Abbas'tan şok açıklamalar

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Kıbrıs Rum kesimini ziyaret eden Filistin lideri Mahmud Abbas, Kıbrıs sorununda Rum tezlerini desteklediklerini açıkladı. Rum Yönetimi ise, Filistin'de temsilcilik açma kararı aldı.

Beraberindeki bir heyetle resmi davetli olarak Güney Kıbrıs'a gelen Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'la görüştü. İki lider kendi ifadeleriyle işgalin sona erdirilmesi için ortak mücadele edeceklerini söyledi.

Görüşmeden sonra yapılan ortak açıklamada Hristofyas, Filistin Yönetimi'nin Rum halkının "mücadelesine" verdiği destekten ötürü minnettar olduklarını söyledi. Rum tezlerini İslam Konferansı Örgütü'nde savunduğu için Mahmud Abbas'a ayrıca teşekkür eden Hristofyas, Ramallah'ta Rum temsilciliği açılacağını, Filistin'le ekonomi, turizm ve eğitim alanlarında ikili anlaşmaların hayata geçirleceğini açıkladı.

Hristofyas, "her iki tarafça uzlaşılan ilkeler temelinde, Filistin halkının cefasına son vermek ve Filistin'in kalbinde bulunduğu Ortadoğu sorununa barışçıl bir çözüm getirmek için yeniden yaratıcı bir diyaloğun başlamasını istiyoruz" dedi.

Hristofyas, Güney Kıbrıs'ın, Filistin halkının haklarıyla ilgili BM Komitesi üyeliğini sürdüreceğini, AB içerisinde de Filistinli "kardeşlerinin" davasını desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Mahmud Abbas ise, Güney Kıbrıs'ın Filistin halkının haklarının geri alınması, iki devletli bir çözüm çerçevesinde, başkenti Doğu Kudüs olacak bağımsız bir Filistin devleti kurulması mücadelesine verdiği istikrarlı destek için Hristofyas'a teşekkür etti.

Güney Kıbrıs'ın, Ortadoğu sorununda kendilerine verdiği desteğin İsrail'le müzakere çabalarında elini güçlendirdiğine işaret eden Abbas, "Filistin toprakları içinde, Ramallah'ta temsilcilik açma kararınız bizi ziyadesiyle memnun etti, aynı zamanda bize, aramızdaki ilişkileri daha da pekiştirme gücü verdi ve haklarımız için verdiğimiz mücadelenin çıtasını yükseltti" dedi.

Abbas, Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas'ı, en kısa zamanda Filistin'e beklediğini de söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, bugün Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos'la görüşecek ve beraberindeki heyetle akşam saatlerinde adadan ayrılacak.

RUM BASINI: ENDİŞEMİZ ORTAK
Rum basını ziyareti, "Rum Yönetimi Türklerin, Filistin'se İsrail'in işgaline son verilmesi için birbirini karşılıklı destekliyor" ifadesiyle değerlendirdi.

Fileleftheros gazetesi haberi, "Endişe ve Tedirginlikler Ortak… Kıbrıs ve Filistin Bütün Alanlarda Karşılıklı Destek Konusunda Anlaştı" manşetiyle verdi.

NTV...

..::KAYNAK::..

Lütfen konuyu aldığımız haber kaynağındaki başlığın
aynısını kullanalım kendimizden bir şeyler eklemeyelim iyi forumlar.

Ey Benim Mg EviL Kardeşim. O Dediğin Gruptan DeğiLim Ama BiLmedikLerini Haddim OLmayarak sana SöyLemek İsterim. Abbas Denen Zat FiListinde BuLunan İki Gruptan EL-Fetih Kanadının Lideri. Dikkat Edersen, Hükümet FiListin Konuusunda GörüşmeLer Yaparken, Meşadı Muhattap ALmıştır. Meşad Kimdir, Hamasın İkinci Adamı. Bu İki Grup Arasında Derin AyrıLıkLar Vardır. Başbakan Akan Kana Bağırmıştır, Bizde Bağırdık. ÇoLuk Çocuk Demeden ÖLdürene Haykırdık. Bugünde Uygur TürkLeri İçin Bağırıyoruz. Ama YaLnızca Bağırıyoruz. Başbakanda YaLnızca Bağırdı. Bu Karşı Koymanın En Aciz YoLudur. Abbas Efendi Kıbrıs Konusunda ŞöyLe Demiş. Çokta Umurumdaydı. Kıbrısı Bizden başka Tanıyan Varmı? AzeriLer Neden Tanımaz?

Abbas Kendi Ülkesi İçin Kendi Ülkesinin İnsanına Bile Söz Çıkarmamış Ama Bizimkisi Maksat OY Toplama olduğundan bağrındı çağrındı... İnsanlık Suçuysa İlk Başta Abbas'ın Kellesini Koparacaksın Neden Ülkeni Savunmadın Karşı Çıkmadın İsrail'e.. Bizimde İçimiz Acıdı Onca İnsan'a Ama Başbakan Gerçekten Her Zaman Gibi Yanlış Yaptı.. :goz:

Evet HakLısın, Bir Tane Bıçak ALıp KeLLesini ALmaLıydı Abbasın, Sana KatıLıyorum.:goz:

İŞTE LANETLİ ARAP IRKI BU TARİH BOYUNCA TÜRKLERİ ARKASINDAN VURDU pkk YA EN ÇOK DESTEĞİ VEREN BU KÖPEK SOYU MİLLETDİR ŞİMDİ İSRAİLLİLERE HAK VERDİM BETER OLSUNLAR

ya brakın kessinler bir birini satmasalarmış zamnında topraklarını

israile o kadar zalim diyolarda her gün israile yerleşim merkezlerine kaçtane roket düşüo biliolarmı

adamlar bu güne kadar düzenli ordu kuramamışlar ki çok doğal zaten

birbirleriyle bile anlaşamayıp bölünüyolar

şimdide kalkmış rum kesimi zırt pırt deyip duruyolar

bizi saymayını biz niye sayma meraklısıyız anlaşılmaz

ha bide suriye sınırını vericekmişiz galiba israile

önce sınır sona tüm Güneydoğu Anadolu olmasında hadi hayırlısı

başbakan 1. recep tayyip erdoğan davosta hamas lı filistinlileri savunurken herkes alkış tutuyordu

ben ve benim gibi düşünen bir kaç üyede bunlar filistini değiil haması savnunan sözler diye bağırıyorduk

şimdi ortaya çıktı işte 1. recep tayyip erdoğanın kimi savunduğu
el fetih lideri bu açıklamasıyla şunu dedi 1. recep tayyip erdoğana

sen benim düşmanımı savunursan bende senin düşmanını savunurum

yoksa bunlarınki kader birliği falan değil

sev beni seveyim seni olayı

bakalım başbakanın davosta savunduğu meşal napıcak şimdi

oda abbsa van minüt mü diyecek acaba?

araplar 1 yahudiler 2

bu iki millette 100 tane musa gelse 100 tane isa gelse 100 tane muhammed gelse nafile gene bozgunculuk yapar gene dünyayı karıştırırlar....

Geri