ABD'den şaşırtıcı açıklamalar!!!!

vetcat

New member
Reaction score
0
Bunlar Şaka Zannediyorlar Yaşamı!!!:Sopa :Sopa

Rice, Lübnan'da ateşkes sağlanmasına sadece günler kaldığını söylerken Beyaz Saray'ın, Lübnan'da acil ateşkesin gündemde olmadığını açıklaması şaşkınlık yarattı.

Ortadoğu'da savaş ise tüm hızıyla sürüyor.

PBS televizyonunun Newshour (Haber Saati) programına açıklamada bulunan Rice, "bu hafta için ateşkes sağlanması çok mümkün. Burada kesinlikle haftalardan değil günlerden söz ediyoruz" diye konuştu.

Ateşkes sağlanmadan önce özellikle Hizbullah'ın İsrail'e saldırılarını önlemek için Lübnanlıların ülkenin güneyindeki kontrolünü güçlendirmesi gibi şartların oluşmasının gerektiğini bildiren Rice, "Lübnan hükümetinin kendi toprakları üzerinde tam kontrole sahip olması gerekir "diye konuştu.

BEYAZ SARAY'AN TAM TERSİNE AÇIKLAMA
Beyaz Saray, Lübnan'da acil ateşkesin gündemde olmadığını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, bu evrede acil ateşkesin gündemde görünmediğini, tarafların bu yönde ilerlemediğini belirtti. Snow, Fransa'nın ateşkes çağrısı yapan karar tasarısına ilişkin olarak da tasarının, Lübnan ve İsrail ilişkilerinin gerekliliği de dahil olmak üzere ABD'nin desteklediği birçok noktayı içerdiğini söyledi. Fransa'nın aksine ABD, Lübnan'da acil ateşkes çağrısı yapılmasını reddediyor.

Güney Lübnan'da görevlendirilmesi düşünülen yeni çok uluslu istikrar gücüne katkıda bulunmak isteyen BM üyesi ülkeleri yarın bir araya getirecek toplantıyı Fransa'nın boykot edeceği bildirilmişti.

SAVAŞ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
İsrail ordusu, gece yarısı Baalbek kentine saldırı düzenlediklerini doğruladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırıda bazı Hizbullah gerillalarına "darbe vurulduğu" diğerlerinin de ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, İsrail askerlerinin saldırıdan sonra zarar görmeden üslerine döndükleri belirtildi. Ancak konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Lübnanlı güvenlik kaynakları, İsrail askerlerinin Baalbek'teki saldırısında 3 Hizbullah gerillasını yakaladıklarını duyurdu. Yetkililer, yakalanan Hizbullah üyelerinin Hüseyin Nasrallah, Hüseyin Al Burji ve Ahmed El Ghotah adlı düşük rütbeli savaşçılar olduklarını bildirdi.

Yakalanan Hizbullah savaşçılarından Nasrallah'ın Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah ile aynı soyadını taşıdığı kaydedildi. Lübnanlı güvenlik yetkilileri, İsrail uçaklarının Baalbek kenti yakınındaki Cemaliye köyüne yaptıkları saldırıda bazı evlerin tamamen tahrip olduğunu söyledi. Yetkililer, bir evde yapılan aramada aynı aileden 5 kişinin öldüğünün belirlendiğini belirtti. Yetkililer başka bir evde yapılan aramada ise 5 cesedin daha bulunduğunu kaydetti. Ölü sayısının, kurtarma görevlilerinin enkaz kaldırma çalışmalarını tamamlamalarının ardından artmasının beklendiği kaydedildi.

güncel bir haber olduğunun farkındayım,haberler kısmına koymam gerekirdi..
forumun konusu her tel olduğu için,daha fazla ilgi uyandıracağını düşündüm,bu konuya nasıl bir yaklaşımda bulanacaksınız yorumlarınızı bekliyorum...

valla çok sinir oldum böle bir saçmalık nasıl olur veya amaçları ne böle çelişkili açıklamalar yapmaktaki.:eek:
haberin kaynağı,
http://www.kanald.com.tr/haber/guncel/haberi.asp?Haber_no=15
iyi forumlar dilerim,

Orayıı bii iyice yakıp kavursunlar daa...Ondan sonra ateşkes yaparlar...acelesii mii var canım....

HEpsii köpek bunların...Salyalarını akıtarak gezen birer köpek...

