Açılışta sürekli reset (Donanımdan anlayanlar nolur yardım edin)

Reset32

New member
Reaction score
0
Slm arkadaşlar
bilgisayarım açılışta sürekli kendi kendini resetliyor ve dolayısıyla da açılmıyor
sorun ne olabilir ?

Format atmayı denedinmi virüsden yapar cpu çok ısınır ondan yapar ramdan yapar bunu deneyerek görmen gerek dostum...

kardes ram cpu hdd kablosu yazılım olabilir

Ekran kartınnın driverini güncel bir driver ile güncelle ekran kartının markası ve modeli nedir? Bunu öğren ve sitesinden indir marka ve model söylersen syardımcı olabiliriz.

belkide yanlışlıkla başlangıç dosyalarını(boot ini..vs) sildin. Bir seferinde bende bunları viruslerle beraber silmiştim. xp ye gelmeden bende de hep tekrar başliyordu.(güvenli kip i secemiyordum :=) ) sonra format attım ve kurtuldum
yada cpu ısınmasından yapabilir.

Kardeşim konuyu açmışsın ama yardım etmek isteyen kimsenin sorusuna cevap vermemişsin?

Şimdi bilgisayarın Windows ortamına geçip reset oluyorsa açılışta Güvenli kip seçerek güvenli kipte başlat.
StartupCpl Gibi bir programla açılış nesnelerini kontrol et, hete Açılış birimleri olan HKLM_Run ve HKCU_Run daki verinin listesini burada bizimle paylaş
Hangisinin yapabileceğini daha kolay kestiririz
Ayrıca Güvenli kipteyken donanım driverlarının varlığını bi kontrol edip, eğer eksikler varsa İE ile temin edip gider.

arkadaşlar açma düğmesine basar basmaz başlıyor resetlemeye
ekranda hiç bir şey görünmyor
kasadan çıkan sesten anlıyorum sürekli reset attığını
format atamıyorum çünkü cdroom bile açılmıyor sürekli reset attığı için
büyük ihtimal donanımla ilgili bi şey

servise götürücem ama o da bi sürü para ister şimdi
içindekilere bi şey olur mu sizce ?

İşlemcini kontol et derim..Soğutma sistemini güçlendir derim..Yada anakart ile ilgili bi hata vardır..

arkadaşlar açma düğmesine basar basmaz başlıyor resetlemeye
ekranda hiç bir şey görünmyor
kasadan çıkan sesten anlıyorum sürekli reset attığını
format atamıyorum çünkü cdroom bile açılmıyor sürekli reset attığı için
büyük ihtimal donanımla ilgili bi şey

servise götürücem ama o da bi sürü para ister şimdi
içindekilere bi şey olur mu sizce ?

basitce anlatiim... eline bir tornavida al. kasayı aç.. önce ekran kartı üzerindeki fanı , daha sonra da cpu üzerindeki fanı evdeki saç kurutma makinasının sağuk üfürüğüyle temizle :)
ve daha sonra mainbord üzerinde ki kartları temizle.. harddisk dahil bütün kartların ve kabloların mainbord(anakart) üzerindeki bağlantılarını kontrol et... özellikle ram yada ramleri...
büyük ihitmalle ekran kartının üzerindeki fan dönmüyodur ...sen dediğim gibi ilk önce makineyi fönle üfürt .. maki ne açılmazsa ben bişey bilmiyom :p

anladığım kadarıyla %70 olarak tro yemişsin..regedit'e(kayıt detferi yöneticisi)ellememişsindir umarım.burdanda kaynaklanabilir.ama sen genede servisine götür...servise söyle ya bios tan halletsinler ya da kendii yöntemleriyle format atsınlar..en iyisi budur başka düzelmez bence

basitce anlatiim... eline bir tornavida al. kasayı aç.. önce ekran kartı üzerindeki fanı , daha sonra da cpu üzerindeki fanı evdeki saç kurutma makinasının sağuk üfürüğüyle temizle :)
ve daha sonra mainbord üzerinde ki kartları temizle.. harddisk dahil bütün kartların ve kabloların mainbord(anakart) üzerindeki bağlantılarını kontrol et... özellikle ram yada ramleri...
büyük ihitmalle ekran kartının üzerindeki fan dönmüyodur ...sen dediğim gibi ilk önce makineyi fönle üfürt .. maki ne açılmazsa ben bişey bilmiyom :p

Koko haklı bağlantılarını iyice kontrol et en önemliside fanları..
Aşırı ısınma sebebi de olabilir yada bios ayarlarını default et ve donanımına göre yeniden ayarla....
En son çarede format(tabii eğer sata harddisk kullanıyorsan ve sata kablosunda kısa devre oluştuysa da yapabilir başıma gelmişti değiştirince düzeldi..)
Sakın hepsini denemeden formata kalkma hem harddiske zara verirsin hemde bilgi ve kayıtlarına yazık olur(unutmayın ki 1 format birşey değil;100 format az şey değil)

Geri