ABD, Türkiye'deki imajını düzeltecek

Mephisto

R€B€L
Altın Üye
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
Dünyada oluşan "kötü" imajını düzeltmek için kampanya başlatan ABD, Türk halkının kalbini kazanmak için yeni planlar yapıyor. ABD'li yetkililerin belirttiğine göre Türkiye'yi bölge için pilot ülke seçen ABD bunun için özel fonlar ayırdı.

HABER MERKEZİ ABD, Irak savaşı sonrası dünyada bozulan imajını düzeltmek için tanıtım kampanyasına başlıyor. Bir dönem George Bush’un kampanya sorumluğunu yapan Karen Huges’in başında bulunduğu kampanyada ABD karşıtlığının yüksek çıktığı Türkiye de pilot ülkeler arasında.

New York Yabancı Gazeteciler Merkezi'nde konuşma yapan Karen Huges, Türk halkının yeniden kazanılması için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, kapsamlı bir dizi programın yolda olduğunu söyledi. Bölge için geliştirilen planlar çerçevesinde Türkiye’nin ABD için anahtar ülkelerden biri olduğunu ifade eden Huges, bunun için Türkiye’ye ekstra fonlar ayırdıklarını açıkladı. Türkiye’nin ABD için önemine değinen Huges “Türkiye bize çok uzun bir zamandan beri dost ve müttefik bir ülke olmuştur. Düşünün, Afganistan'a gittim beni orada görev yapan NATO birliklerinin komutanı bir Türk generali karşıladı. Türkiye, bize çok yakın bir dost ve müttefik bir ülkedir, biz Türk halkı ile olan ilişkilerimizi tabi ki güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Türk halkının PKK varlığından rahatsız olduğunu söyleyen Huges, bölgede çok zor durumların içerisinde kaldıklarını belirterek PKK konusunda çözüm bulmak için Amerikalı ve Iraklı resmi görevlilerin Türkiye ile çalışmalar yaptığını söyledi. Huges “PKK terörünün bitirilmesi konusunda Türkiye'ye yardım için çalışıyoruz” dedi.

“O malum düşman”
Öte yandan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson bir soru üzerine yaptığı açıklamada, ABD Başkanı George Bush’un 5 Kasım’da PKK’nin ABD, Irak ve Türkiye’nin düşmanı olduğunu ifade ettiğini belirtti. ABD'nin, Türkiye ve Türk halkını dost ve müttefik olarak gördüğünü söyleyen Wilson, “Biz, Irak'taki o malum acımasız, terörist düşmana karşı Türk müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte çalışmaya odaklanmış durumdayız. Ancak, çeşitlilikler ülkesi Türkiye'de düşmanın etnik Kürtler veya başka bir etnik grup değil PKK olduğu açıklığa kavuşturulmalıdır. Türkiye ve Türk vatandaşlarıyla birlikte bölgede ve dünyada barış, güvenlik ve özgürlük için çalışmayı ümit ediyoruz” dedi.

aslında bu serefsızlerın buyukelcılıgını Hakkari/Şemdinli'ye yada Cudi dağının göbeğine taşıyacaksın ozaman gorururz kım nasıl terorle mucadele edıo..

daha olayın farkında degıl anca kalp kazanmaya calısır ecnebı yaratıklar..!!!

Geri