- Katılım
- 7 Kas 2006
- Mesajlar
- 26,181
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0


Sakız çiğnemek ani tatlı krizlerini hafifletebilir. Yanınızda birkaç şekersiz sakız bulundurun ve kriz anlarında tatlı isteğinizi bastırın.

Çam fıstığı diğer kuruyemişlere göre daha fazla protein içerir ve iştah bastırıcı hormonları harekete geçiren pinolenik asit, uzun süre acıkmanızı engeller.

Yemek yerken hafif müzik dinlemek hem ruhunuzu dinlendirir, hem yavaş yemenizi sağlar. Beyniniz, midenizin doyduğunu 20 dakikada algılar. Bu zaman Norah Jones’un “Come Away With Me” albümünün ilk yedi parçasına tekabül ediyor.

Makarna, ekmek gibi işlenmiş undan yapılan gıdalar, kan şekerinin düşmesini ve kısa sürede yeniden acıkmanızı sağlar. Bu yüzden kepekli undan yapılan makarna ve ekmeği tercih edin.

Uzmanlar mavi rengin iştah kestiğinden bahsediyorlar. Mavi tabak, çanak, çömlek hatta peçeteler daha yavaş yemenizi ve doyduğunuzu hissetmenizi sağlar.


Yetersiz uyku, iştah bastıran leptin seviyesinin düşmesine ve karnımızı acıktıran ghrelin hormonunun artmasına neden oluyor. Her gece 7 saat uyumaya özen gösterin.

Restoranların neden sıcaklıklarını düşük tuttuklarını biliyor musunuz? Çünkü serin ortamlarda daha fazla yersiniz. Evinizi yeterince serin tutarsanız, canınız daha az mantı çekecektir.

Çok çiğnemek önceleri size işkence gibi gelse de, her lokmayı 20 kere çiğnemeye kendinizi alıştırdığınızda ne kadar az yediğinizi göreceksiniz.