acer pil sorunu. win7 ye geçtiğimden bu yana yaşıorum

silver0021

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar win vistadan win7 geçiş yaptığımdan beri bataryamda bi sorun olduğunu göstermeye başladı sistem.

çarpı işareti çıkıyor ve PC 40 dakkada tamamen kendini kapatıor. önceden bu zaman dilimi 2 saat en fazla 3 saat idi. ancak şu aralar şarjı hemen bitior.

bunun windows 7 ile bi alakası varmı. yada bu sorunu yaşıyan birileri ?

önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliorum

windows 7 32 bitten 64 bite geçtiğimde format atmıştım. ikisindede aynı sorun.

valla ben yeni acer laptop aldım windows 7 li bilemicem seninkini gece pilini full şarja tak 18 saat formatta değilde pildede olabilir veya windows pili yanlış tanıyor olabilir bilgisayarıma sağ tıkla pillerde adı falan gözüküyomu

sc76mg.png

hayır arkadaşım aynen böyle duruor. PC bir yıllık. 6935g. sanırsam çoğu forumda aynı sorundan müzdarip insanlar var. ama nedenini bilen yok.

dayı pilinin ömrü bitmiş... kısa sürede bataryanın bitmesinin win7 ile alakası yok senn pilin ömrü dolmuş... çarpı çıkmasının nedeni de bu..win7nin bir özelliği var sağlıklı olmayan pillerde pilin üzerine kırmızı çarpı atıyo... pili yanlış kullanmışsın sanırım gerçi ne zmandır kullandığın da önemli... pilinizin ömrünün bitmemesi için haftada bir pcyi tamamen pilde kullanıp pili tamamen boşaltıp daha sonra bilgisayarı açmadan tamamen doldurmak gerekiyor... yoksa pillerin ömrü pek uzun olmuyor...

pili hiç kullanmadım desem. sürekli şarjda kaldığı için pili söküorum. masaüstü gibi kullanıorum.

eee yani nasıl yanlış kullanımdan kaynaklansınki. pil dibine bitene kadar bekliorum. sonrada şarja takıorum full dolduruorum. :S üfff. ama vistada daha 3 saat gidiordu bu pil birader. win7 de en düşük güç düzeyinde yarım saat zor dayanıyor.

sorun bataryada da olabilir işletim sisteminde de.
Bence makinada optik sürücü varsa netten knoppix diye bir linux dağıtımı var onu indir.
Makinayı onunla aç pilin dayanma süresini test et çook ciddi bir far varsa sorun işletim sistemidir.

vistadan geçmeden önce gayet iyi gidiordu. sanırsam seninde dediğin gibi sorun işletim sisteminde. win7 nin bi açığı bulundu :D

vistadan geçmeden önce gayet iyi gidiordu. sanırsam seninde dediğin gibi sorun işletim sisteminde. win7 nin bi açığı bulundu :D

Açıktan ziyade , işletim sisteminin bilgisayarınla olan iletişimi aslında. Tertemiz bi format atsan düzelebilir de aslında.

bilinenin aksine bataryayi çikararak bilgisayar kullanimi bataryanizi öldürür.

bu şekil kullanim sadece yeni notebook aliminda, ilk kullanim sirasinda bataryanin bilgisayara

takilmayip direk adaptörle çaliştirilmasi ile mümkündür.

daha sonra bataryanin çikarilip saklanmasi bilgisayara takili olmasindan daha çok zarar verir.

sarj görmüş bir bataryayi uzun süre bilgisayardan çikararak saklamak, çöpe atmak gibidir.

zaten bazi notebook firmalari yeni modellerinde bataryasiz kullanima izin vermemektedir.

bilinenin aksine bataryayi çikararak bilgisayar kullanimi bataryanizi öldürür.

bu şekil kullanim sadece yeni notebook aliminda, ilk kullanim sirasinda bataryanin bilgisayara

takilmayip direk adaptörle çaliştirilmasi ile mümkündür.

daha sonra bataryanin çikarilip saklanmasi bilgisayara takili olmasindan daha çok zarar verir.

sarj görmüş bir bataryayi uzun süre bilgisayardan çikararak saklamak, çöpe atmak gibidir.

zaten bazi notebook firmalari yeni modellerinde bataryasiz kullanima izin vermemektedir.

hımmm bilmiordum. Bilgilendirmen için sağol. Ancak ben bataryayı 3 günde bir tekrar bağlıorum. Kullanıp bitirip sonra yeniden şarj olması için bağlıorum.

Geri