Acı Soslu Sığır Bonfile(ADI YETER)

semidinho-

New member
Katılım
26 Tem 2007
Mesajlar
1,284
Reaction score
0
Puanları
0
Acı Soslu Sığır Bonfile

MALZEMELER
Her Biri Yaklaşık 150 gr.lık 4 Dilim Sığır Filetosu
2 Diş Sarmısak
100 gr Yeşil Zeytin
1/2 Acı Kırmızı Biber
100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates
1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap
Zeytinyağı
Tuz


HAZIRLANIŞI
4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.
Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin.Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.
Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.
Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.
 
aga iyi güselde öğrenci ewinde bunu hayal bile edemezsin :durdurun

bu arada eline sağlık..
 
bu mu dur
bu mu dur abi kolaymış:):D
yalnız biraz şarap ve ete ihtiyacım var o kada va mı sizde ???
ödünç bee!!!
 
Geri
Üst