Aşırı yağ, C vitaminini etkisiz kılıyor

peace_346

New member
Katılım
2 Eki 2005
Mesajlar
1,820
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
35
24653.jpg




İngiliz araştırmacılar, C vitamininin, besinler ve tükürüğün mide asidiyle karışmasıyla ortaya çıkarak kansere yol açan potansiyel bileşikleri ortadan kaldırdığını, ancak bu karışıma yağ eklendiğinde, C vitamininin etkisinin azaldığını tespit ettiler.

Glasgow Üniversitesi’nde görevli bilim adamlarının laboratuvarda yaptığı araştırmanın mide kanserleriyle beslenme biçimi arasındaki bağlantıları ortaya çıkaracağı belirtildi.

Bilim adamları, tükürükte bulunan ve nitrattan gelen nitröz asidi tuzunun mide kanserini tetikleyebileceğini açıkladılar. C vitamini gibi antioksidanlar ise kanser oluşumlarını engelliyor, ancak yağın devreye girmesiyle bu özelliklerini yitiriyorlar.
 
Geri
Üst