whitedeath
New member
- Reaction score
- 0
ağa bir gün marabasını yanına alıp kasabaya alış verişe gidecekmiş.maraba ile ağa faytona atlayıp yola koyulmuşlar.bindikleri faytonda ağanın faytonu.çok değerli atlardan ve el yapımı bir fayton bir o kadarda pahalıymış.yolda giderken ağa dışarıyı seyrediyor ve yolun kenarında ineğin bokunu görüyo ve aklıne bi cinlik gelmiş hem birazda eğlenirim diyip marabasına faytonu durdurmasını söylemiş.sonrada marabasına eğer sen bu boku yersen bu faytonu sana veririm demiş.marabada düşünmüş; zaten budünyada hiç bişeyim yok bunu yersem en azından faytonum olur demiş ve atlamış bokun yarısını yemiş.ağa da tamam artık fayton senin demiş ve tekrar yola koyulmuşlar.yolda giderken ağa düşünüyo;ulan eşşek kafa bir eğlence yüzünden milyarlık faytonu adama verdin diye ahh aklıma sıçayım diye.marabada düşünüyo tabi: ulan dünya malı yüzünden ineğin bokunu yedim.köye varınca ailem ve çocuklarım duyarsa ben nasıl çoçuklarımın yüüzne bakarım demiş.neyse köye gidip alış veriş yapmışlar geri dönerken.ineğin *okunun olduğu yerde maraba faytonu durdurum ağaya :
maraba : ağam eğer bu geri kalan boku sen yersen faytonu geri veririm demiş
ağa duyduğu gibi hemen atlamış geri kalanı yemiş.maraba faytonu geri vermiş ve yola koyulmuşlar tekrar.uzaktan köy yavaş yavaş görünürken maraba ağaya sormuş
maraba: ağam biz köyden çıkarken fayton kimindi
ağa: benim
maraba: peki biz köye geri dönerken fayton kimin demiş
ağa: yine benim demiş
maraba: madem köyden çıakrken fayton senin,köye geri dönerken fayton yine senin o zaman biz bu boku neden yedik
:durdurun :durdurun :durdurun :durdurun
maraba : ağam eğer bu geri kalan boku sen yersen faytonu geri veririm demiş
ağa duyduğu gibi hemen atlamış geri kalanı yemiş.maraba faytonu geri vermiş ve yola koyulmuşlar tekrar.uzaktan köy yavaş yavaş görünürken maraba ağaya sormuş
maraba: ağam biz köyden çıkarken fayton kimindi
ağa: benim
maraba: peki biz köye geri dönerken fayton kimin demiş
ağa: yine benim demiş
maraba: madem köyden çıakrken fayton senin,köye geri dönerken fayton yine senin o zaman biz bu boku neden yedik
:durdurun :durdurun :durdurun :durdurun