Yazıyı paylaştığın için sağol dostum...

az kaldı

az kaldı ama
uyuyan devi uyandıracaklar.......
ilerde tam tersine dönecek herşey

mal araplar uyanın......paraları amerıkan ısvıçre bankalarında saklayana kadar o ınsanlara yardım edın be hey serefsızler.....sıra sızlere de gelır merak etmeyın.

hep kiniyolar bak bende kiniyorum israili kinadim bi sey oldumu yok varin gerisini siz dusunun...

bence turkiye her alanda gelismeli bizler yani gelegi gayret gostermeliyiz ki lubnan gibi olmayalim su da bi gercekki bu devirde kiliclar olumden korkmayan askerler fazla ise yaramiyo teknoliji ile guclenmeliyiz diyorum...

teknoloji + diplomasinin gelişmiş olması gerekir, soğuk savaş devri bu devir.

köylü köyünün efendisi olursa,iç göç olmaz büyük şehirlere...
sonra dengesiz bir kentleşme görülmez,şehrin bir kısmında varoşlar olmaz.
gece kondular kurulmaz alt gelirli insanlar tarafından. VE belediyeler oy karşılığında bu gece kondulara göz yummazlar. gece kondular olursa gece kondu çocukları türer.. kimi parasızlık tan okuyamaz,kimi para kazanmak için karanlık işlere bulaşır,kimi kendini daha bebecikken bir cami avlusunda bulur,kimi....
kimi tinerci olur devletin yıllarca okutup emek verdiği insanlarını gasp eder,onların yaşamını elinden alır. Sonra hapishaneye at bu çocukları, daha çok çoğalsınlar ve pisliğin içine bulaşsınlar.(bence hapishaneler yalnızca toplumun genelini suçlardan caydırmak için yapılmıştır,bir tinerciyi, bir gaspçıyı,bir seri katili insan öldürmekten caydırmaz.) türkiyenin gelişmesindeki ilk aklıma gelen engel bu konuydu!!!
toplumsal dayanışma ve toplum yaptırımı,bu tür suç olaylarına bir yere kadar engel olur.

diğer bir düşüncem ise toplumun kökten bilinçlendirilmesi, bir konuya tek yönlü bakılmasının yanlış olduğunun önemi daha çocukken bireylere öğretilmeli.
Mantığı,manevi duygalarından önce gelmeli bireyin. bir tarafın her zaman 100 de yüz haklı ya da yüz de yüz iyi olmadığı bireylere öğretilmeli. kulaktan duyma ile değil de;araştırarak, okuyarak bir şeylerin doğruluğuna inanmalı. Din konusunda örnek verirsem eğer birey özgür bırakılmalı,hristiyanlık,musevilik,müslümanlık hakkında bireyin araştırma yapmasına izin verilmeli. İncil ne diyor,Tevrat ne diyor,Kuranı Kerim ne diyor bunların öğrenilmesi lazım. Sonra bir din seçimi yapılması lazım. Bir cami imamının yalnızca kuranı kerimi bilmesi yeterli değil bence.
İnsanların beynini yıkamamalı, olabildiğince güncel olmalı. (Ama burasının Türkiye olduğunu unutmuşum,bu yazdıklarıma gülüyorsunuzdur). Laik bir devleti din tartışmaları yiyip götürmez bölece. bireylerin dillerini iyi kullanmaları gerekir,nerde ne söleyeceklerini bilmeliler,kavramlar karıştırılmamalı. Diplomasinin toplum bireyleri arasında gelişmesini yorumladım kendi düşüncelerimce.

Teknoloji ve bilim için,

Türkiye de beyin göçü yapabilir,kendinden zayıf ülkelerin en başarılı doktorlarını,en zeki matematikçilerini,en iyi mühendislerini para karşılığında getirtebilir.
Hastalıkların incelenmesinde,araştırmasında; bilgisayar programcılığının gelişmesinde, makine sanayinin gelişmesinde bu adamlar kullanılabilir.

ve bunun gibi birçok şey geliştirilebilir yapılabilir...Ben bu sessiz ve hızlı gelişimin adına soğuk savaş diyorum..bilinen birşey ama kendi yorumumla açıkladım...ilginize emeğe saygı....

Sıcak savaştan çok soğuk savaştan yanayım..
iyi forumlar dilerim.

Geri