Acil!!!!! ıp yasaklana biliyormu

hun

New member
Reaction score
0
Forumumda bir sahış bir mod arkadaşla olan anlaşmazlığından dolayı olur olmaz nicklerle kayıt olup olur olmaz şeyler yazıyor.Kişinn ip sini tespit ettim ve ıp si sabit zaten işyerinden bağlanıyor.Ben bu ip den kimsenin foruma üye olamaması için acaba bu ip yi kople yasaklaya bilirmiyim.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

PHP:
<?php 
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];  
$banned_ip = array(); 
$banned_ip[] = '^([2][1][2](.[2][5][2])(.[2])(.[0-9]{1,3}))$';   
//sadece 212.252.2.* adreslerini banlayacak 

foreach($banned_ip as $banned) { 
   if($ip == $banned || ereg($banned,$ip)){ 
        echo "You have been banned!"; 
        exit(); 
   } 
   echo "OK!\n"; 
} 
?>

vbulletin için eklenti var mı bilmiyorum ama acil ise bunu headera ekleyip bir çözüm bulabilirsin :)

sagol

Arkadaşım çok teşekkür ederim.Ama benım bır problemmim daha bu söylediğin kodları php dosyalarınna ekleyemiyorum sanırım benım php uzantılı dosyaları acmam için gerekli programıda edınmem gereklı bu konudada bır aydınlatma yaparmısın.Benım bu kodları dosyalara eklemem için ne gerekli nasıl yapabılırım bunu.

php dosyasını notepad ile acabilirsin.
bu kodu ekle ve banlayacagın ip ye göre düzenle.

Güvenlik Modülü 1.0

Güvenlik Modülü 1.0, Flood ( Tekrar ), Proxy girişleri kontrolü ve sair Dos girişimlerini
önlemek amacıyla açık kodlu geliştirilen bir yazılımdır.

Yazılımın Kullanımı oldukça basittir. guvenlik.php bir kök dosyadır ve
tüm sayfalarınıza include edilmiş olmalıdır. Çalıştırılabilir bütün sayfalarınızın en üst
satırına include <?"guvenlik.php";?> şeklinde ekleyerek modülü devreye sokabilirsiniz.

PHPNuke, phpBB, Vbullettin gibi hazır portallarda kullanımı için Kilit ayar dosyanızın
"config.php gibi" en üst satırına include "guvenlik.php"; yazarakta bütün sayfalarda
kullanılabilir olmasını sağlayabilirsiniz.

---------------------------------

config.php'yi aç

"<?php" kodunun bulunduğu satırın altına ekle

Kod:
include "guvenlik.php";

yasak.txt dosyasını root dizinine atıyorz Chmod değerini "777" yapıyoruz.. auto ban alan kullanıcıların ip leri direk buraya düşer kendinde buraya ip ekleyebilirsin..

guvenlik.php dosyasını açıp açıklamaya göre kendine göre ayarlayabilirsin..

Güvenlik Modülü Download

Kodlar Avent Gruba aittir..

Kolay Gelsin..

bu konuya ait bir sorunumudaha sizlere anlatmak isterim

gecenlerde ftp ile bağlandım ilk kez buradaki br arkadaşın paylaşımından faydalanarak bir kod yazmak için ilgili klasörü buldum.Bu ekleyecegım kodun foruma zarar verme olasılıgınıda dusunerek ılk once dosyayıbılgısayarımın masa üstüne aldım.Ftp ile bağlı olduğumda çit tıklama ile acılan php uzantılı dosya bılgısayarımda acılmadı bende bunu not defteri ile actım ve eklentıyı not defreri ile actıktan sonra gerekli yere ekledım.Ancak kod oraya farklı sekıllerde yazıldı kopyaladıgım sekıllerde degıl.daha sonra ftp ye dondugujmde oradakı php uzantılı dosyaların simgelerinin not defterı şeklinde oldugunu gördum.Sanırım masa üzerine kayıt ettıgım dosyayı acmak içn öncelikli olarak bılgısayarımda not defterını atadıgımdan dolayı burada kı dosyalarıda not defterı ıle acılacak sekılde atamıstı.Şimdi ise ftp de dahı bu dosyaları acmıyor ve acmak ıstedıgımde asdakı gıbı bır yazı çıkıyor
hackhelleklent5eb.png

Yani artık kodlara ulasamıyorum.Benım bu durumuduzeltmek için ne yapmam gerektıgını ve kodları aldıgım zaman nasıl degıstırmem gerektıgı ıle ılgılı bır yazı var sa onun lıngını koyabılır yoksada bana bunu acıklaya bılırmısınız .Şimdiden cok tesekkkur ederım

Geri