Ağca Merak Edilen Herşeyi Anlattı

PirAdam

Ayın Üyesi
Reaction score
0
TRT Haber'de canlı olarak yayınlanan "Kozmik Oda" programına katılmasının ardından yeniden Türkiye'nin gündemine oturan Mehmet Ali Ağca ile bir araya geldik. 30 yıl cezaevinde kalan Ağca'yı görüştüğümüz evde bilgisayar başında bulduk. Gündemdeki haberleri okuyordu. Üzerinde her zamanki “mavi kazağı” olan Ağca ile “bir arkadaşımın” dediği evdeki görüşmemiz yaklaşık 3.5 saat sürdü. Sırlarla dolu Mehmet Ali Ağca'ya akıllardaki tüm soruları yönelttik. Özellikle de, şimdi ne yaptığını, özel hayatını merak ediyorduk. Ağca'ya her şeyi ama her şeyi sorduk.

Askeri cezaevinden nasıl kaçtığından İtalya cezaevinde günlerinin nasıl geçtiğine; Papa'nın neden ölmemesi gerektiğini düşündüğünden İpekçi suikastının detaylarına; kendisini nasıl tanımladığından MHP ve ülkücüler hakkındaki düşüncesine, siyasilere dair görüşlerine; ekonomik durumunun nasıl olduğundan evlenmeyi düşünüp düşünmediğine ve mavi kazağının sırrına kadar her şeyi.. Bazı sorularımızı “hikaye bunlar” diyerek geçiştirmeye çalıştı Ağca… Özel hayatından ise ilk defa bahsetti. Çok ilginç bir söyleşi çıktı ortaya. Bölümler halinde sizlerle paylaşacağımız Ağca ile söyleşimizi okurken yer yer çok şaşıracak, yer yer kızacaksınız:

AKİT : Nelerle meşgulsünüz bu aralar?

AĞCA: Cezaevinden çıktığımdan bu yana kitap yazmaya çalışıyorum, televizyon belgeseli yapmaya çalışıyorum. Bir çevre oluşturmaya, think tank benzeri bir düşünce kuruluşu oluşturmaya çalışıyorum.

AKİT: Kitap ne aşamada?

AĞCA: 10-15 gün içinde kitapçılarda olur.

AKİT: Kaç sayfa ?

AĞCA: 310

AKİT: Kaç bin basılacak?

AĞCA: Bilmiyorum yayınevine bıraktılar, ne kadar basılır bilemiyorum. Ama dünyada yayınlanmaz herhalde, Papa ambargo koyar.

AKİT: Kim ambargo koydu?

AĞCA: Amerika, İsrail, Avrupa, Vatikan hepsi ortak çalışıyorlar

AKİT: Yabancı dilde de mi yayınlanacak?

AĞCA: İngilizcesini gönderdim ben sağa sola. İtalyanca yazdım sonra Rusça'ya çevrildi.

AKİT: Sizin bu kitaptan ticari bir beklentiniz var mı?

AĞCA: Ne beklentim olacak? Neticede telif hakları denen bir şey var değil mi?

DEVAMI

Geri