ABD'den Türkiye'ye şok istek

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

ABD yönetimi, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu beş müttefikine Libya lideri Muammer Kaddafi güçlerine karşı operasyon yapan NATO'ya daha fazla destekte bulunmaları çağrısında bulundu.

Gelecek ay emekliye ayrılacak Savunma Bakanı Robert Gates'in dün muadillerine veda mesajında bu noktayı dile getirerek İspanya, Türkiye ve Hollanda'nın kara hedeflerini vurma misyonuna katılarak, muharip olmayan operasyonlardaki sınırlı katılımlarını artırmalarını istediği bildirildi.

Adlarının açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkililer, Gates'in Almanya ve Polonya'dan da bir şekilde yardım etmelerini talep ettiği söylediler.

Yetkililere göre Gates, takviye desteğe, operasyonları bir 90 gün daha sürdürmek için ihtiyaç olmadığını, bunun, yükün paylaşılması ilkesi üzerine kurulu ittifakta eşitliğin gerekli bir unsuru olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın da bugün Abu Dabi'de yapılacak Libya Temas Grubu toplantısında aynı talebi dile getirmesi bekleniyor.

NATO dünkü toplantıda, 28 üyesinden 17'sinin katılmasına rağmen sadece 8'inin fiilen silah kullanmayı kabul ettiği Libya operasyonunda umduğu yeni katkıyı bulamamıştı.

AA

Türkiye yede bu yakışır tayyip baba hemen gönderir lan utanç duyuyorum yüzyıllardır islamın sancaktarlığını yapan türkiye bir islam ülkesi hemde bizden ayrılalı 99 yıl olmus bir ülkenin vurulmasına yardım ediyor bu ülkeki osmanlıya ve türklere ihanet etmeyen tek arap toplulugudur fransız başbakanı bu bir haçlı seferidir dio ve bizde bunun içindeyiz he burda kaddafiyi savunuyorum demiyorum bizim gibi şanlı bir milletin müslüman kardeşlerimize haçlı seferi düzenleyen avrupayla beraber iş yapmasına kızıyorum.....

Sam amca bakalım başımıza ne çorap örecek.

Yıllardır bu ABD nin istekleri bitmedi gitti arkadaş yavvv..hangi siyasi irade olursa olsun gene bunların istekleri devam edecek gibi...

Biz bu savaşı "sarı öküz"ü verdiğimizde kaybetmişiz zaten...

Türkiye yede bu yakışır tayyip baba hemen gönderir lan utanç duyuyorum yüzyıllardır islamın sancaktarlığını yapan türkiye bir islam ülkesi hemde bizden ayrılalı 99 yıl olmus bir ülkenin vurulmasına yardım ediyor bu ülkeki osmanlıya ve türklere ihanet etmeyen tek arap toplulugudur fransız başbakanı bu bir haçlı seferidir dio ve bizde bunun içindeyiz he burda kaddafiyi savunuyorum demiyorum bizim gibi şanlı bir milletin müslüman kardeşlerimize haçlı seferi düzenleyen avrupayla beraber iş yapmasına kızıyorum.....

NATO çağrıda bulunmuş caner,sen zihninde hemen Erdoğan'ın kabul edip asker gönderdğini ve şu anda askerlerin orda olduğunu tahayyül ediyorsun sanırım !

Ben başbakanı biliyorsam kabul etmeyecek böyle birşey,kafalarına göre takılsınlar.

Sarı öküz vakasına gelince 1 Ocak 1961 tarihinde verilmişti sarı öküz..o zamandan beridir ABD isterde ister...!!

NATO çağrıda bulunmuş caner,sen zihninde hemen Erdoğan'ın kabul edip asker gönderdğini ve şu anda askerlerin orda olduğunu tahayyül ediyorsun sanırım !

Ben başbakanı biliyorsam kabul etmeyecek böyle birşey,kafalarına göre takılsınlar.

kardeş bunun erdoğanla ilgisi var hükümet ne derse saten erdoğanın dedini yapıo he natodayız dion ben bunları türkiyeye yakıstıramıyorum dibimizde ırakın vurulması ve amerikan askerlinin türkiyeden geçmesi filistine yapılan saldırıklar ve tepkisiz kalısımız he sözde tepki var ama uygulamada yoq en azından insan amborgo uygular onuda geçtim türkiyenin bu libya operasyonuna ister dogrudan ister dolaylı yoldan karsı çıkıp tepki koyması lasım bizim üzerimizden din kardeslerimizi vurdurmamız lasım eğer gerçekten samimi bir baskasa adam gibi çıkar yardımda etmiyorum harekat düzenlemesinede karsıyım demeli çünkü TÜRKİYEYSEK bize bu yakışır...

Geri