AB yıkıldı, çağırsa da gitmeyin İslam Birliği liderliğine oynayın

GemaR

Banned
Reaction score
0
7473367.jpg

Pentagon’un danışmanı ’Gölge CIA’ lakaplı George Friedman Türkiye’ye yol haritasında İslam ülkelerinin liderliğini çizdi. Avrupa Birliği’nin yıkıldığını ve kesinlikle girilmemesi gerektiğini ifade eden Friedman, "Türkiye artık yüzünü çoğunluğunu İslam ülkelerinin oluşturduğu bölgede liderliğe çevirsin. Bunun için ekonomik gücünüz ve Osmanlı yeteneğiniz var" dedi.

PENTAGON’un strajilerini belirleyen Stratfor adlı şirketin kurucusu ve Gölge CIA lakaplı George Friedman Büyük Ortadoğu Projesi’nin tartışıldığı bu günlerde Türkiye’ye yol haritası olarak İslam ülkelerinin liderliğini çizdi. "Avrupa Birliği yıkıldı, çağırsa da gitmeyin" diyen Friedman’a göre krizde Türkiye’nin en büyük avantajı AB üyeleri arasında bulunmaması oldu. AB’ye üye olması durumunda Türkiye’nin 5 yıl böyle büyümenisine izin verilmeyeceğini de ifade eden Friedman "Türkiye artık yüzünü çoğunluğunu İslam ülkelerinin oluşturduğu bölgede liderliğe çevirsin. Bunun için hem yeterli ekonomik gücünüz hem de Osmanlı’dan kalma yetenekleriniz var" dedi.

İş Yatırım’ın Geniş Açı toplantılarına katılmak için Türkiye’ye gelen Friedman, içinde bulunduğumuz küresel kriz döneminde artık Avrupa Birliği gibi bir birlik kalmadığını dile getirdi ve şöyle devam etti: "Türkiye şu an bir çok Avrupa ülkesinden çok daha iyi durumda. Bu nedenle ben Türkler’in neden AB üyesi olmak istediğini bir türlü anlamıyorum. Bence 20 yıl önce AB üyeliği Türkiye’de modernliği sembolize ediyordu. Bugünse Türkiye zaten çok iyi durumda. Sorun şu ki bu koşullar altında AB Türkiye’yi istemeli. Ama Türkiye bu isteği geri çevirmeli."

Kendinizin farkına varın

Türkiye’nin bölgesinde lider olacağını da ifade eden Friedman, Türkiye’nin bu politik güce sahip olması için gerekli olan ekonomik gücü şimdiden elinde bulundurduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Şu anda zaten 17’nci büyük ekonomisiniz. Yani sorun ekonomik gücün varlığı değil, nasıl daha yukarıya çekilebileceği konusu. Beklentilerime göre önümüzdeki 30-40 yılda Türkiye en büyük 10 ekonomiden biri haline gelecek. Şimdiden Müslünman dünyanın gücünün odağı olan Türkiye dinamik ve hızla modernleşiyor."

İslam’ın fay hattı

Türkiye’nin depremde İslam dünyasının fay hattı olacağını da belirten Friedman, "İslam dünyasını bir ülke yönetecekse o kesinlikle Türkiye olur. Olay sadece ekonomik de değil. Bölgede hem barış ortamı sağlayıp hem de Amerika’ya dost olabilecek tek ülke Türkiye. Bu nedenle ABD orduları için alması gerereken önlem de yok" dedi.

Türkçe öğrenin demişti

George Friedman, Türkiye’nin 100 yıl sonra dünyanın en büyük 4 gücünden biri olacağını iddia ettiği ’Önümüzdeki 100 Yıl’ adlı kitabını Türkiye’de de yayınlamaya hazırlanıyor. Friedman, kitabında "Çin ve Rusya gibi ülkeler gerileyip yerini Türkiye, Japonya, Meksika ve Polonya gibi yeni dünya güçlerine bırakacak. Rusça veya Çince’yi bırakın, Türkçe, Japonca, Polonya ve Meksika dillerini öğrenmeye bakın" diyor. Friedman, ayrıca önümüzdeki yüzyılın sonlarına doğru çıkabilecek savaşın ABD ile Türkiye-Japonya ittifakı arasında olacağını öne sürüyor.

Bedava para bulursanız alın, pakete takılmayın

HÜKÜMETLERİN krizde alması gereken önlemlerin yaşanan sorunlarla ilgili olduğunu dile getiren George Friedman’a göre gerektiğinde eylemsizlik de bir önlem olabiliyor. Yaşanmasından korkulan veya başkalarının yaşadığı problerle ilgili kararlar almanın yersiz olduğunu ifade eden Friedman "Şu an olduğu gibi bırakıldığında ekonominiz hala işlevsel şekilde devam ediyor. Bu en az düzeyde hükümet müdahalesi ile gerçekleşiyor. Hükümetin buradaki görevi gerekmedikçe işe karışmamak ve bir perspektifi korumak. Şu ana kadar Türk hükümeti kriz döneminde gerektiği gibi davranıyor. IMF’ye gelince: Eğer bedava para bulursanız alın. Yardım alırken IMF kontrolünden uzak durmaya çalışın."

Alıntı...
Selametle...

Türk - İslam ülküsü lideri olup Bop eş başkanlığı görevini yürüten Türkiye üzerinden acaba hangi rantları sağlamayı planlıyorlar. Acaba Türkiye maşasıyla küçük İslam ülkelerini kullanmayı mı? Maşa olma. Oyuna gelme..

