Acil - Vistada Xp de çalısan programları çalıştırmak...

G a D a

New member
Reaction score
0
Xp de çalışan programları vistada çalıstıra bilmek için nasıl bir kurulum yapabiliriz...
bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim...

Arkadaşlarımdan biri diz üstü pc alıyor ama vista yuklu oldugundan dolayı programlarda sıkıntı cıkıyor..

örnegın NetCad - AutoCad - Sta4 gibi programlar vistada çalısmıyor bu konuda yardım....

forumda biraz arastırdım bulamadım ama var oldugunu tahmın edebılıyıroum...

bunun bi çözümü yok bildiğim kadarıyla bende autocad 2007 vardı vistada uyumlu degildi hep sorun çıkartıyordu ama 2009 böyle bi sorun yok varsa bende ögrenebilirim hani

Autocad 2009 vista destekli oldugundan bir sorun cıkarmıyor... ben 2007 kullanıyorum... gercı ben kendı diz ustumde vistayıkaldırıp xp yukledım sorun yok ama arkadasım format filan attırmak ıstemıyor... aldıgı gıbı ustune kurulum yaparak calısmak ıstıyor...

vistanın ilk cıktıgı zmnlar forumların birinde gormustum ama aklıma gelmıyor simdi .... programlarınızı vistada calıstırmak için bir eklenti var seklınde birsey diyiyolardı.....

neyse ben yine nette bakıyom saga sola yardımedebilecek arkadaslar varsa burdan yardım edebilirler....

windows Xp'de çalışıpta Vista’da çalışmayan programları çalıştırmak için, çalıştırmak istediğiniz programın üzeinde sağ tıklayarak özelliklerine girin. Daha sonra açılan pencerede “uyumluluk” sekmesine gelin. bu programın çalışacağı uyumluk modunun yanındaki kutucuğu işaretleyerek altında bulunan sekmelerden windows xp sp2 yi seçin. uygula ve tamam dedikten sonra programı çalıştırın çoğu program bu mantık ile vistada çalışacaktır

Geri