AB Türkiye için harekete geçti

AngeL Of Death

Wishmaster
Altın Üye
Reaction score
0

AB Komisyonu, Türkiye'nin müzakere sürecindeki tıkanıklığı aşmak için harekete geçti. Komisyon, Türkiye'nin Rumlara limanlarını açması konusunda yapılacak jestler karşılığında bazı müzakere başlıklarının açılabileceğini Ankara'ya iletti.​

BRÜKSEL - Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'nin müzakere sürecindeki tıkanıklığı aşmak için harekete geçti.

Komisyonun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, limanların Rumlara açılması konusunda yapılacak jestler karşılığında bazı müzakere başlıklarıyla ilgili engellerin kalkabileceğini Ankara'ya iletti.

Ancak Ankara, KKTC'ye doğrudan uçuşların başlatılmasını da bu formüle dahil etmek istiyor.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle katılım müzakerelerinde tıkanmanın eşiğine geldiği ve bir gelişme olmaması halinde 2011'de sürecin duracağı yönünde yorumlar yapılıyor.

Zira Rum Yönetimi ve Fransa'nın da engellemelerinden dolayı, sadece 3 başlık müzakereye açılabilecek konumda.

İşte bu noktada harekete geçen Avrupa Komisyonu, tıkanıklığı aşmak için bir formül hazırladı.

Komisyonun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, "Üçüncü ülkelerin bayrağını taşıyan Rum gemilerine limanların açılması ve Rum yolcu uçaklarının Türk hava sahasını kullanması" karşılığında 3 müzakere başlığının önündeki engellerin kalkabileceğini bildirdi.

ANKARA'DAN YENİ FORMÜL
Ankara ise buna karşılık yeni bir formül sundu.

Ankara, Brüksel'in önerisine, bazı Avrupa Birliği ülkelerinden KKTC'ye doğrudan uçuşların başlatılmasının da dahil edilmesini istedi.

Stefan Füle'nin, bu aşamada Ankara'nın önerisini gerçekçi bulmadığı beliritliyor.

Konunun, Başbakan Erdoğan'ın bu hafta Seul'de katılacağı G20 zirvesinde yapacağı ikili görüşmelerde de gündeme geleceği kaydediliyor.​

NTVMSNBC​

Oyalama taktiklerine devam

istediklerini alana kadar devam ondan sonra alıncada zaten almazlar abye uyusun bizimkiler daha

ben vereyim sana yarim porsiyon,sen ver bana 3 porsiyon:001_rolleyes:...............ha bide gelim de ustune binim:glare:

Elinizi vicdanınıza koyun dostlarım.Bunca yıldır Ab'ye girmek isteyen iktidarlar gördük ama en elle tutulur formüllerle Ab'ye bizde bir gücüz mesajı veren bu yönetim oldu...

Elinizi vicdanınıza koyun dostlarım.Bunca yıldır Ab'ye girmek isteyen iktidarlar gördük ama en elle tutulur formüllerle Ab'ye bizde bir gücüz mesajı veren bu yönetim oldu...

Girin girin hiç durmayın girin Ab'ye bakalım onlar size girince nasıl olacak tepkileriniz :durdurun

İşin kilit noktası orası işte.Ab'ye girmek isteyen hep iktidar oldu , halk istiyor mu diye kim sordu ? Kendi adıma ben istemiyorum , hatta karşı çıkıyorum.Hiç bir getirisi olmayacak kağıt üstünde girmiş görüneceksin.Götürüsünü zaman gösterir size ..

Geri