ABD de AB de zor durumda ve biz ekonomik olarak 2001 i yasamamıza rağmen iyi sıyrıldık krizden ,

ABD afganistanda bataklığa saplandı , AB ülkelerinden Fransa Almanya dışındaki ülkeler Türkiye den önde lanse edilseler de değiller

Türkiye nin güçlendiğini görmek zorunuza gidiyor sanırım , eskiye dönüş başladı şükürler olsun...

Türk - İslam ülküsü lideri olup Bop eş başkanlığı görevini yürüten Türkiye üzerinden acaba hangi rantları sağlamayı planlıyorlar. Acaba Türkiye maşasıyla küçük İslam ülkelerini kullanmayı mı? Maşa olma. Oyuna gelme..

pek sanmam kardeş onlar eskidendi masada yenilirdik çünkü neden masa bizim uzmanlık alanımız değildi ama şimdi kuralları biliyoruz.ona göre oynarız ve başarılı oluruz ümidindeyim.RABBİM yardımcımız olsun

islamda tek birlik vardır oda ALLAH tır gerisi yalandır.

islam birliğiymişşşş hadeeee ordannn cem evine cümbüş evi diyen zavallılar islam birlikçisi olmuş .

islam birliği putperest arapların uydurduğu ümmet yalanıylada desteklediği putperestlik projesidir.

İslamda Tek Birlik vardır oda Allah tır gerisi kuyruklu yalandır......

elin yabancısı bile anladı türk islam birliğinin kurulacağını,sen hala anlamadın..Helal olsun sana böyle devam et

Türk-İslam Birliği O'da Güzel... Bunun İsminE Neden ABD-İslam Birliği Demiyorsunuz...

Filistin için Tek Bir İslam Ülkesinden Ses Çıkmazken BOP'un Eş Başkanında Çıktı ???

Bence Siz Türk-İslam Bırakın... Önce İçerideki PKK'lılar Yok Edin sonra Açılırsınız Tabi PKK Açılımı Gibi Elinizde Patlamazsa :goz:

Kuran'da Yazıyor Diyorsunuz Türk Kelimesi Hiç Birinde Yok Kendinize Göre Yorumlayın Kuran'da Katın Bu İşe Bravo.. :goz:

Yahu verdiğin şeylerin hiç birinde Türk kelimesi görmedim ben..

gaza gelmiyelim beyler...abd burda bataklıga saplandı cıkamıyo...bizi bataklıga itmeye calısıyo...bizde cok şkür hemen gaza geliyoz...

Ben gerçek Kur'an-ı bilmiyorum ve şaşkınım hea.. Sizler hüküm vermeye alıştınız bakıyorum... NEymiş benim bildiğim sahte Kur'an.. Açıklamanı bekliyorum..

Hiç ugrasma abi onlar daha biliyodur Kur'an nede olsa türkler için yazıldı dimi türklerin hikayesini anlatıyo orda...Her kuranda yazanı direk türklere yorumlamakta üstlerine yok...sanki muslüman ülke bi türkiye var gibi...Türkiyeden daha müslüman ülkeler var lider olcak olsa onlar olurlar...

İşte tespit budur... Daha öte söylenecek laf yok bunun üzerine...

Türkiye truva atı olarak girecek ortadoğuya özellikle iran'a biz müslümanları birleştiremeyiz çünkü imanımız çok sağlam değil kimse kızmasın söylenmesin .
İnsanlarda ahlak gittikçe çöküyor biz ülkemizde bunu engelleyememişken nasıl olurda islam liderliği yaparız anlamıyorum bu nasıl bir ikilem hukuk sistmin şeriata dayanıyor mu bi bak bakalım diyanet işleri müslümanların ürettiği malları mı kullanıyor hani kardeştik destek olacaktık birbirimize
kimse yemesin birbirini kendini kandırmasın

Uyarı

Kod:
 [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"][COLOR="Red"]Gereksiz mesajlar silinmiştir.. Arkadaşlar dini , Kuran-ı Kerimi , islamı , mehdiyi tartışacağınız bölüm bu bölüm değil lütfen bunları tartışmak istiyorsanız islam ve insan bölümünde örneğin benim açtığım mehdi konusunda dilerseniz tartışabilirsiniz bu bölüm siyaset & politika bölümüdür tekrar ifade ediyorum dini tartışacağınız bölüm değildir lütfen dikkat edelim iyi forumlar dilerim.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Bu rolü bize uygun gören ABD ve oyun da açık oynanıyor artık. Ey halkım uyan artık!

Türk-İslam Birliği O'da Güzel... Bunun İsminE Neden ABD-İslam Birliği Demiyorsunuz...

Filistin için Tek Bir İslam Ülkesinden Ses Çıkmazken BOP'un Eş Başkanında Çıktı ???

Bence Siz Türk-İslam Bırakın... Önce İçerideki PKK'lılar Yok Edin sonra Açılırsınız Tabi PKK Açılımı Gibi Elinizde Patlamazsa :goz:

Kuran'da Yazıyor Diyorsunuz Türk Kelimesi Hiç Birinde Yok Kendinize Göre Yorumlayın Kuran'da Katın Bu İşe Bravo.. :goz:

Şimdi Bu Siyasi Bir yorum , Din Düşmanlığı değil d imi :huh:

Bu bir tuzak ve hükümet bu tuzağa balıklama dalıyor....Sizin gibi sazanlar da hemen atlıyor...İyi bakalım durmak yok ülkeyi bataklığa sürüklemeye devam...

amerikalıda bunu dermi ya...
hayır bende istiyorum AB ye değil Türk-İslam birliğine girmeyi ama bunu ABD li biri söylerse şüphe duyarım bu işten ..
selametle...

Geri