Acılıstaki sorun...Yardım please

kratos_imp

New member
Reaction score
0
arkadaslar bnm pcde ilk acılısta ekranda ''please back up the contents of hard drive and run HDD self test in F10 setup'' yazısı çıkıyor ekranın en altındada mavi ekranda F1 ignore yazıyor F1 e bastıgımda pc normalmiş gibi calısmaya dewa ediyor bunun bir çözümü warmıdır weya bunun bir zararı warmıdır??? şimdiden yardımcı olacak arkadaslara teşekkurker...

Size verilen bir uyarı mesajı aslında. Öncelikle harddiskinizin yedeğini (backup) almanızı istiyor, ardından da F10 setup tuşuna basarak harddiskinizin bir test ettirmenizi istiyor. Muhtemelen diskiniz çuvallamak üzere ve geç kalmadan verilerinizin yedeğini alın...bırde bios ayarlarında defult yap sonra f10 'y'bas kaydet hala gelırse yedegını al bas formatı

kardes eywallah sagolasın ama daha yeni forma attım pc ye surekli format mı yiyeceq bu pc..
ayrıca test te ettirdim gene birsey olmadı sorun hala dewam i ara gitmişti gene geldi

bir kac soru sorma istiyorum,

formati hdd'leri bicimlendirmeden direk olarak mi atiyorsunuz???

ya da;

isletim sisteminize yeterli yer ayirmiyor musunuz?

or:
windows xp:15 gb
windows vista icin 25gb
linux icin ortalama 10 gb alan yeterlidir

bunlara bakin

birde bios ayarlari ile oynadiysaniz bu da sorun olusturabilir,
by_ertan arkadasimiz ustu kapali bir sekilde zaten soylemis,

kolay gelsin

hdd leri bicimlendiriyorum ve yazdıgından fazla yer war kardes bios ayarları ile oynamadım ama cıkıor iste bende anlamadım :s
bi zararı warmıdır peki onu bilelim..

ek olarak hdd' de bad sector olusmus olabilir, eger tarama yaptirdigin halde cikmaya devam ediyorsa, buyuk ihtimalle bundan kaynaklanir,

windows' un bunyesindeki progrmlar ile bunu biraz zor duzeltirsin, kullanilamayan bir kisim veya dvd-cd'nin cizik bolumleri gibidusun bu sorunu duzeltmek icin,ekstra progrmalara ihtiyac duyariz

norton disc doctor,gibi programlarla taratip bad-sector' lu olan kismlari isaretleyip, sistemin o kismi kullanmamasıni yani yokmus gibi davranmasini saglayabilirsin,

veya maxblast programini kullanabilirsin,fiziksel hatalarin hepsini duzeltmez ama isini gorur, birazda uzun surer,

zarari varmidir, elbette ki var ama yazdigin dosyalarda veya sistemi tekrar kurmak istedigin zaman bu zararlar ile karsilasirsin,

or: format atamamak gibi

kolay gelsin

sagolasın kardes insallah su dedigin programlar etkili olur...

Geri