Açılışta hareket eden mavi bar

planck

New member
Reaction score
0
Selamlar

Bilgisayarımın hızı fena değil gayet memnunum ancak Bilgisayar açılırken anlayamadığım bir yavaşlık söz konusu.

Şöyleki açılışta bilirsiniz windows yazısının altında mavi renkli bir bar hareket eder. Bende tam 8 defa dönüyor o bar.

Bundan daha kötü bir bilgisayar daha var içinde de baya program yüklü o bilgisayarda en fazla 3 defa dönüyor.

Açılıştaki bu yavaşlığı gidermek için windows'da ne gibi ayarlar yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler

kadeşim onu bilgisayarda regedit komutları war regedit komutlarını araştır bulursunn

bilgisayarın hızlıymış zaten.canını sıkma neden o kadar donuyo dersen bilgisayar başlangıç nesneleri tarıyo bundan dolayı.ne kadar fazla baslangıç programın varsa o kadar fazla doner.

programlarda xp performans diye biişi vardı o baya farketiriyo ama yinede ii acılıyo pcin önemli ola acılıs hızı değil bende acıldıktan sonrak performansı

Benimkide tam 13 kezde açılıyo bu normalmi peki arkadaşlar

ben bişey farkettim bilmem doğrumu amd işlemcilerde her zaman daha uzun sürüyo evde 2 tane bilgisayar var biri celero 333 diğeri amd 2500 benim celeron amd yi her zaman solluyo (formattan sonra temiz windowsta bile).bide bilgisayardaki bazı donanımların driverleride kasıntı yapıyo.mesela skystar digital tv kartları o bandı bir süre donduruyo..tabi benim izlenimlerim...

doğru amd hem geç açılıyo hem geç kapanıyo ama benim makinada celeron d daha önceden bişey yoqtu ama bi hdd çıkartıp geri takınca bişeyler oldu 13 kezde açılıyo artık

Arkadaşım Pc hızlandırıcılar bi fayda sağlamıyor.. Yani o program sadece Mevcut işlemi hızlandırıyor..
Senin yapman gereken şu :

Bilgisayarım a , C: ye Windows'a gir Oradan da Prefetch Klasörüne gir ve içindekilerin hepsini sil..

Bunun yanında şunları da yapabilirsin..
Geçici dosyaları ve çöp kutusunu boşaltırsan da fayda sağlayacaktır...
Kolay gelsin

Geri