- Reaction score
- 0
TARIM Bakanı Mehdi Eker, işini iyi yapan bakanlardan biridir.
Ama bu kez çuvalladı.
Bazı hazır gıda ürünlerinde çok ciddi zararlı maddeler olduğu ortaya çıktı.
Bunu ortaya çıkaran başkası değil, bakanlık.
Yapılan iş doğru. Geç bile kalmış bir iş hatta.
Ama açıklama tam bir facia.
"122 bebek mamasının 3'ünde sağlığa ciddi zararlar verecek kurşun bileşimleri var" diye bir açıklama mesela.
Açıklamayı yapanlar, akıllarınca 3 firmaya zarar vermemek için böyle yapıyor. Ama açıklama böyle yapılınca 122 ürün birden zarar görüyor.
3 sahtekâr, halk düşmanı firma için gerisi de güme gidiyor. Çünkü hangisinin zararlı olduğunu bilmeyen, öğrenemeyen, hepsinden uzaklaşıyor.
Hoş, bakanlık mamalarla ilgili açıklamayı dün geri çekti. Ancak aynı bakanlık verilerine göre mama dışında 22 bin 172 üründen 1171'i tehlikeli bulundu. Ve yine marka belirtilmemişti...
Allah aşkına Mehdi Bey, böyle açıklama mı olur? Ben bir bakan hakkında ağır bir ithamda bulunsam ama adını vermeyip bütün kabineyi töhmet altında bıraksam doğru olur mu?
"Olmaz" dediğinizi duyuyor gibiyim.
Peki o olmaz da bu olur mu?
Bu da olmaz. Kimmiş bu şerefsizler, kimmiş bu hainler, açıklayın da öğrenelim.
Benim kulağıma bazı şeyler geliyor.
Bilmem yalan, bilmem sahi.
Bu zararlı ürünlerin büyük bölümü, büyük perakende zincirleriyle bir bağlantısı olmayan ama "ucuz" diye bilinen bir zincirde satılan "ucuz etin yahnileriymiş".
Kesin bilsem adını da yazacağım ama diyorum ya "duyum". Siz kimin veya kimlerin "kötü" olduğunu açıklamayınca iş duyuma, dedikoduya kalıyor. Kötülerin hak ettiği zararı iyiler de görüyor.
Açıklayın Mehdi Bey şu alçakları.
Medeni bir ülkede yapıldığı gibi.
Hadi.
kaynak