ABD’nin çocukları hâlâ iş başında

Vamos Bien

New member
Reaction score
0
12 Eylül’ün çocuğu AKP, yanına 12 Eylül’ün ülkemize hediyesi olan bir “sol anlayışı” da alarak, “12 Eylül’ün baskıcı anayasasını” değiştirmeye hazırlanıyor. 12 Eylül’de sahneye çıkan “ABD’nin çocuklarının” bu ülkeyle işlerinin bitmediği anlaşılıyor.

12 Eylül darbesinin ardından ABD, “bizim çocuklar işi bitirdi” demişti. 27 yıl sonra ABD’nin çocukları hâlâ işlerini bitirmeye çalışıyorlar. Çankaya’ya dikilen Amerikan Gülü işin henüz bitmediğini gösteriyor.

Bugün demokratlık oynayan ve “12 Eylül’ün baskıcı anayasasını” değiştirmeye soyunan AKP çizgisinin önünün açılmasında önemli bir kilometre taşının 12 Eylül olduğu bugün yaygın bir şekilde kabul ediliyor. Yüzbinlerce kişinin göz altına alındığı, işkence gördüğü, işçilerin, aydınların, gençlerin üzerine vahşice gidildiği bir sürecin ürünüydü gericiliğin siyasal bir hareket olarak yükselişi. Bunu desteklemek için açılan imam hatiplerle, serpilen tarikatlarla toplum çembere alınmaya çalışıldı. 12 Eylül’den 27 yıl sonra bunda ne kadar yol alındığı daha rahat anlaşılabiliyor.

O gün solun üzerine sürülenler, bu halk bir daha aydınlıkla tanışmasın diye beslenenler şimdi “halkçılık” oynayacak kadar cüretli davranabiliyorlar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı bir açıklamada, “haksızlıklar karşısında bilim adamlarının, entelektüellerin, sanatçıların sesleri ne yazık ki yaşadığımız çağda yeterince yükselmiyor” dedi. Erdoğan, kendi iktidarlarının en önemli dayanaklarından birinin “toplumun haksızlıklara karşı çıkma yetisindeki azalma” olduğunu unutmuş. Bu azalmanın önemli nedenlerinden birinin de 12 Eylül olduğunu...

Erdoğan’a bugün bu cüreti verenlerinse “halkçılık” oyunlarıyla heyecanlanan, anayasa değişikliğinden demokrasi kahramanı çıkarmaya çalışan liberal solcular olduğu açık. Solun bu tipinin de ülkemize bir 12 Eylül hediyesi olması ayrıca kinayeli.

Diğer yandan AKP, bir 12 Eylül çocuğu olduğunu hiçbir zaman unutmuyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın 2006 yılı raporu işkence olaylarındaki artışı açık bir biçimde ortaya koyuyor.

12 Eylül Türkiye halklarına bir boyun eğdirme ve başını bir daha yerden kaldırmama operasyonuydu. AKP, bu boyun eğmeyi en açık sahiplenen burjuva siyasi özne oldu. Baş kaldırmayı seçenekler arasından çıkartma misyonuyla yüklendi. Onlar zaten hayatlarını hep böyle kazanmışlardı, bunun ticaretini yapmışlardı. Sildikleri seçeneğin yerine bunu koymak için büyük bir uğraş vermeye devam ediyorlar.

sol.org.tr​

hayır yazıda 80 lerın solunu övmüssünde.........sol halkın aydınlanması ve demokrası ıcın mı ugrasıyordu...........unıversıtenın kapı onlerıne gecıp komınıstsen ıcerı gır yok degılsen okulu terket...okula gıremezsın dıyen bır ınsanlar.............sence halkın aydınlanması ıcın mı ugrasıyor............ya da bunun özgurlukle yada demokrası ıle bır alakası olabılır mı????? eger burada 60-70 arası solu tartısmaya kalksak sol basını kaldıramaz..................

(:) ...... türkiye solu 80lerdeki dinamiğini yitirmiş durumda bu darbenin orataya getirdiği bir gerçek,ayrıca 80 solunu eleştiriken o dönemin siyasi konjonktürünüde göz önüne alarak eleştiri yaparsan sevinirim...

Vamos Bien' Alıntı:
(:) ...... türkiye solu 80lerdeki dinamiğini yitirmiş durumda bu darbenin orataya getirdiği bir gerçek,ayrıca 80 solunu eleştiriken o dönemin siyasi konjonktürünüde göz önüne alarak eleştiri yaparsan sevinirim...

