server Update Services (WSUS) web sitesine gidin.

Bilgisayarınız çoğunlukla işyerindeki bir ağa bağlıysa (örneğin, mobil PC'niz varsa ve şu anda evde veya başka bir yerde kullanıyorsanız), güncelleştirmeleri WSUS ile alıyor olabilirsiniz ve Internet'e veya ev ağı gibi başka bir ağa bağlanarak doğrudan güncelleştirme alamazsınız. Sorunu çözmek için, işyerindeki ağa bağlanarak güncelleştirmeleri denetlemeyi yeniden deneyin veya ağ yöneticisine başvurun.

Bilgisayar doğrudan Internet'e veya evdeki bir ağa bağlanıyorsa (ve işyerindeki bir ağa hiç bağlanmıyorsa), Windows Update'in çevrimiçi duruma geçerek güncelleştirmeleri alabilmesi için, Internet Explorer'ı yerel ağ (LAN) ayarlarını otomatik olarak algılayacak şekilde ayarlamanız gerekir. Bunu yapmak için buradaki adımları izleyin:

Internet Explorer'ı açmak için tıklatın.

Sırasıyla Araçlar düğmesini, Internet Seçenekleri'ni, Bağlantılar sekmesini ve ardından Yerel Ağ Ayarları'nı tıklatın.

Otomatik yapılandırma'nın altında Ayarları otomatik olarak algıla onay kutusunu seçin ve Tamam'ı tıklatın.

Yukarıdaki adımları gerçekleştirdikten sonra sorun devam ederse, Microsoft Yardım ve Destek web sitesindeki bu Bilgi Bankası makalesine bakın veya e-posta ile destek istemek için Windows Update Destek Merkezi web sitesine gidin.

Yardım ve Destek arama terimi: WindowsUpdate_8024402C
YARDIMLARINIZ ACİL OLARAK BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER....TOLGA

en son haangi tarihde sisteme update YAPDIYSA? GERI YÜKLEMEDEN SISTEMI YÜKLE BIrde yukaridaki DESTEK SAYFA sindaki ayarlari UYGULADINmi? sadece BIR ISLETIM SISTEMIN MI VAR? olmuyorsa BURDAN YARDIMCI OMAYA CALISAYIM

bir işletim sistemim var sistem geri yüklememi yap diosun yane ben bilgisayarı yeni aldım vista kurulu geldi bana ama güncelleme al dediğimde o belirttiğim hata kodunu verioo

İnternet Explorer>araclar
internet Seçenekleri
Bağlantılar
Yerel Ağ Ayarları
proxy sunucusunu kulLANIYORMUSUN ?
SAYET FIREFOX KULLANIYORSAN ozaman
Mozilla Firefox >Tools>Options
Connection Settings
Manual proxy configuration >>islem secilmisMI ? (HTTP Proxy ) ISARETLENMIS PORT VARMI ?
BAGLANTIN HAKKINDA bilgi sahibi olmadan CÖZÜM ÜRETMEK ZOR ÖNEMLI OLAN SERVER IP ADRESININ OTOMATIK OLARAK ALGILANMASININ isaretlenmesidir,, bu konularda detayli bilgi verebilirsen konuya cözüm üretmek konusunda devam edebiliriz ,
sanirim baglanti ayarlarinda ki SUNUCU problemi!!!

warya full tavsiyemdir, süper bisi vista bizde iki gündür kullaniroz, kardesim saolsun yüklemis:)
konuya yaklasim ve cözüm önerin ( TAVSIYE) beni bayagi düsündürdü ,vistasorunu OLAN ARKADASI bilemem AMA!! umarim SeninZamanin Günleri saymakla gecmez..
iyi forumlar yine bekleriz,cözüm üretmek icin :clap

kardeş merhaba beni sorunum şu lütfen yardımcı olurmusun.ben vista home premium kullanıcısıyım orjinal vista hemde benimki ama xp deki gibi windows vista update kısmına tıkladığımda şu hata kodunu alıyorum " kod 8024402C Windows Update_dt000 " ayrıca bu hata kodunu verdikten sonra bilgisayarımın visatı güncellemesi engellenio güncelleme alamıyorum bana verdiği yardım yazısı ve hata kodu hakkındaki bilgi ise aynen şu " Windows Update 8024402C hatası

Güncelleştirmeleri denetlerken Windows Update 8024402C hatasıyla karşılaşırsanız, aşağıdakilerden birini yapmanız gerekebilir:

Bu hataya bilgisayarınızda çalışan ve Windows Update Services'ın (SVCHOST) Internet'e erişmesini engelleyen bir program neden olabilir. Bunu yapabilecek programlar güvenlik duvarları, casus yazılım önleme yazılımları, web hızlandırıcılar, Internet güvenliği veya virüsten koruma programları ve proxy sunuculardır. Bu programlardan herhangi biri çalışıyorsa, güncelleştirmeleri karşıdan yükleyip kurarken programı kapatmanız gerekebilir. Microsoft bilgisayarınızı güncelleştirdikten sonra bunları yeniden açmanızı önerir. Daha fazla bilgi için bkz. Windows Update 80072efd hatası.

