Acılısta windosw eski sürümü ve vistayi görüyor

tmike

New member
Reaction score
0
Acılısta windosw eski sürümü ve vistayi görüyor ve direk vistayı acmıyor sanki 2 sistem kullanıyorum ama kullanmıyorum sadece vistayı yükledim ve yüklerken c:yi biçimleştirdim ama niye böle yapıyor bilen yardım edecek arklara cok teşşekkür ederim !!!!!!

arkadasım xp cd si koy cd den başlat xp de dosya biçimlendirmeyi kullanarak hardisk temizle yeniden kur vista yı..gerçi vista kapanıp kapanıp duruo sacama sapan bir sürü hata verio bence xp 1 milyon kat daha ii vista da sadece görünüm başka bisey yok..

buna benzer bir sorun bndede war
daha önce format attığımda yanlışlıkla d: ye xp kurmuşdum daha sonra farkettiğimde tekrar formatla c: ye kurdum açılışta 2 tane xp gösteriyordu ama 2. si çalışmıyordu daha sonra d yi tekrar biçimlendirdim ama 2. xp kaldı
bundan aylar sonra tekrar format atmam gerekti ve tekrar attım bu sefer direk c: ye kurdum ama hala 2 işletim sistemi gösteriyor ve 2.si açmıyor
heralde biostan kaynaklanan bir sorun format atmadan biostan düzeltilebilir gibi geliyor bana ama çözümü bilmiyorum

Acılısta windosw eski sürümü ve vistayi görüyor ve direk vistayı acmıyor sanki 2 sistem kullanıyorum ama kullanmıyorum sadece vistayı yükledim ve yüklerken c:yi biçimleştirdim ama niye böle yapıyor bilen yardım edecek arklara cok teşşekkür ederim !!!!!!

Arkadasım oncelıkle kolay aynı sorunla karsılastıgım ıcın daha once cozumu hatırlıyorum... baslat tıkla calıstır cmd yaz enter

command ekranında
bootcfg /default /id 2 bu id 2 dedıgı yere sen acılmasını ıstegın ısletım sıstemının ısmı degıl sırasını yazıcaksın...

mesela sende muhetemelen

wındows vısta
wındow98 yazıyor ıse

yazacagın komut soyle olacak
bootcfg /default /id 1

daha fazla bılgı ıstersen komut ıle lgılı wınodws yardım destek bolumune bootcfg yazarsan bunula ılgılı butun bılgılerı bulabılırsın

kolaygelsın

Saolasin Ma_hİr Eve Gİdİnce Denİcem Olursa Allah Razi Olsun

Bilgisayar-Özellikler-Gelişmiş Sistem Ayarları-Gelişmiş sekmesi-Başlangıç ve Kurtarma-Ayarlar'a gel. Burada Varsayılan İşletim Sistemi altında kullandığını yani vista yı seç. (Yandaki oku tıkladığında muhtemelen 1- eski işletim sistemi 2- Vista görünecektir) Hemen altıdaki İşletim sistemleri listesini gösterim süresi kutucuğundaki tiki kaldır. Tamamı tıkla. Saygılar.

strangerom cok saol gercektende işe yaradı harbiden cok saolun

arkadasım xp cd si koy cd den başlat xp de dosya biçimlendirmeyi kullanarak hardisk temizle yeniden kur vista yı..gerçi vista kapanıp kapanıp duruo sacama sapan bir sürü hata verio bence xp 1 milyon kat daha ii vista da sadece görünüm başka bisey yok..

sen bilgisayarının driverlarını adam gibi kur ondan sonra vistaya laf et vista dunyanın en guvenli kim ne derse desin en werimli işletim sistemidir ;)))

arkadas sana gelince

aramaya msconfig yaz enter'a bas sistem yapılandırmasında üstten önyüklemeye gel
orada iki tane başlangıç görüceksin. oradan kullanılmayanı sağdaki sil butonunu kullanarak kaldır sorunun hallolacaktır ;)

Geri