...........merak etme sen kardesım ben hepsını göz önüne alarak elestırıyorum........ama bir seyi hazmedemıyorum...GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün kurdugu bır partının ATATÜRK yerine kominizm i takıp etmesini içime sinderemıyorum......ATATURK DEGILMIYDI....''KOMİNİZM BUYUK BIR TEHLİKEDİR NEREDE GÖRULURSE BAŞI EZILMELIDIR'' nerede Atatürk dusunce ve goruslerı nerede 60-80 arası sol..........

sen bana CHP nin 80lerde komünistmi olduğunu söylüyosun ben buna sadece gülerim.ayrıca kurtuluş savaşında türkiyeye silah ve cephe yardımını yapan ilk ülke SSCB(Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği)'dir ve Türkiye Cumhuriyetini ilk kabul edende SSCB'dir,nedense emperyalistlere karşı Lenin desteği alırken Atatürk hiçde komünist düşmanı gibi bi tavır almıyodu,tamamen bir OPORTUNİZM'dir...

ayrıca daha KOMÜNİZM yazmayı bilmeden eleştirisini yapmaya çalışıyosun...

uslanmaz42' Alıntı:
...........merak etme sen kardesım ben hepsını göz önüne alarak elestırıyorum........ama bir seyi hazmedemıyorum...GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün kurdugu bır partının ATATÜRK yerine kominizm i takıp etmesini içime sinderemıyorum......ATATURK DEGILMIYDI....''KOMİNİZM BUYUK BIR TEHLİKEDİR NEREDE GÖRULURSE BAŞI EZILMELIDIR'' nerede Atatürk dusunce ve goruslerı nerede 60-80 arası sol..........

Hayır değildi. Atatürk hiçbir konuşmasında bu sözü söylememiştir.Dönemin gerçeklerine baktığımızda Atatürk bu yönde düşünüyo olsa bile(sadece varsayım) böyle bir şey söylemez çünkü Rusyadan çok yardım görülmüş ve ilişkileri germek Türkiyenin işine gelmez.

Nutuk'ta daha ayrıntılı olarak bulabilirsin Atatürkün ruslardan yardım(silah mühimmat vs) alabilmek için nasıl siyaset yaptığını

o söz darbeden sonra okullarda atatürk büstlerine yazılmıştır!..

arkadaşlar Mustafa Kemal ULUSAL MİLLİYETÇİ/BÜTÜNLÜKÇÜ olmak dışında ne komunisttir ne de başka birşey. bizlere bıraktığı tek miras da budur.
devletin bekası için, birilerine omuz dayaması gerektiğinden, sağ taraftan gelecek tehlikelere karşı sol tarafa, sol taraftan gelecek tehlikelere karşı sağ tarafa, kuzeyden gelecek tehlikelere karşı güneye, güneyden gelecek tehlikelere karşı kuzeye yaslanmıştır.
tek bir sebep için: BU ULUSUN BEKASI.
şimdi bize düşen ne sağcı ne solcu lagara lugaralarına kapılıp birbirimize karşı olmaktır. bu hatayı babalarımız ve analarımız 1980 yılında çok ağır şekilde ödediler. bize düşen bu hatayı düzeltip, bir bütün olmaktır. yine mecliste ULUSAL BÜTÜNLÜĞÜ koruyan tek bir çatı oluşturmalıyız. yoksa şu ankiler sayesinde osmanlı devleti gibi parçalanmaya/yıkılmaya doğru yol alıyoruz.

Darbe yapmak için ortamı böyle hazırlamışlar,''ŞUANKİLER'' ozamanın sağcısı,solcusu idi.
Hala yönlerle ilerliyoruz,hastalığımızda bu,MİLLİ diye bir yön bulmalıyız,acilen.

uslanmaz42' Alıntı:
unıversıtenın kapı onlerıne gecıp komınıstsen ıcerı gır yok degılsen okulu terket...okula gıremezsın dıyen bır ınsanlar.............
Bu bahsettiğini yapan kendilerine "ülkücü" diyen faşistlerdir.Zamanın eğitim enstitülerinde kantinleri, binaları basıp "Bir daha gelmeyeceksiniz.Gelirseniz gerisine karışmayız" diyenler faşistlerin kendileridir.Ne mutlu ki davasına yürekten inanan hiçbir solcu, bu faşist sürülerine boyun eğmemiştir.Bahsettiğim zihniyeti Gazi Üniversitesi Beşevler Yerleşkesi'nde halen görebilirsiniz.
(Bkz: Eğitim Fakültesi'nin faşistleri)

Düzeltme: Sakın ola yukarıdaki sözlerim "Bütün ülkücüler faşisttir." olarak anlaşılmasın.Ülkücülük de bir ideolojidir ve her ideoloji gibi kendine göre haklı yönleri vardır.Yukarıda bahsettiğim insansıların kendilerini "ülkücülük" kalıbına sokmaları daha bir kanıma dokunuyor.bunu belirtmek istedim.Yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için bu düzeltmeyi yaptım.

Geri