Bilgisayar işyerindeki bir ağa bağlıysa, ağ yöneticisine başvurun. Ağ yöneticilerinin bir ağdaki tüm bilgisayarlara güncelleştirme dağıtmak ve yönetmek için kullandığı bir hizmet olan Windows Server Update Services (WSUS) ile güncelleştirme alıyor olabilirsiniz. WSUS hakkında daha fazla bilgi için, Windows Server Update Services (WSUS) web sitesine gidin.

Bilgisayarınız çoğunlukla işyerindeki bir ağa bağlıysa (örneğin, mobil PC'niz varsa ve şu anda evde veya başka bir yerde kullanıyorsanız), güncelleştirmeleri WSUS ile alıyor olabilirsiniz ve Internet'e veya ev ağı gibi başka bir ağa bağlanarak doğrudan güncelleştirme alamazsınız. Sorunu çözmek için, işyerindeki ağa bağlanarak güncelleştirmeleri denetlemeyi yeniden deneyin veya ağ yöneticisine başvurun.

Bilgisayar doğrudan Internet'e veya evdeki bir ağa bağlanıyorsa (ve işyerindeki bir ağa hiç bağlanmıyorsa), Windows Update'in çevrimiçi duruma geçerek güncelleştirmeleri alabilmesi için, Internet Explorer'ı yerel ağ (LAN) ayarlarını otomatik olarak algılayacak şekilde ayarlamanız gerekir. Bunu yapmak için buradaki adımları izleyin:

Internet Explorer'ı açmak için tıklatın.

Sırasıyla Araçlar düğmesini, Internet Seçenekleri'ni, Bağlantılar sekmesini ve ardından Yerel Ağ Ayarları'nı tıklatın.

Otomatik yapılandırma'nın altında Ayarları otomatik olarak algıla onay kutusunu seçin ve Tamam'ı tıklatın.

Yukarıdaki adımları gerçekleştirdikten sonra sorun devam ederse, Microsoft Yardım ve Destek web sitesindeki bu Bilgi Bankası makalesine bakın veya e-posta ile destek istemek için Windows Update Destek Merkezi web sitesine gidin.

Yardım ve Destek arama terimi: WindowsUpdate_8024402C
YARDIMLARINIZ ACİL OLARAK BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER....TOLGA

arkadaşım bir şekilde services lerinden update olanı engellenmiş :( çalıştıra services.msc yaz çıkan yerde update servisinin otomatik başlamasını sağla gene olmuyorsa bu sorunu çözmek için bir kereye mahsus dışarıdan update etmek gerekir bilgisayarını http://www.drvista.de/vista-updates-and-patches/2526-dr-vista-windows-vista-update-pack-6-a.html
adresinden bunu yapa bilirsin yada servis pack 1 yükliye bilirsin benim tavsiyem servis pack tir... onuda : http://www.microsoft.com/downloads/...FamilyID=f559842a-9c9b-4579-b64a-09146a0ba746
adresinden uygun dildekini indire bilirsin

arkadasim arkadaslarin dedikleri dogru,simdilik benimde aklima farkli seyler gelmiyor, bunlari uygularsan isin hallolabilir,orjinal kullaniciyim diyorsun,peki vista home premium sifresi veya cd'si verildi mi?biliyorsunki bazi servisler orjinal windows surumu yukluyor dogrudur, fakat klon misali herkese ayni sifreyi basip gecenlerde var bunu unutma, eger boyle bir durum var ise vistanin seriali microsfta yakalanmis olabilir,her nekadar microsft ev kullanicilarina dokunmayacagi hakkinda aciklama yapmis olsada daha tam manasiyla bu uygulamaya gecebilmis degiller, eger dedigim gibi kasanin uzerinde serial bandrolu yoksa veya sana home premium paketi vermedilerse yapacak birsey yok yasal olarak, ama vista paketi verilipte bole bir sorunla karsilasiyorsan servisede goturebilirsin.eger arkadaslarin tavsiyeleri yetmezse tabi

Geri